2leté dítko nepije mléko

98
21.2.11 18:46

2leté dítko nepije mléko

Ahoj,mám 2letou dceru,která nepije mléko.Do 17měsíců jsem ji kojila.UM měla snad jen párkrát jako mimísek a to se moc netvářila.Tak jsem to vzdala.Teď ve 2letech jsem koupila plnotučné mléko a to taky nechce pouze když udělám kakao a namočím jí do toho rohlík.A kaše to vůbec, někdy do ní dostanu trochu a ke konci už se jí zvedá žaludek.Mudr.se to moc nelíbí,ale co mám dělat jinak problém s jídlem nemáme a jogurty a sýry v poho sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1712
21.2.11 18:51

Naše malá se sama odstavila ve 13 měsících a UM vůbec nechtěla, doktorka řekla, že když to nahradím jogurty, mléčnými výrobky, lučinou atd, tak to nevadí. Prý to některé děti dělají. Doteď mléko vůbec nepije. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
21.2.11 18:52

Když jí jogurty a sýr, tak proč by měl být problém, že nechce mléko? Já bych dceru nenutila. Občas si dá to kakao, když bude chtít… Nechápu co doktorce vadí. Kdo má dneska dokonalou stravu :lol:? Co to vlastně je :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.2.11 18:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.2.11 19:00

Samík je taky na jogurtech a tvrdých sýrech. Každé ráno snídá jogurt, dneska zblajzl třeba Lipánka a na to ještě chtěl jogurt. Denně jí nějaký tvrdý sýr, dávám mu rohlík s máslem (a třeba s marmeládou), má rád smetanové omáčky - nějak mi přijde, že mu to nechybí. I když nabídnout občas zkusím, ale nechce ani kakao, nic, tak mu to do krku trychtýřem nepoleju :nevim: :lol:

Víckrát jsem slyšela, že 300 ml jogurt je jako 500 ml mléka (z hlediska mléčné dávky). Takže když ráno sní 200 ml jogurt a pak na to nějaký ten sýr atd., tak jsem úplně v klidu. Kromě toho vápník je i v jiných potravinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
21.2.11 19:26

Mladší dcera také mléko vůbec nepije. Jí občas jogurty nebo tvrdý sýr. A naštěstí má ráda krupicovou kaši nebo kaši z ovesných vloček, takže má mléko v tom.
Kakao také nechce, co si ale dá je bílá káva. Dám jí Caro do mléka, trochu osladím a to mi vypije, kolikrát chce ještě přidat. Tak můžeš zkusit třeba to, možná jí to zachutná víc než kakao :wink:.
Ale pokud jí jogurty a sýry, tak je to myslím v pohodě. Aspoň naší dětské dr. to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
21.2.11 19:32

Mě se ted odstavuje malej, 3 měsíce jsem trpělivě vylejvala umělko, které jsem mu zkoušela dětat- různé chutě, zančky.Nechytl se.Vlastně ani kaše nikdy moc nechtěl.Ještě že ten straší tyhle věci může a tak si dal.Staršímu dělám normální kakao 1-2 krát denně, denně sýr + 2 jogurty.U mladšího to mlíko už týden neřeším.Nechce ho tak má asi důvod.Nahradí si to jinejma věcma.A zatím teda trochu kojím.A až přestanu tak mu po 2 roce nabídnu kakao když bude chtít.Staršáí skončil s umělkem okolo 22 měsíce pak už ani tuk.
U toho mladšího doktorka radila at to zkoušíme že se chytne.Ale jenom jsem povylejvala spousty mlíka a on si ani nelokl.
A to jsem pak zkusila i přisladit, dát ovoce.. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
21.2.11 19:43

Ahoj, já si taky myslím, že když jí sýry a jogurty, že to stačí.. mě malá taky nepije UM,ale kravské pije denně pulitr, ředím jí to Junior drink od nestlé, dávají se 4 lžičky, malé stačí jedna, je to chutné, samotné taky nevím jestli by pila..ale nevidím v tom problém, když papá mléčné produkty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27032
21.2.11 19:54

Neřeš to…můj syn 3 roky a 3 měsíce taky mlíko nepije ani jogurty nic)ve školce prý jogurty jo ale mlíčko ne) kojila jsem ho 20 měsíců a od té doby mlíčko nepije :zed: řešila jsem to s dr protože nejí ani maso což je prý špatná kombinace…Pokud nejí dítko jen jedno z toho nebo nepije tak je to ok ale oboje je prý špatné..Takže pokud ti papá maso a papá jogurty tka to neřeš a nenut jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
21.2.11 20:25

Syn samotne mleko nepije, nikdy nepil ani UM ani kravske samotne, jedine, jak do nej dostanu mleko je kakao. No tak pije kakao. Dcera se samotneho mleka trochu napije, ale prednost dava kakau, samozrejme. Jogurty jedi oba, syry moc nemusi, jen kdyz zamaskuju „kravu“ pod sunku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.2.11 20:38

Dcera má 2,5 roku a od 1,5 mi taky mlíko nepije. Bala od začátku na UM a ze dne na den ho odmítla. Doktorce to taky nevadí, jelikož s jogurtama, sýrama nemá problém. Takže těžkou hlavu si z to ho nedělej. Mlíko není všechno, pro dítě, co sní vše ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
21.2.11 20:45

Starší dceru jsem kojila do 15 měsíců, pak se sama odstavila, UM jsem poté párkrát zkusila, nechtěla to, od té doby žádné mléko nepije. V prosinci měla 3 roky. Takže doplňujeme na kaších a jogurtech. Jsem ráda, že v tom nejsme sami. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
21.2.11 20:51

Naše Šárka taky klasické „sladké“ mléko nepije, nechutná jí (zato Vojta by jej pil klidně po litrech - je po mně :wink: ). Šárku nenutím, ona má jinak ráda bílé jogurty (ovocné odmítá) a pak jí taky hodně chutná acidofilní mlíko, ale zase jen čiště bílé, žádné příchutě - po tom se může utlouct 8-o
Tak to řeším tím, že jí dávám hodně jogurtů (vyrábím doma), tvrdý sýr, lučinu, občas to acidofilní mlíko. Nemyslím si, že by strádala 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.2.11 16:58

A můžu se zeptat jaký jogurty děláš doma a jak?Já si vyráběla zatím pribináka a přesnídávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
22.2.11 19:45

Jogurt dělám z bílé holandie:

• litr mlíka (převařím, protože používám syrové kravské z mlékomatu, a nechám zchladnout na cca 40 stupňů), do něj pak zamíchám cca 4 lžíce bílé holandie a nechám v jogurtovači jogotermu přes noc. Ráno z toho mám cca 5-6 jogurtů.

Jogurtovač máme úplně jednoduchý - jogoterm, jsou to dva kýblíky v sobě, vnitřní kyblík má něco málo přes litr objem, ten je zasazený do polystyrénu a celé je to vložené do většího kyblíku. Oba kyblíky mají víčka a mezi ten malý a víko velkého se opět dává „víko“ z polystyrenu. Obrázek třeba zde: http://www.odklepnuto.cz/galerie.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí