Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy, možná hloupá otázka…ale prostě kupujeme dům. Viděli jsme teď jeden a nebylo to tedy rok zavřený, je tam neskutečný bordel, ale má to potenciál…cena/výkon dobrý. Nicméně přítel byl skoro nadšen, já osobně to cítím spíš rozumově…ma to téměŕ všechno, co jsem chtěla…ale prostě to necítím. Nehledě na to, co mi asi jediné vadí, ale hodně - je to hned u velmi úzké celkem frekventované hlavní silnice, kde není chodník a ani není možné ho vybudovat. Naším cílem bylo mít v místě škola tak, aby si děti mohli dojít časem samý. Jenže tady by mě jímala hrůza ty moje budoucí deti i jentak vypustit si hrát…šly byste do toho? Nevím, jestli jsem moc úzkostlivá, ale je to pro mně velké ale.
Ne
@Anonymní píše:
Díky za názory. Máme kvůli tomu teď doma malou při. Ne že bychom se hádali, my se vždy nakonec dohodnem:)) ale chlap má teďka pocit, že jsem vybíravá, ze na tom hledám chyby, které tam nejsou a že mám strach, že je to plné bordelu, který je nutné vyklidit. Ale je to fakt silnice, která sice není vedená jako hlavní, ale ta obec je na okraji okresního města a právě tudy do něj jezdí lidí z okolních vidlákovů na dané straně. Chodník tam prostě nejde udělat a lidi si dokonce i posouvají brány blíž do dvora, aby je něco nesejmulo nebo mohli u tý brány zaparkovat.
A to nejde odcházet někde zadem přes zahradu? Jedině na tu hlavní silnici bez chodníku?
@Cenarius Taky nad tím dumám.
Zakladatelko, nechceš nám poslat fotku?
Rozhodně ne. Nejde jen o tu bezpečnost. Ale v blízkosti hlavní silnice se bude neskutečně prášit, v baráku jsou mnohdy cítit vibrace (kór pokud silnice není v ideálním stavu a jsou v ní díry), neustálý hluk a to i v noci.
Zase nemůžou všichni bydlet na konci slepé ulice, ne? A určitě není silnice až k domu, to je hloupost. A bydlet se tak dá, klidně. Stačí dům dobře vyřešit dispozičně. Proč by museli mít okna ložnice k silnici třeba? A děti si snad budou hrát za domem, na zahradě, ne? Navíc i na ta auta si člověk zvykne a nevnímá to. Bydleli jsme v domě naproti fabrice, strašný hluk od mašin. Budilo nás v neděli to ticho. Mašiny jsme nevnímali. Nebo lidí, co bydlí třeba kousek od železnice, i na hlavním tahu. Jsou zvyklí a budu je spíš to, že vypadne nějaký vlak než to, že jede.
Takže já bych si nedovolila říkat ne. Navíc v době tak strašného hladu po nemovitostech.
A taky tím, že tam není chodník, tak ty auta jezdí přímo kolem oken, úžasný zážitek, kdysi jsem tak pár měsíců bydlela.
My máme u hlavní cesty barák. Ale my to máme, že je cesta, pak je 30m nájezd. Udělali jsme si tam soukr. parkoviště na obecním prostoru pro sebe, pak je chodník a teprve barák. Takže úplně u té cesty nejsme.
@inkakřivák hluk ani tolik neřeším, je mi jasné, že lze dispozice vyřešit a zahrada je za domem. Ale u brány nenecháš ani auto, hned je tam silnice a na autobus a do školy, do obchodu se jde pár set metrů. I s kocarem mi to přijde o hubu. Nevím, možná jsem opravdu moc úzkostlivá. Jenže když vidím ty děti, jak jdou po ulici a koukají do mobilu a hrajou hry…pracuji s dětmi tohle dělají skoro všechny, i ty, kterým se rodiče věnují a snaží se tomuto předcházet.
Tak když už je inzerát smazá, n, tak je to už zbytečné řešit
@Anonymní píše:
Díky za názory. Máme kvůli tomu teď doma malou při. Ne že bychom se hádali, my se vždy nakonec dohodnem:)) ale chlap má teďka pocit, že jsem vybíravá, ze na tom hledám chyby, které tam nejsou a že mám strach, že je to plné bordelu, který je nutné vyklidit. Ale je to fakt silnice, která sice není vedená jako hlavní, ale ta obec je na okraji okresního města a právě tudy do něj jezdí lidí z okolních vidlákovů na dané straně. Chodník tam prostě nejde udělat a lidi si dokonce i posouvají brány blíž do dvora, aby je něco nesejmulo nebo mohli u tý brány zaparkovat.
Hele žila jsem v podobně situovaném domě celý život.
