Roční dítě kouše

82
19.2.11 12:17

Roční dítě kouše

Ahoj, prosím o radu. Mám 13 měsíčního chlapečka, který při kojení kouše tak moc, že z bradavky teče krev. Dnes se zakousnul a nechtě pustit. Zkoušela jsem mu to vysvětlit, a před ním jsem plakala, ale bez výsledku. Zkoušela jsem zvýšit hlas a říct ne a plácnout po zatku. Ale taky to nezabírá, kojit chci pořád. A potom mám ještě jeden problém. Když se začne vztekat tak kouše do obličeje, dokonce i návštěvu. Jak mu to mám vysvětlit, aby to pochopil. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.2.11 12:50

Syn kousal, teda ne při koju, už byl odstavený. Ale dokázal se zahryznout třeba do ruky a hodně bolestivě. Zacpala jsem mu nos, on se musel pustit, aby se neudusil.

Párkrát mě kousnul tak, že než jsem si uvědomila, co dělám, tak dostal pleskanec po papuli.Na nějaké vysvětlování je podle mě ještě brzo. Řekla bych normálně plácnout, klidně i bolestí zařvat, ať se lekne a jít od něj, že se s ním nebavíš, když tě kousne.
Výstražná plácnutí jsou na nic, ve finále plácneš desetkrát a bez výsledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.2.11 13:01

no slyšela jsem, že se má kousnout taky. Samozřejmě ne moc, ale aby cítil, jak to bolí. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.2.11 13:05

takpři kojení nekousal, kojila jsem do roka. Ale jinak také, hlavně když se vztekal, klidně mě rafnul do tváře. přešlo to samo časem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.2.11 13:11

Ve 13. měsících už asi kojíš spíš proto, že si oba užíváte tu blízkost a on si „mlsá“, nemá to jako zdroj výživy… takže já bych prostě po ÚMYSLNÉM kousnutí prso důsledně sebrala… Kousnutí znamená konec dobroty - chceš mlíčko? Nesmíš kousat - kousneš, mlíčko nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
19.2.11 15:13

Syn kousal ještě ve dvou letech. Nepomohlo nic. Když jsem ho kousla taky (pořádně - měl tam dva dny modřinu a já výčitky svědomí), tak vydržel jeden den nekousat a pak začal znovu. Přestal až v době, kdy opravdu pochopil, že kousání bolí - cca ve věku dva a půl roku. Tedy nepřestal kousat, ale přestal se zakusovat, pouze předstíral, že kouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.2.11 15:56

Vůbec nevím ,kde to vzal to kousání. Zkusila jsem teď co radila Bohunka to, že když kousne tak dát pryč od prsu a on se mi vztekle zakousnul do ruky. Ale budu to zkoušet dál, časem možná pochopí, kousne tak nebude mlíčko. Jinak čekat ještě rok, to snad né :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.2.11 19:35
janmar80 píše:
Vůbec nevím ,kde to vzal to kousání. Zkusila jsem teď co radila Bohunka to, že když kousne tak dát pryč od prsu a on se mi vztekle zakousnul do ruky. Ale budu to zkoušet dál, časem možná pochopí, kousne tak nebude mlíčko. Jinak čekat ještě rok, to snad né :cry:

Určitě zkoušej dál - už se prostě začíná normálně vztekat. Kousne - dáš od prsu - no tak kousne jinam, protože chytí vzteka :lol: Neumí ty emoce ventilovat jinak… Hlavně důsledně a nepovolit. Kousneš, máš po mlíčku. On to chápe moc dobře… :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.19 13:11

mam skoro 14 mes. syna. u kojeni nekouse, ale jinak jsem cela dokousana. opre se o mne, polozi hlavu na rameno, obejme a pak kousne.
lezou mu teda zuby, ale to neni omluva. muze kousat od lasky? zatim jsem nevypozorovala kdy kouse… mozna kdyza hlad nebo chce spat. kazdopadne tohle nejsem ochotna tolerovat takze ho pokazde dopedu upozornuji at to ani nezkousi

• Citovat
  • Upravit
882
23.2.19 13:17
@Anonymní píše:
mam skoro 14 mes. syna. u kojeni nekouse, ale jinak jsem cela dokousana. opre se o mne, polozi hlavu na rameno, obejme a pak kousne.
lezou mu teda zuby, ale to neni omluva. muze kousat od lasky? zatim jsem nevypozorovala kdy kouse… mozna kdyza hlad nebo chce spat. kazdopadne tohle nejsem ochotna tolerovat takze ho pokazde dopedu upozornuji at to ani nezkousi

Kouse i 2lete nebo starší.. zkouší co si můžou dovolit…a nebo malého bolí zoubky které rostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
23.2.19 13:26

Můj syn (má rok a půl) také kousal(začal okolo jednoho roku), pořád jsem trpělivě vysvětlovala, že ne, ne, oddělávala pusinu a mávala před nosem prstem…
Jak to začalo, tak také přestalo, ale rostly mu hodně v tu dobu zuby, takže to možná bylo z toho.
Přeju trpělivost a pevné nervy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
23.2.19 13:59

Me taky kousal a zjistila jsem, ze to opakoval po manzelovi, ktery pri dovadeni predstiral, ze ho kousne. Kdyz to prestal delat on, stacilo jen parkrat vysvetlit razne nenene :) a bylo to dobry. Zjisti, jestli tak nenapodobuje nekoho z okoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
23.2.19 14:38

Můj taky kousal, hlavně mě. Vždy jsem mu důrazně řekla, že se kouše jídlo a ne lidi. Když pokračoval, tak dostal lehce přes plínu. Bolet ho to nemohlo, spíš ho to naštvalo. Určitě bych nečekala, jestli z toho vyroste, už je dost velký aby pochopil, že se ti to nelíbí a ubližuje ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
23.2.19 14:53

U nás také proběhlo „kousací“ období. Zabralo rázné „NE!“ a odložení z náruče na zem. Za párkrát to přešlo. Nenech se kousat. Pak začne zkoušet tahání za vlasy, škrábání, bouchání… Jak bys za chvíli vypadala… A těžko se to pak bude odnaučovat, když bude mít zažité, že to může dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí