Dupačky - používáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
24.4.17 21:26

Záleželo na ročním období narození mimca, u letních body s krátkým a polodupacky s upletem v pase, měla jsem tlusté deti, takze gumu ne. A kojenecky bavlneny kabatek. Ten miluju. I dupacky a kabatky z bavlneneho frote, dnes jsou těžko sehnat bez příměsi umeliny. Zimní deti zavinovaci body a dupacky, kabatek. Overaly jen první dítě. Za me nepraktické a hlavně skarede :mrgreen:
Dupacky v ceskych prodejnách s dětským oblečením, např. Tulec Trend, Amalka, Ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
24.4.17 21:27

Tchýně mi přivezla takový ty starý komunistický bavlněný dupačky ještě na knoflíky. Byla jsem z nich nadšená. Ty nový se mi taky nelíbí. A malej v nich vypadal úžasně roztomile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
24.4.17 21:29

Já používám dupačky :mavam:
Dávám bodýčka a přes ně dupajdy. Na noc overálky. Připadá mi to praktické a pro miminko pohodlné. Polodupky jsem dávala dceři, když byla v létě ta vedra, jinak ne, přišlo mi, že to buď škrtí bříško nebo padá. A co se týče mderního oblíkání miminek, tak na fotku ok, ale jinak když vidím v kočárku ležet miminko, které má cca 3 měsíce a má rifle a na nožkách botičky…tak je mi ho líto. Měla jsem kliku, koupila jsem balík oblečení, kde bylo dupaček dost, ale nové jsem nikde nepotkala a to jsem chtěla pár nových parádních kousků. ALe dají se nakoupit na bazárcích, minimálně do 6 měsíců, potom už moc ne. Na křtiny jsem koupila sněhově bílé, hladké a na nich třpytivě bílou nití vyšitý slon, jen ouška a očka měl šedou nití a stály na bazárku 10 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
24.4.17 21:30

Ano, používala jsem…nelezla záda a navíc jsou v nich miminka tak roztomilá…při přebalování jsem je ale svlékala celé, abych nohavice nevymáchala v obsahu plíny, nevadilo mi to, šlo to rychle a lehce…overalky jen na noc, to je pro mě prostě pyžamo, na den se mi to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.4.17 21:31

Na letní děti jsem používala polodupačky a body. Na jarní, podzimní a zimní buď polodupačky nebo dupačky. Overaly se u mě netěší oblibě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
24.4.17 21:32

@aluisina overaly používám pro děti na spaní od narození do asi 2 let. A taky miluji miminka oblečené v klasických dupáčkách. Takže pro miminka dokud to jde používám dupačky a bodýčka případně klasické bavlněné košilky na knoflíky nebo na šňůrky u krku. Tepláčky nebo punčošky jsem používala až u starších dětí. Polodupačkám jsem nikdy moc na chuť nepřišla. Čistě jednobarevné budu na zkoušku objednávat z Jožánka (www.jozanek.cz), dále dupačky mají na www.esito.cz nebo jsem našla https://www.kasparek-baby.cz/dupacky/?m[408]=408

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
24.4.17 21:47
@lleennttiillkkaa píše:
@aluisina Mám ráda froté retrodupačky na nejmenší mimina a do cca půl roku, respektive, než si začali stoupat. Polodupačky jsem moc nepochopila, ale měla jsem doma asi jen dvoje, nesedli mi a tak jsem ani jiné nepořizovala. Dost jsem dávala taky punčochy a bodýčko.

to mi povídej. :palec: Froté retrodupy z NDR nedám z ruky. Putují teď po dalších 3 prckách zase do skříně. A budou čekat na další děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
24.4.17 21:49

Používala jsem na mimina hlavně dupačky a polodupačky, plus pár overálků. Dupačky jsem měla ještě po sobě a ségře, 30 let staré a vydržely nejvíc. Na těch nových se rychle prodrbávaly špičky a později kolena.

Dupačky mají třeba na webu batolatko (nejde mi vložit přímo odkaz), v sekci dětské oblečení - dupačky a polodupačky. Mají tam hafo oblečení a věciček na mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 21:54

Já přes den dávám body, ponožky a na to dupačky. Miminko má být miminko.
Na noc dávám overálek, ale snažím se mít jen na zip. Ten je zapnutej hned na jeden tah.

tuhle mě dokonce na prohlídce pochválila doktorka, že má malej dupačky. POvídala, že to je super, jak má volnost na kopání a potahování, nikde nic netlačí. %Ze maminky miminka rvou do riflí a kalhot s gumou a pak se divěj, že prcky bolí břicho.

Ale já to tak prostě mám. to miminko je miminkem jen malou chviličku, tak ať je co nejmiminkovatější. :-D

Jinak jsem dupajdy podědila, případně dokoupila z druhé ruky - ty mimča to maj fakt chvilku, tak ej to jako nové a známí koupili něco v kiku. Vyloženě jednobarevný asi nemám nic, vždycky je aspoň na hrudníčku nějakej ten obrázek.

• Citovat
  • Upravit
5894
24.4.17 21:55

Dupačky, asi do roka, u holky do roku a pul, nez zacala chodit na zachod. Overaly na spani. Bodycka misto trika, trika nevedeme do velikosti 86. Polodupacky mam take rada, rychlejsi prebalovani, nebo na cesty a uplne nejvic me bavi, ze netahali ponozky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
24.4.17 22:03

Syn nosil dupacky + body, pozdeji polodupacky + body nebo puncochacky s ksandickama + body. Od 9 mesicu body na stridacku s trickama + teplacky a kalhoty. Overaly nenosil vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.4.17 22:16

Pouzivala jsem dupacky hodne, overalky o neco min, lip se mi s dupackama zachazelo :) kde sehnat moc neporadim mela sem je este po me a segre a par sem jich nakoupila z druhe ruky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
24.4.17 22:21

Používali jsme dupačky hodně a za nás velká spokojenost. Overálky většinou na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76481
24.4.17 22:21

Nám ponožky padají, miminko má být miminko, v riflích může chodit do 90, dupačky může jen teď :mrgreen:
nejraději používám overal, pak bodýčko s dupačkami, pak bodýčko s polodupkami, ostatní se mi jeví nepraktické,
nakup buď tady na bazaru nebo pokud chceš nové UBerušky. com, dobré ceny a měkoučký bavlněný materiál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
24.4.17 22:27

Tak ja na miminka hlavne overalky, pak body a polodupacky. klasicke dupacky mi nesedly.
ja zas nesnasim puncochace, jestli je obe moje deti mely dohromady max 10×, ani v zime :nevim: a taky nemam rada dziny, pro mimina vubec a triletakovi je davam vyjimecne, kdyztak aspon ten pruzny pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí