Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
nepije vůbec čaj ani vodu?? Mě teda připadá, že mlíčka pije zbytečně moc, naše malá, pije od 10.měsíce ráno a večer 210 ml Beby,přes den jí střídám ovocné čaje a vodu, někdy bylinkové, vypije tak půl litru. Nedovedu si představit, že by tak velká byla jen na mlíčku..Pije celý den, dá si svačinu a schání se po pití, které má pořád když si hrajeme někde na dohled..nevím, co ti taky poradí holky, ale mě se zdá, že je toho mlíčka fakt dost…activii nedávám..dávám holandii nebo choceňský, ale jestli dobře rozumím tomu, že je dítku 20 m, tak dávám spoustu jiných věcí, rozhodně ne denně 2 jogurty..ale ovoce, zeleninu, přesnídávky, chlebík s lučinou, apod.mluvím o svačinách..ale třeba jsem špatně pochopila kolik je dítku tvému ![]()
že nechce moc jíst to se nediv, musí ho to strašně zasytit..jak jsem psala my dáváme mlíčko k snídani a pak máme až za dvě hodinky svačinu..s večerním mlíčkem je to tak, že mezi pátou šestou dám večeři, a když jde malá spát dostane 210 ml, ale leckdy nevypije, a když se probudí už se jen schání po čaji nebo vodě
že nechce moc jíst to se nediv, musí ho to strašně zasytit..jak jsem psala my dáváme mlíčko k snídani a pak máme až za dvě hodinky svačinu..s večerním mlíčkem je to tak, že mezi pátou šestou dám večeři, a když jde malá spát dostane 210 ml, ale leckdy nevypije, a když se probudí už se jen schání po čaji nebo vodě
Aktivie pro dite ??no nemyslim si, ze je to zrovna ten pravy jogurt pro male deti , ty by meli jist plnotucne mlecne vyrobky
No ja nevim,na tu dr.doporucila dr.uz od sedmi mesicu.stejne jako treba Hollandii.Tak mu ji davam
No má 20m a ty 2 jogurty nemyslím jako že je to jediné jídlo za den,ale patří to k té mléčné dávce.jako že z mlécne davky ma jogurty a jeste mlicko.Jinak ji taky vsechno - chleba,lucinu,zerve,salam,piskoty,ovoce,vareny obed … ale nesní toho moc.Ja mu to mlicko davam protoze je to jedine,co vypije,a kdyz mu ho dam jen 2× po 200ml tak za den je to jedinych 400ml co vypije,pak uz nic nepije.Nevim proc prestal pit vodu a cajiky.nekdy mu jeste dam misto mlika treba kefir nebo ty ruzne jogurtove napoje,to mu taky jede.ale porad je to mlecna davka.tak mam prave strach aby to nezatezovalo prave ledviny.
podlě mě je toho mlíčka moc..přece i na krabici je dávkování, kolik má dítě vypít..já bych mu prostě to mlíčko nedávala, jen dvakrát, když by měl žízeň začal by pít i jiné věci..já teda dva jogurty denně nedávám ani omylem,ale to je každýho věc
Já myslím, že pokud litr mléka nezatíží bílkovinou 6ti měsíčního kojence, nezatíží ani 20ti m dítě. Každé dítě je jiné, některé je na mléko, jiné zas mléko bojkotují. Nelámala bych to přes koleno. Ale snažila se přecijen pomalu převést na normální stravu plus jiné tekutiny (voda, čaj, ovocné ředěné šťávy).
No ja uz jsem ho zkousela mlicka zbavit,ale pak fakt nevypil nic jineho,i kdyz jsem mu nedala cely den.No zkousim dal.ale asi je to porad lepsi ze pije UM nez kdyby pil tolik kravskeho.Nektere maminky treba davaji uz kravske,nevim
Podle me mlicko az tak moc nevadi - ale ve 20 mesicich mu nemuzou stacit tekutiny. Nase mala ve 14m pije tak 700ml UM denne plus k tomu 300-400ml vody nebo cajiku taky odmita nesladke, pije ho s glukopurem a vodu s troskou sirupu YO
A na jejich 9 kilo je pry litr tak akorat, tak bych se ve vasem pripade spis bala problemu s ledvinami atd. kdyz nepije ![]()
smutná píše:
No má 20m a ty 2 jogurty nemyslím jako že je to jediné jídlo za den,ale patří to k té mléčné dávce.jako že z mlécne davky ma jogurty a jeste mlicko.Jinak ji taky vsechno - chleba,lucinu,zerve,salam,piskoty,ovoce,vareny obed … ale nesní toho moc.Ja mu to mlicko davam protoze je to jedine,co vypije,a kdyz mu ho dam jen 2× po 200ml tak za den je to jedinych 400ml co vypije,pak uz nic nepije.Nevim proc prestal pit vodu a cajiky.nekdy mu jeste dam misto mlika treba kefir nebo ty ruzne jogurtove napoje,to mu taky jede.ale porad je to mlecna davka.tak mam prave strach aby to nezatezovalo prave ledviny.
Zkus ho naředit vodou, tak aby o tom nevěděl. A budeš aspoň vědět, že má i trochu víc vody
.
Ty brdo no tak ledviny me nenapadly.On vazi 10kg tak si myslim ze by mel vypit ten litr +- nejaka ta deci.Dnes je teda fakt ze zatim vypil 3× mlicko po 200ml a to je vsechno
No ale cura pekne,vzdycky tam je davky
Ty brdo no tak ledviny me nenapadly.On vazi 10kg,je takovy drobnejsi, tak si myslim ze by mel vypit ten litr +- nejaka ta deci.Dnes je teda fakt ze zatim vypil 3× mlicko po 200ml a to je vsechno
No ale cura pekne,vzdycky tam je davka tak snad je to zatim OK
Můj 4letý syn taky často vypije víc než půllitr mléka denně. Zase mu v tom tak nebráním, protože je vybíravý v jídle, zdravé věci mu musím nutit a většinou se mi to nepovede v dostatečném množství, tak ať má živiny aspoň z mléka ![]()
Ale pije i čaje, šťávy.
Maminky tak se mi zdá,že ten náš prcek (20m)pije moc mlíčka.Za den by měl vypít 0,5 l mlíčka a 0,5 jiných tekutin,ale on vypije jen cca 800-850ml mlíčka a nic víc.žádné čajíky,nebo vody,nebo štávicky.Tak me napadlo jestli to neni na skodu,kdyz jeste k tomu sni denne 1-2 Activie.Jestli to není moc bilkovin na tak malinky organizmus?Zatim zadne problemy nepozoruju,jen teda pak nechce moc jist,jen pije.