Dudlík ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.8.16 08:47

Dudlik ve školce

Ahoj v září budou dceři 3 roky s pořád má dudlika je na něm nehorázné závislá už jsme z toho s manželem nešťastní a nevíme co delat už jsme zkoušeli všechno možný :,( Máme na to už jen necelý měsíc a bojím se, že kvůli tomu nebude moct nastoupit do školky. Když ji řeknu, že ve školce nebude moct mít dudu tak řekne ze jí to nevadí, když ho zahodime, tak ví, že má doma ještě 3.. Neumím si představit její usínání ve školce bez dudliku 8o :cert:
Další problém je, že je na mě hodně závislá nikde jsem ji zatím nenechala samotnou krom babičky a tety na které je zvyklá. Jak to mám udělat první den ve školce rychle se ztratit říct ji ze přijdu za chvilku. Co máte ověřený opravdu mám z toho trauma. Myslím, že mi brzo budou volat ze školky abych si své dítě vyzvedla :lol: :lol::think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1120
8.8.16 08:51

Nepárat se, sebrat i za cenu 2denního pláče. Však ona usne. Problém bude max ty 2 dny. Dát dudlíka pomyslně třeba prodavačce v obchodě za výměnu za hračku, nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
8.8.16 08:52

Dudlik proste nedat a vyhodit vsechny, koupit za nej treba panenku :think: bude mozna rvat, ale ve 3 letech je na case

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
8.8.16 08:53

Dudliky vsechny vyhodit a nikdy nedat.
Jina rada neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.8.16 08:53

Až jí povedeš do školky, dej jí s sebou plyšáka, je nasáklý vůní domova a to děti uklidňuje. Jinak rychle rozloučit, zamávat a odejít. Žádné dlouhé loučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
8.8.16 08:54

Prostě jí ho seber a nedej, nic jiného s tím dělat nemůžeš. Že jste to nechali zajít tak daleko, je vaše vina :mrgreen: :lol: a né dcery :D
Já jsem v tomhle tvrdá, nekompromisně v 1,5 roce konec dudlíku, abych jí „nezčničila“ zuby, a jsem ráda, že jsem „tvrdší“ a přísnější matka. Nese to své ovoce.
Zkuste se nad tím zamyslet, že se jí ostatní děti můžou třeba smát. Děti jsou v tomhle zlé. Odnese to pak chudák malá :( nebude třeba chtít chodit do školky a bude se držet jen máminy sukně :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
8.8.16 08:55

Všechno jste nezkusili, a to je prostě ho vzít a nedat. Vyhodit všechny 3, co má doma. Jak bude usínat netuším, ale bylo by dobré to vyzkoušet nejprve v klidu doma, ať nemá těch změn potom hodně. Co se nástupu do školky týče, tak proboha hlavně nelhat!! Dodneška (i po 30 letech) si pamatuju, jak jsem zoufale vyhlížela taťku z okna, protože jsem si myslela, že má přijít po obědě a ne až po spaní. Myslím, že mi nelhali, jen jsem to blbě pochopila. Já myslím, že v ty první školkové dny s tím tak nějak personál počítá, že se bude plakat. Hlavně nebrečte vy :lol:. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
8.8.16 08:59

No ve své podstatě za to můžete vy, už jste jí ho měli dávno vzít, na dudlíka je velká. Já to řešila takhle, ustříhala jsem všechny dudlíky s tím, že jsou rozbité a jiný není, pobrečela si ale brzy pochopila a byl klid.
Ze školky bych neutekla, s dcerou se rozloučila s tím, že teď bude ve školce a pak si pro ní přijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
8.8.16 09:00

Se školkou to má každé dítě jinak. U mé dcery to bylo tak, že jsme si o tom hodně povídali, aby věděla, co ji čeká. Vždy, když věděla, co bude, tak to zvládla dobře. První den tam měla být něco přes hodinu. Když jsem si ji chtěla vyzvednout, tak tam chtěla ještě zůstat, takže šla ještě ven a pak jsem si ji vyzvedla. Nikdy neměla krizi a vždy do školky chtěla. Překvapilo mě to hodně. Jsou děti, které tam probrečí třeba měsíc. S dudlíkem jsem si taky myslela, že bez něj neusne. Zase jsme si o tom hodně povídali, že dudlíky mají miminka a už je velká. Jednoho dne mi ho dala, usnula bez něj a od té doby jsem jí ho už nevrátila. Bylo jí ale mnohem míň, myslím, že ani ne 2 roky. Musí být ve školce od začátku celý den? Třeba bude fungovat to, že uvidí ostatní děti, jak něco dělají a bude to tak dělat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.8.16 09:00

@Natalka1709 Dudlík prostě sebrat a nedat. Jsi velká holka, dudlík potřebují malá miminka a ty už miminko nejsi. Miminka nemají zoubky, takže dudlík nevadí, ty už zoubky máš a rostly by ti křivě. A vydržet. 0na bez dudlíku neumře, neboj.

Ve školce je nejlepší rychle rozloučit a odejít. Dlouhé loučení bude zvyšovat úzkost u holky. Už tak bude chudák dost rozhozená, protože bude cítit, v jaké depce jsi ty. Hoď se do klidu, nechceš na ni přeci přenést strach. Bude se té školky hrozně bát a nebude si moct zvyknout. A prosím tě, nevolej tam. Hned ráno se domluv, že si ji třeba vyzvedneš po obědě, ale nevyzvedávej ji dřív. Uděláš ji v tom zmatek hned ze začátku, když ji budeš brát nejdřív brzy, pak později, pak zase brzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
8.8.16 09:02

Tak ohledně dudlíků souhlasím s ostatníma, jinak co se týče školky, pokud musíš do práce a dcera tam musí spát hned od začátku, nemalovat to na růžovo a hned teď jí na to připravovat a říkat jí pravdu, bude přesně vědět kdy přijdeš a nebude to brát jako zradu, hlavně se nestresuj ty sama, to dítě to z tebe ucítí, je lepší jí školku vlíčit jako bájo věc a že se jí tam bude líbit, než aby z tebe cítila nejistotu že se bojíš jak to tam zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.16 09:05

@kacaba379 no to já určitě brečet budu už se mi chce i teď… :lol: Jsem z toho dost napjatá jak to dopadne první dny.. Bude to pro nás. velká změna. I to ranní vstávání malá si ráda pospi tak do 11:00 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271

Tak s dudlikem neporadim, vzdy jsem sebrala pred prvnimi narozeninami, a to je jeste bez problemu. Jinak syn si bral ze zacatku do skolky oblibene plysaky. Jeste je dulezite, abys byla pri predavani ve solce ty v pohode, jak dite vyciti nejistotu, tak bude problem. Rada : Rychle predat a utect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281

@Natalka1709
Zde na emiminu máš spousty rad jak oddudlíkovat.

Na naší zabralo střihání dudlíku. Už tedy někdy kolem roka a půl. Dudlík měla vždycky jen na spaní - z postele se nevyndaval.
Začala jsem ho po kouskách odstřihávat až nezbylo téměř nic za co by ho udržela v puse a sama ho odložila, že už neni. Řekla jsem jí, že jak děťátko roste tak se dudlík ztrácí, jelikož už ho pak nepotřebuje. Že se prostě „vycucá“ jako lízátko. Vzala to a jak řikám, odložila ho sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
8.8.16 09:08

S dudlíkem bych v tomto věku spíš udělala okamžitý proces, nikoli postupné odnaučování. Prostě není ani jeden a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí