Dudlík - nekvalitní spánek

94
16.2.12 10:16

Dudlík - nekvalitní spánek

Ahojky všem, nejdřív jsem si myslela, že to nějak zvládneme, ale už se to táhne 14 dní, tak si jdu pro radu. Malý dudlá od 5 týdnů, zkusili jsme asi 3 druhy a nakonec vzal na milost dudu od MAMu :potlesk: , sedí mu, hezky si ho cumlá, ale žádnej závislák, na noc s ním usíná, pak vyplivne a už ho celou noc nepotřebuje, ani po kojení, krásně usne sám :lol: . Spíš mám problém přes den, hezky usne s dudu v kočárku, když ho vyplivnul, bylo to známkou, že spí tvrdě, posledních 14 dní ho vyplivne a začne plakat, strčíme dudu zpět a spí a takto se to opakuje pořád dokola :zed: . Zkusíla jsem podložit plínkou, to spí krásně i dlouho, ale mám strach až na jaře vylezeme z fusaku a kombinézy, bude problém, teď je tam krásně zachumlanej, navíc musí spát v noci svázanej a přes den někdy taky, takže přes kominézu musím ještě uvázat plenu, jinak se pohyby tělíčka vzbudí. Na prdíky nevím jestli trpí, zkoušeli jsme dávat Infacol, ale mě přijde, že je to stejné s ním i bez něho. Nějak si nevím rady, starší dcera byla klidná, tak je pro mě novinka. Nemáte někdo zkušenosti........ :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
16.2.12 10:23

Tak se vším skušenosti nemám, krom toho dudlíka… Malé když vypadl palakala, taky jsem jí ho dala a spala dál.. bylo stále dokola třeba i 6× za noc, asi na 5měs se naučila nandat si ho sama. Takže pokud je v dosahu, už nás ani nevzbudí prostě si ho nasadí a spinká :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

:lol: To znám. První měsíce jsem tvrdila, že by někdo mohl vynalézt speciáoní lepidlo na dudlíky :-) Něco, jak jsou ty poznámkové papírky, co jdou přilepit a odlepit. Neboj, ono se to časem změní. V létě už to bude v pohodě. Buď bude dudlat nebo mu vypadne abude spát dál. Jedině, občas, když se mu nebude něco líbit si zakňourá a dáš dudlík a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682

My to měli nazačátku stejně. Když dudel vyplivl, spal už trvdě. Postupem času to začal být problém, protože i v noci začal dudlík hledat, tudíž řvát. Až teď(11m) kdy se naučil ovládat dudlíky a sám si ho najít, máme klid. Prožili jsme si „pár“ probdělých nocí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
16.2.12 10:24
werunkaw123 píše:
Tak se vším skušenosti nemám, krom toho dudlíka… Malé když vypadl palakala, taky jsem jí ho dala a spala dál.. bylo stále dokola třeba i 6× za noc, asi na 5měs se naučila nandat si ho sama. Takže pokud je v dosahu, už nás ani nevzbudí prostě si ho nasadí a spinká :srdce:

Tý brďo v 5měsících??? U nás naprosto nemožné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
16.2.12 10:34

Náš si ho začíná dávat do pusinky teprve až ted,a to bude mít 10 měsíců 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.2.12 10:35
alviola píše: :lol: To znám. První měsíce jsem tvrdila, že by někdo mohl vynalézt speciáoní lepidlo na dudlíky :-) Něco, jak jsou ty poznámkové papírky, co jdou přilepit a odlepit. Neboj, ono se to časem změní. V létě už to bude v pohodě. Buď bude dudlat nebo mu vypadne abude spát dál. Jedině, občas, když se mu nebude něco líbit si zakňourá a dáš dudlík a je to.

To máš pravdu, nebo gumičku za ouška :lol: , doufám, že bude v létě lépe, jen mám strach, aby se pak vůbec vyspal...... Ta plínka pomáhá, tak nevím jestli podkládat plínkou nebo k němu neustále běhat, ale když mu to pomůže k lepšímu spánku udělám cokoli, nejde ani snad o mě, zaběhnu k němu kdykoli, ale aby se vyspal a nebyl pak protivnej… Na druhou stranu zase bych byla nerada jako cvičená opice, ony si na to děti zvyknou dost rychle, že když zapláčou, že k nim někdo běží. Při večerním usínání to nedělám, vždy ho nechám chvíli kňourat a pak mu jdu dát dudel, pohladit a odejdu a funguje to, tak musí něco fungovat i přes den :zed: :zed: ...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
16.2.12 10:46

Ahojky. Přes den dávám dudlík jen do kočárku a když jí vypadne,tak to neřeší. V noci podávám dudlík někdy 4krát a někdy bohužel 20krát. Bude jí 6měsíců a nedokážu si představit,že by si ho v noci našla v postýlce a dala si ho do pusy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
16.2.12 10:54

mame to stejne, tiez som to tu pred casom riesila, asi pred par dnami :)), takze spolusucitime… holky pisali, dat postielku k posteli a v polospanku, podat… kamoska co u mna bola vcera, povedala odnaucit, bude 2-3noci rev, ale potom klid… tak ja neviem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
16.2.12 10:55

Ještě před měsícem to malá taky neuměla,teď jí je sedm měsíců a dá si ho v noci sama.. teda když nějakej najde :D takže spí obložená dudlíkama :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
16.2.12 11:00

Tak asi nakoupim více dudlíků :lol:
Zkusila jsem odnaučit,vydržela jsem to jen jednu noc. Jak se totiž hodně rozplakala,bylo těžké jí uklidnit. Prostě počkám až se naučí dávat si dudlík sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
16.2.12 11:07

Ze začátku jsem taky synovi musela dávat dudel třeba 10× za noc, pr. když mu vypadl brečel. Ale někdy od 7 měsíců, právě když mu vypadl byla známka toho, že tvrdě spí. No ale když se vzbudil, musela jsem jít nandat. Teď nám bude 11 měs. a většinou ho najde sám. I když vždycky taky ne. Už aby se ho zbavil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
16.2.12 11:09

Ahojky, my máme takovou malou kravičku, dám dudlík, a na něj mu dám tu kravičku, ona mu ten dudlík trochu přidrží. On občas dělá blbosti a dudlík si vyndá a pak už ho tma neumí dát. Tak tam má tu kravičku a kdyžtak si hraje s ní než usne. Takže bez kravičky ani ránu. Jinak podkládání plínou u nás taky bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.2.12 12:14

Máme to stejně. Synek v noci dudlá a jakmile mu vypadne, tak se vzbudí a je řev. Občas si ho podá sám, pokud po něm hrábne a najde ho, ale kolikrát ho vždycky hodí pod postýlku, takže nezbývá nic jiného, než mu donést jiný a vrazit mu ho do pusy. Tohle je třeba jednou za noc, ale klidně třeba i šestkrát a já ráno běžně pod postýlkou lovím X popadaných dudlíků. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.2.12 15:06

Tak dnes spal malej pěkně, 3 hodinky na čerstvém vzduchu :potlesk: :potlesk: , ale s podpěrou dudlu plínkou, kdyby ji tam neměl, chodila bych k němu po půl hodině a nespal by takovou dobu. Ta co myslíte, nechat podepřenej dudl nebo za ním běhat každou chvíli nebo zkusit jiný fígl, co myslíte...... :think: :think:
Odpolední spánek máme kratší a na etapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí