Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Už asi měsíc hodně často kýchám, a to hlavně ve večerních hodinách…jsem schopná kýchnout třeba 5× za sebou. Přes den sice taky občas kýchnu, ale večer to je nejvíce. Další věc je, že se mi každý večer ucpe nos. Stříknu si sprej do nosu a je to OK, ale opakuje se to každý večer. Přes den s tím problém nemám, ani ráno. Přitom když jsem nachlazená, tak mám nos ucpaný hlavně to ráno. To je teď ale málokdy…
Nepotýkala jste se některá s něčím podobným? Je to nějaké večerní nachlazení?
Nebo spíše alergie? Nenapadá mě ale, na co. Na alergologii jsem byla před pár lety, vyšla mi na nějaké pyly, to se ale projevovalo pouze na jaře…Kýchám ať jsem, kde jsem - doma, u přítele, na brigádě, venku, v hospodě…kdekoli.
To ne, jak píšu, trvá to už asi měsíc…a určitě nejím každý den to stejné ![]()
Pokud jsi alergická na nějaké pyly, mohlo se ti to rozšířit. Můžeš být taky alergická na prach (je období žní a to je prachu celkem dost, ale nevím kde bydlíš), může to být plíseň, v podstatě cokoliv. Zkus antihistaminika a zajít k dr.
V těch večerních hodinách se nacházíš kde? Máš tam něco nového, co by mohlo vyvolat alergii? Ty kapky, nebo to do nosu je co? Pozor na kapky na rýmu, vzniká na ně závislost a mají pak opačný účinek!
Já asi týden pořád kýchám, už mě z toho bolí pod žebry. Hlavně večer. Taky nevím příčinu ![]()
Mě ještě napadá, nepohybuješ se hodně v prostorách s klimatizací? Nebo třeba někde kde fouká, je průvan?
Nejlépe zajít si znovu na alergologii. Taky mě napadl prach nebo trávy, protože je doba žní a ve vzduchu je toho hodně. A jak píše @tiffany, pozor na kapky na zalehlý nos při rýmě!!! Vytvořila jsem si na ně závislost a 2 roky to do sebe denně cpala
Když mám rýmu a potřebuju je, tak se jich opět špatně zbavuju, ale tentokrát vím, že už prostě MUSÍM přstat, když už je nutně nepotřebuju.
Děkuji za všechny rady, nápady…po prázdninách si na tu alergologii asi opravdu zajdu. Nevidím právě žádnou spojitost s mým kýcháním, vždycky se nacházím jinde…