Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Verun83 Kéž by. Jsem z toho na nervy, mít doma diazepam, tak se snad mírně předávkuji, ale nemám žádné prášky na nervy.
Třeba probíhající zánět? Něco jako zduření uzlin? Myslete pozitivně ![]()
@Anonymní píše:
Manžel zjistil minulý týden, že má jedno varle větší a trochu ho bolí při určitém pohybu.Na urologii je objednán, ale ještě se budem 3 dny nervovat. Může to být něco jiného než rakovina? Má někdo zkušenost?
Prosím o anonymitu.
Bude mu 50.
Já tedy zvětšení nevidím, ale on to musí vědět lépe.
může to být hodně věcí - byla bych v klidu - rakovina totiž většinou nebolí ![]()
Bývalý manžel měl rakovinu varlete a varle se ju zvětšilo ( o dost) a bylo tvrdší. Jinak podstoupil operaci (odstranění jednoho varlete) a chemoterapie a úplně se vyléčil. Zemřel před 2 lety (10 let po léčbě) při autonehodě.
Jinak každopádně to může být něco jiného než rakovina- kýla, zánět…
Exmanžel měl to varle zvětšené viditelně.
Loni jsme lítali s manželem po vyšetřeních, naštěstí se to vstřebalo. Držím moc moc palce!!!
![]()
Že rakovina varlat nebolí je nesmysl. Přítel měl rakovina varlete a právě se projevila bolestivostí. Ovšem nejčastěji se vyskutuje mezi 15 - 35 rokem, později zřídka.
Nemyslete na nejhorší, může to být zánět a je dobře, že se hned objednal k lékaři.
Příteli odebrali jedno varle a podstoupi chemoterapii. Krom asi měsíce po celou dobu pracoval (často teda z domu), léčba sice nebyla příjemná, ale z druhé strany nijak dramatická. Jeho slova, sama bych si nedovolila tohle říct.
@Nina Filipi píše:
Zánět, cysta…může toho být a jak tu padlo, rakovina nebolí.
Rakovina nebolí? To jsi zjistila kde?
Já myslím, že v jeho věku je velmi pravděpodobné, že to bude něco jiného - zánět, kýla, voda… držím palce.
Může to být zánět. Několik dnů se to zvětšuje a bolí to jako prase. Ale stačí antibiotika a rychle to přejde.
Manžel zjistil minulý týden, že má jedno varle větší a trochu ho bolí při určitém pohybu.Na urologii je objednán, ale ještě se budem 3 dny nervovat. Může to být něco jiného než rakovina? Má někdo zkušenost?
Prosím o anonymitu.
Bude mu 50.
Já tedy zvětšení nevidím, ale on to musí vědět lépe.