Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
… ne, to bych si hodně rozmýšlela, jestli koupit - když jsme kupovali dům my a chodili po prohlídkách, tak jsme se taky často byli dívat na domy, které stály u hlavní - frekventované - silnice - a řeknu ti, není to ideální - hodně rychle jsme si ujasnili, že dům u hlavní silnice nechceme - nakonec jsme vybrali dům v boční ulici na konci - z obou stran máme navíc obecní pozemek, že ani nesousedíme přímo se sousedy - ideál ![]()
@inkakřivák píše:… v tom s tebou v zásadě souhlasím - dnešní realita na trhu je - no, děsná - sama jsem ráda, že jsme dům naštěstí řešili před pěti lety, kdy jsme ještě mohli opravdu důsledně vybírat
Zase nemůžou všichni bydlet na konci slepé ulice, ne? A určitě není silnice až k domu, to je hloupost. A bydlet se tak dá, klidně. Stačí dům dobře vyřešit dispozičně. Proč by museli mít okna ložnice k silnici třeba? A děti si snad budou hrát za domem, na zahradě, ne? Navíc i na ta auta si člověk zvykne a nevnímá to. Bydleli jsme v domě naproti fabrice, strašný hluk od mašin. Budilo nás v neděli to ticho. Mašiny jsme nevnímali. Nebo lidí, co bydlí třeba kousek od železnice, i na hlavním tahu. Jsou zvyklí a budu je spíš to, že vypadne nějaký vlak než to, že jede.
Takže já bych si nedovolila říkat ne. Navíc v době tak strašného hladu po nemovitostech.
Bydlela jsem u cesty a nikdy víc. Hluk a vibrace s každým náklaďákem a samozřejmě smrad. Vypěstovala jsem si celkem slušnou neurózu, protože vždy kolem 5:00 i dřív to začalo ![]()
Vzhledem k tomu, že inzerát už realitka stáhla, je dům stejně pryč.
Bydlela jsem ve třech domech. Jeden měl předzahrádkou tak tři metry a chodník. Naproti fabriku. Jeden měl metrový zelený pruh a naproti kovošrot. Tento má zelený pruh tak dva tři metry, a velmi frekventovanou silnici. Vedle autobusová zastávka. Jo práší se na okna, ale to mi nevadí. Prostě dá se všechno řešit. Ovšem tady už to zakladatelka prosvihla.
@Krissttie Ona ta situace je stále horší. A pokud potřebuješ dům v určité lokalitě jako jsme hledali my, a ta lokalita je shodou okolností kousek od Prahy, tak nesmíš váhat vůbec. Ovšem je fakt, že to byl nejlepší kup života. Cena už stoupla třikrát.
@inkakřivák píše:… ano - my jsme ve stejné situaci - ač, u nás je situace ještě víc specifická v tom, že jsme nakonec koupili dům v insolvenci, takže skutečně za úplný zlomek ceny
@Krissttie Ona ta situace je stále horší. A pokud potřebuješ dům v určité lokalitě jako jsme hledali my, a ta lokalita je shodou okolností kousek od Prahy, tak nesmíš váhat vůbec. Ovšem je fakt, že to byl nejlepší kup života. Cena už stoupla třikrát.