Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak asi zalezi i na tvaru toho pozemku, jak je na nem umístěný dum… si tam nebyla, ze nevíš jestli tam das auto a bazen?
Byla jsem tam dům je v rohu a před ním je pozemek ve tvaru obdélníku a podél baráku je vždy jen pruh na jedné straně širší na druhé užší. Jen nemám představu, proto se ptám. Pokud nemáš čím přispět tak nepřispívej
díky ![]()
To ti ale asi nikdo neřekne, to bys musela hodit fotku nebo půdorys. 430 m včetně zastavěné plochy nebo jen samotná zahrada? Popř. kolik je z toho zastavěná plocha a jak velké ty kousky a obdélníky zahrady jsou.
My máme pozemek asi 350 m ale je to řadovka, takže zahrada je cca 200 m celek. Garáž máme jako součást domu.
Na zahradě je posezení, zahradní domek, tráva a pár záhonků (maliny, jahody, rajčata). Bazén dáváme jen na léto, jinak bysme se tam nepohli.
@Anonymní píše:
Byla jsem tam dům je v rohu a před ním je pozemek ve tvaru obdélníku a podél baráku je vždy jen pruh na jedné straně širší na druhé užší. Jen nemám představu, proto se ptám. Pokud nemáš čím přispět tak nepřispívejdíky
Tak možná, kdybys dala fotku, jak to tam vypadá ty, tak by bylo snažší poradit. Takhle to dost dobře nejde. A proč anonym? Co je na tvém dotazu tak intimního?
@Anonymní píše:
Byla jsem tam dům je v rohu a před ním je pozemek ve tvaru obdélníku a podél baráku je vždy jen pruh na jedné straně širší na druhé užší. Jen nemám představu, proto se ptám. Pokud nemáš čím přispět tak nepřispívejdíky
Ano a ne, to se takhle říct nedá
nevidíme plánek, nevíme jak to chceš velké atd. ta zahrada není úplně malá, pracovat se s ní dá, ale to je v teorii. Tak si zajdi na ten pozemek a změř si to ![]()
@Anonymní píše:
Jen si zatleskej, jak jsi byla protivna.
@Anonymní píše:
Ja bych měla čím přispět, kdybys nam sem hodila vic infa, nez jen ze mas 430 metrů zahradu. To je tak široký pojem, že na jedné zahradě s takovým rozměrem udeláš luxusní posezeni s velkým bazenem a u další budeš ráda když máš chodník kolem domu. Hoď sem planek a pak ti možná někdo dokáže poradit, jestli se mu teda bude chtít, kdyz jsi tak arogantní, me ne…
Mám přibližně takový pozemek včetně zastavěné plochy -necelých 500 m2.Ale na posezení je tu prostorna terasa a garáž je na konci zahrady. Dům je řadový s přístupem z obou stran.Na bazén místa dost, ale my dáváme přednost stromům, ovocnym kerum a menšímu záhonu ![]()
My mame celkem 400, dum zabira tak 100, neco vepredu stani na auto a vzadu zbyva tak 250m obdelnik, mame mensi terasu 5×3 s pergolou u domu, bazen, sklenik, trampolinu, ohniste, zahradni domek, zahonky, kytky, stromy… cista trava plocha zustala tak do 50m a jinak cesticky, schovky…a zvladaji mezitim i deti 0projizdet na odrazedlech. Proste to chce jenom mensi bazen, tramposku mame 2,5m bazen 3,6, sklenik 2×2,5, pergola proste u domu, misto v zahrade a je to v pohode. Na Youtube nebo ted na Seznam davaji Zahradni promeny a tam maji kolikrat zahradky par metru a co tam vymysli, doporucuji na inspiraci.
Asi se to vejde, ale budete to mít zabetonované, žádná volná zeleň, stromek… Ale jestli vám to nevadí, tak proč ne.
U mě by to byla promarněná zahrada, ale já zas tak netoužím po bazénu, takže je to o vašich potřebách…
@kytkalenka píše:
My mame celkem 400, dum zabira tak 100, neco vepredu stani na auto a vzadu zbyva tak 250m obdelnik, mame mensi terasu 5×3 s pergolou u domu, bazen, sklenik, trampolinu, ohniste, zahradni domek, zahonky, kytky, stromy… cista trava plocha zustala tak do 50m a jinak cesticky, schovky…a zvladaji mezitim i deti 0projizdet na odrazedlech. Proste to chce jenom mensi bazen, tramposku mame 2,5m bazen 3,6, sklenik 2×2,5, pergola proste u domu, misto v zahrade a je to v pohode. Na Youtube nebo ted na Seznam davaji Zahradni promeny a tam maji kolikrat zahradky par metru a co tam vymysli, doporucuji na inspiraci.
Děkuji moc, něco takového jsem potřebovala slyšet. Máme male dítě, které miluje vodu, takže bazén určitě upřednostňíme před záhonem. Nějaké ovocné keříky se nám vejdou i kolem baráku, takže s tím by taky poblém nebyl. V týdnu se tam pojedeme ještě jednou podívat tak právě sháním co nejvíce informací.
děkuji
Koukni se na zahraniční weby nebo prostě hledej obrázky. Třeba tam kde žiju by zahrada 400m byla braná jako něco, co si může dovolit maximálně milionář a to jen když se štěstím sežene pozemek
tvoje požadavky lidé běžně dokážou zmáčknout na mnohem, mnohem menší zahrádky, když to nejde jinak tak s vychytávkama jako zajížděcí bazén atd. na google, instagramu, pinterestu toho máš mraky. Pokud nemáš cit pro design, poraďte se s architektem nebo prostě okopíruj existující zahradu, co se ti zalíbí.
@Anonymní píše:
Děkuji moc, něco takového jsem potřebovala slyšet. Máme male dítě, které miluje vodu, takže bazén určitě upřednostňíme před záhonem. Nějaké ovocné keříky se nám vejdou i kolem baráku, takže s tím by taky poblém nebyl. V týdnu se tam pojedeme ještě jednou podívat tak právě sháním co nejvíce informací.děkuji
Jo, sice ma jenom jine rozmery, jine rozvrzeni, ale urcite vam to pomuze ![]()
Ahoj, zajímalo by mě, zda máte někdo u domečku zahradu jen cca 430 m²? Zda je to dostačující pro jeden menší přístřešek na auto, malé posezení a menší bazén?? Dá se to? Moc se nám líbí jedem domeček, novostavba za dobrý peníz, ale něco za něco a hold je u toho jen maličký pozemek. Jako extra velkou zahradu nepotřebujeme, jen nám jde o to, zda tam tohle všechno nacpeme. Neumím si to představit, u rodičů máme obrovskou zahradu a stejně jsme jen u bazénu nebo na terase ???? budu ráda i foto pokud někdo má.
Dekuji ????