Dudlík ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
8.8.16 11:10
@St. Estephe píše:
Jasne, predat a zdrhnout. Sice jsou pak nektere deti schopne rvat jeste u obeda, ale tak hlavne ze to pani matinka neslysi, to je jasne.

Rozhodně je lepší loučit se hodinu, u toho společně s tím dítětem brečet jak kdyby byl konec světa a myslet si, že pro dítě dělám to nejlepší :roll:

Jako pokud to dítě už teď ví, že školka není zase tak super (nebude tam moct mít svůj dudlík) a maminka měsíc dopředu brečí při představě, že tam dítě nechá, tak to bude masakr tak jako tak. Moje děti do školky šly proto, že tam je spousta nových hraček, bezva hřiště a spousta kamarádů. Ne proto, že tam musí v poledne spát, nesmějí mít dudlík a ještě k tomu musí vstávat. Je to o způsobu, jak je to dítě připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
8.8.16 11:13

@Kakika A o spolecnem revu jsem psala kde? Nejake prapodivne predstavy, ze nic mezi uz neni. Jinak kdyz rve mnoho hodin jen trilete dite, je to v poradku?
Tak to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.8.16 11:19

@St. Estephe sama zakladatelka psala, že určitě brečet bude :nevim:

Ne, není v pořádku, aby tříleté dítě mnoho hodin plakalo. Moje děti neplakaly, šly do školky připravené. Starší až ve čtyřech, protože ve třech by plakal, nebyl zralý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.8.16 11:25
@tamata píše:
a tos ještě zřejmě nebyla v zahraničí. Si představ, že tam matky nezávodí s plínama, dudlíkama a kočárkama a potkáš tam s těmahle věcma i starší děti. A nikdo to neřeší, každý si hledí svého. Tam bys byla za exota ty. I když chápu, že někdo za celý život nedosáhne ničeho většího než toho, že se mu dítě v roce a půl posadí na nočník.

Tak ja bych ten dudlik resila spis ze zdravotnich duvodu. Pliny a kocar by mi bylo fuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.8.16 11:27
@Kakika píše:
Rozhodně je lepší loučit se hodinu, u toho společně s tím dítětem brečet jak kdyby byl konec světa a myslet si, že pro dítě dělám to nejlepší :roll:Jako pokud to dítě už teď ví, že školka není zase tak super (nebude tam moct mít svůj dudlík) a maminka měsíc dopředu brečí při představě, že tam dítě nechá, tak to bude masakr tak jako tak. Moje děti do školky šly proto, že tam je spousta nových hraček, bezva hřiště a spousta kamarádů. Ne proto, že tam musí v poledne spát, nesmějí mít dudlík a ještě k tomu musí vstávat. Je to o způsobu, jak je to dítě připravené.

Presne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
8.8.16 11:27

@Kakika Zazila jsem tri deti, ktere doslova prorvaly prvni tri mesice. Od chvile, kdy zjistily, ze je mama pryc brecely az do obeda. Potkavala jsem je na prochazce, brecely i na prochazce. Po dvou tydnech snahy to vzdala i ucitelka, protoze tam proste nema jen tyhle deti. Kdyz se tu zminuje, jak muze ostatni deti trapit pritomnost cizi mamy, tak tohle jim urcite prospiva, no. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
8.8.16 11:28

No já za 2 roky budu muset nastoupit do práce, pláč nepláč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
8.8.16 11:29

Ale ono je to videt uz pri dnech otevrenych dveri. 99% jen bleskove vyzvedne prihlasky a zase vypadnou, ackoli jsou to obvykle ty matky na rodicaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
8.8.16 11:30

@Halibar Vzdycky to dite muzes predpripravit. Jenze vetsina rodicu to ma tak, ze do posledniho srpna prazdniny, co bych se jako namahal a prvniho zari svihnou dite do zarizeni a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
8.8.16 11:31

Dudlíky bych vzala, vyhodila…je už velká, sice bude zřejmě řvát, ale vydržet, nový nekoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
8.8.16 11:32
@Natalka1709 píše:
@kacaba379 no to já určitě brečet budu už se mi chce i teď… :lol: Jsem z toho dost napjatá jak to dopadne první dny.. Bude to pro nás. velká změna. I to ranní vstávání malá si ráda pospi tak do 11:00 :mrgreen:

Jako ty to bereš jako srandu, ale mně to nepřijde moc normální. Rodič má dítě vést a snažit se v krizových situacích navodit pohodovou atmosféru. Rodič je dospělý a měl umět své emoce zpracovat a pokud je to nutné, umně zakrýt :jazyk:. Pobrečet si můžeš za rohem, ale ve školce to proboha nedělej, tvoje holčička bude mít o to větší stres. Já měla kluka 2 x v nemocnici, dobře po těle mi z toho nebylo, ale za žádnou cenu bych nepřipustila, aby měl pocit, že se máma bojí. Máma a táta se nebojí, hotovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
8.8.16 11:34

@St. Estephe tak můj syn za mnou pláče, když jedu pryč a zůstává s tatínkem, za tatínkem pláče, když má zůstat se mnou, když ho dávám chůvě, taky pláče, ale nikdy to není víc jak minutu. Za mnou teda nebrečí tak moc jako za manželem :D
Jeden den bude rok ve školce sám a další rok mu tam přijde brácha, tak snad to zvládnou oba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
8.8.16 11:57

Co se tyce dudliku, tak okamzite sebrat a zahodit! A co se tyce zvykani ve skolce je to ruzne dite od ditete. Treba moje dcera od 20 mesicu chodila na 46 hodin mesicne a od 2 let do celodenni dochazky do jesli. Byla jsem zvedava, jak to zvladne, protoze vzhledem k tomu, ze nemame zadne hlidaci babicky, dedecky ani teticky, nikdy nebyla beze mne, muze, nebo brachy. Ani na minutu. A bylo to naprosto bez problemu. Poprve se mnou na hodinku, podruhe sama na cele dopoledne, potreti az do odpoledne se spanim. Jedina slzicka neukapla. A kazdy den se do jeslicek tesila. Od zari nastupuje do skolky, tak doufam, ze nebude zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
8.8.16 12:16

@Natalka1709 dudlík má jen na spaní? do kdy jsi jí ho chtěla nechat? vysvětlit že je velká a vyhodit, odvykat postupně se dělá u malých dětí ;). Moc času do září už neni takže ideálně ještě dneska ta si zvykne, školka bude velká změna tak at dudlík už je jen minulost. jasně že bude řvát, ukážeš místo kde je měla že už prostě neni ;). v kolik večer chodí spát? To by chtělo už ted učit vstávat dřív, od září to bude šok :?. naše taky jde od září a vysvětluji co tam bude vše dělat a po obědě si pro ní nebo táta přijdeme. původní plán byl že tam bude do odpoledne ale mě děsí že tam usne a večer usne o půlnoci :jazyk: po obědě nespí už od 1,5 roku ;). někdy se do školky těší někdy že ne že bude s mámou :lol: ale děti miluje tak snad to zvládne rychle ;). co si pamatuju od nejstaršího ač šel jako přeškolák ale první den to byla scéna tak učitelka si ho hned od dveří převzala a šla s nim že mu něco ukáže a na mě ukázala at jdu domů :lol:. přišla jsme v poledne a běžel celý vysmátý že to bylo fajn a to tam šel s tim že si sedne, nebude nic dělat a jíst bude až doma ale on má takovou povahu že je raději sám, malá je opak tak si myslim že to zvládne snad lépe. to že by tam spala se jí moc nezdálo tak nakonec že bude chodit po obědě a pokud si sama řekne tak tam bude i ležet ale pochybuju :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
8.8.16 12:21
@St. Estephe píše:
@Halibar Vzdycky to dite muzes predpripravit. Jenze vetsina rodicu to ma tak, ze do posledniho srpna prazdniny, co bych se jako namahal a prvniho zari svihnou dite do zarizeni a nazdar.

to je teda hnusný :?. My s malou chtěli na den otevřených dveří což nakonec nevyšlo tak se mnou byla až u zápisu a neustále utíkala do šatny :mrgreen: bavíme se o školce tak nějak průběžně tak už tak nějak ví co jí čeká a že bude chodit hned jak sní oběd ;) U zápisu tam chtěla zůstat, ředitelka že jo že si jí tam nechá a malá tam seděla dál, klidně by s ní odešla i na oběd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí