Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedávám dítě no nočník s dudlíkem
Jinak čurání bych asi vydesinfikovala to druhé bych nezkousla ![]()
@Anonymní píše:
Vyhodíte již patnáctý dudlík, nebo ho nějakým způsobem vydezinfikujete či vyvaříte?
Umeju pod kohoutkem a vrátím dítku… v tom lepším případě, v horším než stihnu zareagovat, tak si ho dítko vytáhne z nočníku samo ![]()
Sice ještě nemám osobní zkušenost ale dudlík bych umyla a dala vysterilizovat
Příspěvek upraven 21.06.14 v 17:21
@Anonymní píše:
Zdravím všechny přítomné maminy. Předem prosím o zachování anonymity, jelikož nechci aby mě tady holky obviňovaly, že dělám to či ono i když tomu tak není. Teď k dotazu. Když sedí vaše dítko na nočníku a dovnitř mu spadne dudan. V nočníku je již načůráno, v horším případě nakaděno. A dudlík se v tom vesele povaluje, co uděláte? Vyhodíte již patnáctý dudlík, nebo ho nějakým způsobem vydezinfikujete či vyvaříte?
mě by asi nenapadlo ho vyhodit. Maximálně, kdyby ho hodilo do kočičího záchodu, tam bych váhala.
@j.a.n.i1 píše:
Umeju pod kohoutkem a vrátím dítku… v tom lepším případě, v horším než stihnu zareagovat, tak si ho dítko vytáhne z nočníku samo
Kdyby spadl do nočníku kde by měla načůráno tak bych ho umyla. Kdyby spadl do hov. a tak by letěl do koše. Nám se to naštěstí nikdy nestalo. Starší se učila na nočník kolem 2 roku a to už dudlík neměla. Mladší má zatím ještě plínu.
Po patnacte bych uz rezignovala a vubec bych s dudlikem k nocniku nepoustela
… jinak bych vyvarila a hotovo
Moje děti nikdy dudlík neměly, vždy odmítaly, ale už se jim povedlo strčit si ruku do plínky při přebalování a pak zkoumat co to je a někdy i strčit do pusy
dříve než jsem otřela
přežily bez úhony ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Umeju pod kohoutkem a vrátím dítku… v tom lepším případě, v horším než stihnu zareagovat, tak si ho dítko vytáhne z nočníku samo
Někdo dokonce provozuje urinoterapii- tzn. že pije vlasní moč a žijoou dlouhodobě, takže asi je to v pohodě. Nakaděný bych asi vyvařila a bylo by.
Zdravím všechny přítomné maminy. Předem prosím o zachování anonymity, jelikož nechci aby mě tady holky obviňovaly, že dělám to či ono i když tomu tak není. Teď k dotazu. Když sedí vaše dítko na nočníku a dovnitř mu spadne dudan. V nočníku je již načůráno, v horším případě nakaděno. A dudlík se v tom vesele povaluje, co uděláte? Vyhodíte již patnáctý dudlík, nebo ho nějakým způsobem vydezinfikujete či vyvaříte?