Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pouzivala jsem dupacky hodne, overalky o neco min, lip se mi s dupackama zachazelo
kde sehnat moc neporadim mela sem je este po me a segre a par sem jich nakoupila z druhe ruky ![]()
Používali jsme dupačky hodně a za nás velká spokojenost. Overálky většinou na noc
Nám ponožky padají, miminko má být miminko, v riflích může chodit do 90, dupačky může jen teď ![]()
nejraději používám overal, pak bodýčko s dupačkami, pak bodýčko s polodupkami, ostatní se mi jeví nepraktické,
nakup buď tady na bazaru nebo pokud chceš nové UBerušky. com, dobré ceny a měkoučký bavlněný materiál
Tak ja na miminka hlavne overalky, pak body a polodupacky. klasicke dupacky mi nesedly.
ja zas nesnasim puncochace, jestli je obe moje deti mely dohromady max 10×, ani v zime
a taky nemam rada dziny, pro mimina vubec a triletakovi je davam vyjimecne, kdyztak aspon ten pruzny pas.
Já jsem používala prvního půl roku dupačky hodně. Taky se mi na dětech líbí, navíc jsem měla nějaké ještě po sobě, když jsem byla malá. Vyloženě jednobarevných moc není, ale sehnat se dají, třeba tady: https://www.eshop-detskysvet.cz/…22_346_2.htm https://www.jozanek.cz/…-zelene.html . Já měla nejradši (krom těch retro) dupačky Sterntaler, viz. třeba zde http://www.sterntaler.cz/…c13_27_2.htm - hezky se do nich vešly látkovky a vydržely i po mnoha praních měkké a bez žmolků. Sice nejsou jednobarevné, ale nápisy na nich nejsou. Pak jsem dost používala polodupačky (kaťata s ťapkou). Overaly jsem dávala na spaní a punčochy jsem nepoužívala vůbec, nesnáším je.
Já na dupačky nedám dopustit. Naopak nespokojená jsem byla s polodupačkami - snad všechny padaly, při plazení dvojnásob, vytahovala se guma, ťapky špatně seděly… ![]()
Nějaké dupačky jsem dostala, tak jsem je používala (hlavně první dva měsíce), ale kdybych si nakupovala vše sama, tak se mi víc osvědčila kombinace body s dlouhým rukávem + polodupačky.
Overaly jsem používala téměř výhradně jako pyžamo.
Tolik odpovědí jsem ani nečekala, děkuju všem. Je to trochu problém sehnat klasické dupačky. A zkoušela jste některá dupačky ušít? Některé střihy nejsou až tak složité, možná by to šlo =)
Ano tez jsem davala dupačky a pod ne bodycko, nebo polodupacky, pozdeji pak bavlnene teplacky s takovou tou sirokou gumou.
Overalky na spinkani, nebo kdyz jsme se nikam nechystali a ja vedela, ze nebudu mimco nikde ukazovat. Overalky beru jako pyzamka.
Naopak nesnasim puncochace. Vzdycky kdyz je tepleji a ja vidim mimino v bodycku a puncochacich, tak se uplne orosim. Myslim, ze by si to kazda maminka mela zkusit, jak to musi byt super,,pohodlne,, ![]()
Jo a pak mi tez vadi mimina v dzinach s ksiltovkou na hlave a na nozkach designove botky. To si vzdycky pomyslim neco o inteligenci rodicu.
Co se týče těch punčocháčů, dají se sehnat i bavlněné nebo s příměsí bambusu, s povolovací gumičkou pase v tunýlku a se „šráky“.Záleží fakt na tom, jak je dítko stavěné. TAky obecně nemám ráda punčocháče na miminkách, ale pokud se použijí ty výše zmiňované, které ale nestojí pár korun narozdíl od akcí v Lidlu nebo Tescu, tak s tím problém nevidím. Co se týče riflí, dají se sehnat měkké kalhoty, které jsou imitací riflí. Často mají laclo. POchybuji, že by některá maminka stahovala novorozence gumičkou v pase.
Většinou maminky takové oblečení používají hlavně na návštěvu poradny, vítání občánků a jiné slavnostní příležitosti, kde se sejde víc lidí. Ono to potom budí dojem, že to používají pořád, ale většinou to tak není. Nakoupit si nepohodlné a nepraktické, leč krásné oblečky, mají tendenci prvorodičky, po pár týdnech ale většinou zjistí, co a jak.
Jednu dceru jsem měla drobounkou žížalu, která klidně mohla mít i punčocháče z Lidlu nebo rifličky, ale nedávala jsem, vadila mi ta příměs umělého materiálu.
Já jsem musela dupačky a polodupačky dát pryč. Obě holky kopali nožičkami tak, že se jim vždycky zasekli v rozkroku a to byl pak jekot.
Já používám hodně punčocháče, kupuji ze 100% bavlny. Jsou úplně stejné jako ty co bývali za nás. Ale jeden kus stojí taky 180kc
Pak taky tepláčky a na noc overalky bez ťapek. Obě holky nesnášejí ponožky na spaní do teď.
@Jana206
No mam par znamych, co deti strojily opravdu do dzinu od miminka.
Kluk mel od narozeni dziny, kosili a ksiltovku.
Jasne, videla jsem ho vzdycky jen venku, ale oni byli venku po nejakych akcich prakticky neustale.
Zakladaji si na tom, ze jsou akcni rodina.
Za me des.
Jo a jinak souhlas. Neprakticke veci kupuji hlavne prvorodicky.
Tez jsem nekolik takovych nesmyslu poridila a pak jsem hledala dalsi neznalou blaznivou prvomatku, ktere bych to prodala jeste s cedulkami ![]()
@Luca82 Vidíš,já nikoho takového neznám, a to bydlíme ve městě, takže lidem opravdu není jedno, do čeho dítka oblékají. Viděla jsem na miminách maximálně měkké imitace rifliček.
Košile jen na slavnostní příležitosti a takové, které se dají zapnout vespod jako body(od next)
@Netopirek naše malá zas právě jak pořád kope nožičkama, tak si ponožky vysvleče, takže používám jenom overálky a dupačky, trochu polodupačky - některé sjíždí a některé škrtí - takže nic moc, vyhovuje nám právě vše, co má ťapky
@stinga ponožky taky padaly. Dávala jsem pletené a nebo háčkované botičky co byli až pod kolínka.
A ono každý dítě něco jiného. Starší byla/je dlouhá a hubená, mladší byla víc jako kulička. U starší jsem musela do všechno dávat ještě extra gumičky a nebo v pase zužovat. U mladší vybírat věci co ji nebudou skrtit. Teď čekáme třetí, tak jsem zvědavá co bude mít za extra to ![]()