Barák u hlavní silnice a ještě těsně pod velkou zatáčkou. Bez chodníku, bez přechodu pro chodce.
Jak bych to jako řekla… když jsme stavěli barák tak jsme byli rádi, že u silnice už takhle nebude. O tom jako žádná. Na druhou stranu jsem v takovém žila celý život, i moje máma a babička - dvě generace přede mnou. A nikdy se tam nikomu nic nestalo, ani sousedům. A to to byla fakt hlavní silnice napříč celou obcí.
Na druhou stranu samozřejmě nebyla tak velká hustota dopravy. To je rozhodně fakt.
A na věky věků slyším mojí mámu jak na mě každý den volá z okna, když jsem šla ven: „Opatrně přes silnici!!!“ ![]()
Takže za mě - pokud máte jinou možnost, nekupujte a vyberte něco jiného.
Pokud ale jinou možnost nemáte a jinak hraje všechno PRO- není to tak hrozné jak se může zdát. Psala jsi, že to i není hlavní silnice, ale nějaká vedlejší. Hele je to na zvážení no. Osobně bych do baráku u silnice raději nešla, ale řikám, záleží co všechno má jinak do plusu a pokud je to jinak TOPovka a popřípadě by se dalo udělat ze silnice zajíždění na zahradu, domluvit s obcí nějakej přechod, retardéry - asi bych to zase zkousla. Dá se. Žila jsem tak. Asi bych se zeptala na obci jestli by byla možnost přechodu či zpomalovacích pruhů… nevím jak je to tam situované.
My máme dům u hlavní silnice, ve velké zatáčce, jezdí tu i dost kamionů, sanitky… okno je od silnice možná 3-4 metry. Dům jsme rekonstruovali, takže jsme vsechny místnosti, kde se spí, situovali do dvora. Navíc jsme si připlatili za protihlukovou vrstvu oken a je to fakt super, vážně to ten hluk neskutečně tlumí. Samozřejmě když okno otevřeš, tak ten hluj slyšíš, ale dá se na to zvyknout. Nevýhodou je opravdu velká prašnost, umyju okna a za 3 dny to vypadá jak kdybych je půl roku nemyla
co se týče chodníku - to by pro mě byl největší problém. My ho tady donedávna neměli, před domem byla tak 2-3 metry předzahrádka a pak hned silnice. Každopádně my se do rekonstrukce domu pustili, protože jsme věděli že v době kdy by se rekonstruoval dům je plánovaná i velká rekonstrukce silnice, v rámci které se má dělat i chodník. Nebýt tohohle, do domu bysme nešli, protože kvůli kočárku nebo jednou dětem bych z toho měla děs a hrůzu. Takže za mě hluk je rešitelný, prach holt znamená pevné nervy při úklidu, ale ta silnice by pro mě byla velkou překážkou.
@inkakřivák jezdím kolem mnoha domu, které nemají ani predzahradku ani nic a dům stojí opravdu až u cesty.. My třeba máme asi metrovou predzahradku a pak už jen silnice.. Ale je to p*del světa, teď tu nejvíc jezdili vojáci a PČR, pac hranice 3 okresu. A můžu ti říct, že je otrava jakékoliv auto, co tu projede a to je jich tak 30 denně, když to hodně prezenu. Mít tohle u hlavní, kde je běžná doprava, tak mě svihne
My auta nevnímáme. A to je v obci depo autodopravy. To bude i tím, že přímo u cesty nejsme, že máme ten dlouhý ostrůvek od cesty a teprve barák. Dneska jsou k sehnání okna, že to má víc komor. Prach jo. To se práší venku. Ale koupila jsem si vysavač na okna, takže je umyté rychle. Výhoda je, že vše je blízko. Přejdeme cestu a jsme ve škole.
Zas pořád lepší barák u cesty, než žít v bytě na sídlišti.
V takovém domě jsem bydlela celý život a okna od pokoje jsem měla do silnice. Na hluk si zvykneš, u nás teda naštěstí byl od 22 hod do 5 hod ráno klid, než začali jezdit višchni do práce.
Chodník jsme tam taky až do nedávna neměli, máme dům těsně za zatáčkou a záraveň u dlouhé rovinky, takže 50 tam nikdy nikdo nedodržoval, chodilo se po krajnici a světe div se, nikdy nikoho až na pár srnek nesrazili. Kamiony a náklaďáky v noci jezdit nemůžou a na cinkání skleniček si zvykneš. ![]()
My máme u domu i kanál, který se propadá a to je teprve rachot, když přes to něco přejede. Ale není to nic, s čím by se nedalo žít. 23 let jsem tam prožila v klidu a ve zdraví ![]()