Dudlík nebo palec?

25324
22.2.11 13:30

Dudlík nebo palec?

Ahoj mamči,minulý týden jsme byli s prckem poprvé u zubařky,a ta mi řekla,že malý by si neměl cucat palec,a mít dlouho dudlíka.Od Vánoc mu dáváme dudlíka jen před spaním,a jak usne,tak mu vypadne,nebo mu ho vytáhnem.Přes den ho skoro nemá.Ovšem poslední dobou si začal strkat prsty do pusy,žádné příznaky rostoucích zubů nevidím :nevim: Zubařka říkala,že má od dudlíku nebo od palce na dásni žlábeček,nebo tak něco.Tak nevím :nevim: Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
22.2.11 13:34

No to nevim, Jája měl dudel poměrně dlouho, a žádný křivý zuby nebo nějakou anomálii v puse neměl :nevim: tedy měl ho na spaní, bez něj neusnul, při spaní mu stejně vypadl že.

Jinak bych volila dudlík, ten sebereš kdykoliv, ale palec neuřízneš, nesebereš, neuhlídáš .. :think:

• Citovat
  • Upravit
10052

jednoznačně dudlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264

Za mě rozhodně dudlík, protože ten prostě lze vzít a vyhodit.
Vítek si od malička cucál paleček. Měl malinkou pusinku a dudlíky ho dávily, tak jsem mu je nedávala a dneska si drbu hlavu, jak ho palce zbavit.
Pravda, že už jsem to opravdu hodně omezili, ale občas má období, kdy má ten plaec v pusině pořád.
Neustále ho napomínáme. Je mi ho víceméně líto, protože on se tím zklidňuje.
No jenže už teď je vidět, že spodní zoubky má lehce vtočený dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
22.2.11 13:37

No říká se že dudlík je lepší protože ten palec fakt vydrží dýl. No a nejstarší dcera měla dudlík do tří let a má taky nějak špatné to patro a otevřený zkus, takže řešíme rovnátka :zed: . Je fakt že dr mi říká že to musí být z nějakého zlozvyku který pořád trvá, ale o ničem nevím. Palec neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
22.2.11 13:42

já jsem taky pro dudlík malé ho mněla jen na noc do dvou let a zubařka nikdy nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
22.2.11 13:52

Za mě dudlík. Malá ho nechtěla do tří měsíců, za to ji stačili prstíky (někdy celá dlan). Před druhým rokem jsme ho odbourali a máme klid. KAmarádka byla proti dudlíku a malá si tak cucá prsty až je má úplně rozmočený a o zubech atd. ani nemluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
22.2.11 13:53
Haňulík píše:
No říká se že dudlík je lepší protože ten palec fakt vydrží dýl. No a nejstarší dcera měla dudlík do tří let a má taky nějak špatné to patro a otevřený zkus, takže řešíme rovnátka :zed: . Je fakt že dr mi říká že to musí být z nějakého zlozvyku který pořád trvá, ale o ničem nevím. Palec neměla nikdy.

Zubaři právě doporučují dudlík jen do dvou let. Ale nikdy nevíš co komu sedne a co ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
22.2.11 13:56

Já jsem pro dudlík.
Starší syn ho měl jen do roka a pak se ho při rýmě sám zbavil. Rýmu doporučuji na odvykání. :palec: :pankac:
Těď mám pěti měsíčního a ten si už od narození cucá palečeky. Nedaří se mi to odbourat, i když mu raději dávám dudlík. Bude to holt boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
22.2.11 14:03

No mě by hlavně zajímalo, jak by mi chytrá paní mudra radila půlroční dítě odvykat žužlat palec. Dudel nikdy nepřijal a nepoužívá ho, to ho mám nosit na hrbu a ve zpětném zrcátku číhat na každou pátou minutu, kdy ho napadne si strčit do papuly ruku ??? abych mu ji na tři vteřiny vyndala? Nebo že bych mu domluvila? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
22.2.11 14:06

… jo a taky jsem od zubařů četla názor, že dudlíky za chrup žádný vliv nemají a ortodontické dudlíky jsou zase jen pastička na spotřebitele. No a pak se v tom vyznejte.

Prostě malého nechám žužlat ruku a až s ním bude řeč, budu ho napomínat no… Jsou horší neřesti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
22.2.11 14:32

Za mě taky dudlík.

Synovi sem ho vzala asi v roce a půl a plynule přešel na palec kterej mu vydržel až do čtyř let :zed: žádné domlouvání ani napomínání nepomohlo,měl to zautomatizované.
Jednou viděl pohádku v tel. o chlapečkovi co si cucal palec a zubař mu ho chtěl ustříhnout,fakt drastárna,ale pomohlo :pankac:

Kdybych to mohla vrátit,dudlík mu neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
22.2.11 15:14

My delali vse pro to, aby necucal palec ale mel dudlik. Dudlik jde casem lepe odnaucit - vzdy se to da nejak zakamuflovat. Ale palec ma u sebe porad. A jak jsem videla nektere lidi a jejich usmevy, tak ty si fakt museli cucat palec snad do 18. Takze jednoznacne, palec pryc a radeji at je zavislak na dudliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
22.2.11 15:22

za mě dudel! než palec! dudlík se ztratí a je pokoj… ruce má pořád a pak odnaučit dudlat palec je potíž.. v rodině jsme měli klučíka, kterej si ho tím dudláním naprosto zdeformoval! dudlal a nemohl se toho zlozvyku zbavit a to měl jít do školy…
my jsme byli nedávno u zubaře.. a on říkal, že i když jsou lehce první zoubky z pusy ven díky dudlíku tak to není tragedie, jen pozor na to, kdy už jde o deformitu dásně a ne jen předních prvních zoubků! to by měl posoudit zubař..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.2.11 17:09

Já jsem taky pro dudlík,jen mě mrzí,že se nám to povedlo trochu omezit po těch vánocích,a zrovna jsme si říkali s manželem,že si nikdy palec necucal,a bác,je to tady.Když bych to měla shrnout,tak dudlíka měl častěji než palec,a proto nám přijde divné,že by něco na té dásni měl mít,pač je to prej na straně,a ten cecek z dudlíku má uprostřed pusy,jestli rozumíte,co tím myslím :lol: Osobně jsem taky četla spoustu studií,že dudlík nemá vliv na růst zubů apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí