Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, jsem tu nová, projížděla jsem pár diskuzí k tomuto tématu, ale chci se zeptat ještě jinak.
Po 7 letech užívání antikoncepce jsem ji vysadila. MS nepřicházela atd. Zašla jsem k doktorce a ta mi dala UTROGESTAN, po kterém jsem MS dostala po 8 dnech užívání. Pak MS po 3 měsících nepřišla. Šla jsem opět na gyndu a dr. mi předepsala DUPHASTON (po kterém jsem měla strašné bolesti hlavy), beru to 16 - 26 DC…už jsou to dva dny po dobrání a MS nikde, už asi týden mě bolí bradavky a tak divně popichuje v podbřišku. Test jsem si zatím nedělala, přijde mi to brzo, že by se stejně nic neobjevilo…Máte některá s tím zkušenosti?? ![]()
@Bazalko já tedy neberu Duphaston ale Proveru, taky na úpravu cyklu. Beru 15-25DC a menstruace mi chodí 2-3 dny po dobrání, v příbáláku se píše, že to může být až týden, tak mrkni do příbaláku ty, co tam píšou. Každopádně test bych zkusila, za to nic nedáš ![]()
@Bazalko no ja beru Duphaston od ovulace tak 10dni a po vysazeni Duphastonu mi prijde menses tak 3.den ![]()
Urcite udelej tehu test
![]()
@Bazalko S Duphastonem mám zkušenosti už asi rok, ms vždy dorazila třetí den, s výjimkou posledního cyklu kdy dorazila až po 10 dnech od dobrání…takže určitě vydrž, holky tady říkaly že může dorazit i po 14 dnech, je opravdu ještě dost brzo ![]()
No tak si jdu dnes pro test a budu doufat, že MS dorazí…Mě by mimčo asi nevadilo, ale nejsem si úplně jistá, že přítel je na to připravený - i když tvrdí, že jo.
Stejně mi ale přijde divný, že mi dr. nedělala žádný krevní testy nic, než mi nasadila tyto prášky.
@Bazalko Po vysazení HA jsem též měla problém s rozhozeným cyklem. Nejprve Agolutin, který nezabral a pak jsem právě dostala Estrofem s Duphastonem a taky nic. No, bojovala jsem s tím 2 roky dokud jsem neotěhotněla. Ale u Duphastonu to prostě může být dávkováním a určením doby, kdy se má brát. Určitě není dobré nemít ms 3 měsíce, já jsem nakonec chodila na injekce (Agolutin + Pregnyl) po kterých částečně chodila.
Co se týče případného těhotenství, Duphaston neublíží, naopak, je to čistý progesteron a slouží k udržení. Pokud je tu možnostě těhotenství, určitě si udělej test a ať to dopadne jak si přejete. Co se týče vhodného času, ten asi není nikdy a někdy je lepší, když to příjde nečekaně ![]()
@Bazalko To jsou strašně slabý prášky. Nedělaj se před nima žádný testy. Já jsem s nima spokojená.
Ahoj holky. Druhý cyklus beru Duphaston, protože mám mírně snížený progesteron. Minule mně začala ms ještě, když jsem brala poslední prášek (28 DC). Tentokrát mě (dnes 34 DC) ale jen pobolívá podbřišek jako při ms, občas v něm píchne a jsem protivná - prostě příznaky jako při ms, ale ta nikde, místo ní jen tři dny slabounké špinění (není ani na slipovku), to už dnes také ustalo. Těhotná nejsem, test jsem zkoušela ráno.
Chci se zeptat, pokud jste měly stejné potíže při braní Duphastonu, jak to s vámi doktorka řešila? Nikdy jsem s příchodem ms neměla problém, tak se bojím, aby to teď nemělo negativní vliv na snahu o otěhotnění, že jsem si těmi léky nějak rozhodila cyklus..