Dům u hlavní silnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5814
29.4.21 12:02

… ne, to bych si hodně rozmýšlela, jestli koupit - když jsme kupovali dům my a chodili po prohlídkách, tak jsme se taky často byli dívat na domy, které stály u hlavní - frekventované - silnice - a řeknu ti, není to ideální - hodně rychle jsme si ujasnili, že dům u hlavní silnice nechceme - nakonec jsme vybrali dům v boční ulici na konci - z obou stran máme navíc obecní pozemek, že ani nesousedíme přímo se sousedy - ideál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
29.4.21 12:14
@inkakřivák píše:
Zase nemůžou všichni bydlet na konci slepé ulice, ne? A určitě není silnice až k domu, to je hloupost. A bydlet se tak dá, klidně. Stačí dům dobře vyřešit dispozičně. Proč by museli mít okna ložnice k silnici třeba? A děti si snad budou hrát za domem, na zahradě, ne? Navíc i na ta auta si člověk zvykne a nevnímá to. Bydleli jsme v domě naproti fabrice, strašný hluk od mašin. Budilo nás v neděli to ticho. Mašiny jsme nevnímali. Nebo lidí, co bydlí třeba kousek od železnice, i na hlavním tahu. Jsou zvyklí a budu je spíš to, že vypadne nějaký vlak než to, že jede.
Takže já bych si nedovolila říkat ne. Navíc v době tak strašného hladu po nemovitostech.
… v tom s tebou v zásadě souhlasím - dnešní realita na trhu je - no, děsná - sama jsem ráda, že jsme dům naštěstí řešili před pěti lety, kdy jsme ještě mohli opravdu důsledně vybírat :) Dnes je to rozhodně mnohem víc „něco za něco“ :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
29.4.21 20:20

Bydlela jsem u cesty a nikdy víc. Hluk a vibrace s každým náklaďákem a samozřejmě smrad. Vypěstovala jsem si celkem slušnou neurózu, protože vždy kolem 5:00 i dřív to začalo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80003
30.4.21 07:43

Vzhledem k tomu, že inzerát už realitka stáhla, je dům stejně pryč.
Bydlela jsem ve třech domech. Jeden měl předzahrádkou tak tři metry a chodník. Naproti fabriku. Jeden měl metrový zelený pruh a naproti kovošrot. Tento má zelený pruh tak dva tři metry, a velmi frekventovanou silnici. Vedle autobusová zastávka. Jo práší se na okna, ale to mi nevadí. Prostě dá se všechno řešit. Ovšem tady už to zakladatelka prosvihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80003
30.4.21 07:45

@Krissttie Ona ta situace je stále horší. A pokud potřebuješ dům v určité lokalitě jako jsme hledali my, a ta lokalita je shodou okolností kousek od Prahy, tak nesmíš váhat vůbec. Ovšem je fakt, že to byl nejlepší kup života. Cena už stoupla třikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
30.4.21 07:57
@inkakřivák píše:
@Krissttie Ona ta situace je stále horší. A pokud potřebuješ dům v určité lokalitě jako jsme hledali my, a ta lokalita je shodou okolností kousek od Prahy, tak nesmíš váhat vůbec. Ovšem je fakt, že to byl nejlepší kup života. Cena už stoupla třikrát.
… ano - my jsme ve stejné situaci - ač, u nás je situace ještě víc specifická v tom, že jsme nakonec koupili dům v insolvenci, takže skutečně za úplný zlomek ceny :) Loni, když začala korona a my si nebyli jistí, jak moc to ovlivní naše profese, jsme si nechali dělat alespoň rámcový odhad, jakou má dům aktuálně hodnotu (nikdy nevíš, co se stane) a ty cifry překvapili i mě :mrgreen: Jinak, my jsme hledali v okolí Brna - přímo Brno jsme nechtěli - a dikybohu nakonec našli ideál - taky životní kup, to mi věř :mrgreen: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí