Duphaston a nízká BT

4964
25.7.12 15:29

Duphaston a nízká BT

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda máte nějaká zkušenost s měřením během braní Duphastonu. Byla jsem 12 DC u gyn, folik měl 20 mm, píchl mi pregnyl a od 15 DC nasadil Duphaston. Dnes jsem 21 DC (7-8 DPO) a ráno sem zkusila BT (v 7) a měla jsem 36,1. Tento měsíc neměřím, ale běžně mívám před ovu 36,3 po ovu 36,6-8… Duphaston beru 1-1-1 po dobu 10 dní… Může to být těma lékama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2611
25.7.12 15:58

Ahoj,

duphaston spíše zvyšuje teplotu, ale treba to bylo zahnizdeni vajíčka, to muze klesnout teplota nizko i v období po ovu, zkus zmerit zitra, to by mela zase zacit růst BT pokud slo o nidaci. Tema praskama to urcite nebylo. Muzu se zeptat, proc ti dal tak vysokou davku toho duphastonu? Jsi v nejakem centru a nebo ti to predepsal gynekolog? brala si to i dríve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
25.7.12 16:04
@Hanka548 píše:
Ahoj,duphaston spíše zvyšuje teplotu, ale treba to bylo zahnizdeni vajíčka, to muze klesnout teplota nizko i v období po ovu, zkus zmerit zitra, to by mela zase zacit růst BT pokud slo o nidaci. Tema praskama to urcite nebylo. Muzu se zeptat, proc ti dal tak vysokou davku toho duphastonu? Jsi v nejakem centru a nebo ti to predepsal gynekolog? brala si to i dríve?

Ahojky, jasně, že můžeš. Jsem u svého gynekologa (ale po kompl. vyšetřeních HP, chlamydie, folikumetrie) a bohužel mě 3 měsíčním braní Gynexu začala trápit krátká lut. fáze a cca 4 dny po ovu jsem až do MS špinila. Z tohoto důvodu mi byl nasazen Duphaston 1-0-1, po 5 dnech zas kapička krve, takže zvýšeno na 1-1-1, zatím se to drží a jsem bez vedlejších účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
26.7.12 08:50

Ahoj,

teda tim gynexem si me vydesila, taky jsem ho zacala brat, ale jen 14 dni, pak je ovulace. to jsem vubec netusila, ze to muze zkratit lutenalni fazi 8o. Tak a jake byly dneska teploty?
@Blondýna007 píše:
Ahojky, jasně, že můžeš. Jsem u svého gynekologa (ale po kompl. vyšetřeních HP, chlamydie, folikumetrie) a bohužel mě 3 měsíčním braní Gynexu začala trápit krátká lut. fáze a cca 4 dny po ovu jsem až do MS špinila. Z tohoto důvodu mi byl nasazen Duphaston 1-0-1, po 5 dnech zas kapička krve, takže zvýšeno na 1-1-1, zatím se to drží a jsem bez vedlejších účinků.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
26.7.12 08:53
@Hanka548 píše:
Ahoj,teda tim gynexem si me vydesila, taky jsem ho zacala brat, ale jen 14 dni, pak je ovulace. to jsem vubec netusila, ze to muze zkratit lutenalni fazi 8o. Tak a jake byly dneska teploty?

Ahojky, je to nějaké divné zas 36,6 dnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
26.7.12 11:04

Mě Duphaston teplotu nijak zvlášť neovlivňoval, taky jsem ho brala kvůli špinění hnedka po ovu až do ms a takovýhle pokles teploty u mě znamenal druhou ovu (i přes Duphaston, potvrzeno lékařem při UTZ), ale klíďo píďo to může být zahnízdění (k tomu bych se u tebe přikláněla spíš) nebo i cokoliv jinýho. ale pokud to byl jen jednorázovej pokles a teplota je zpátky nahoře, tak bych se tím nezabývala ;-)Přeju ať je to nidace a ty brzo těhulka!
BTW taky jsem blondýna, tak doufám, že jsem ti to napsala dostatečně pomalu ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
26.7.12 11:20
@Evulka33 píše:
Mě Duphaston teplotu nijak zvlášť neovlivňoval, taky jsem ho brala kvůli špinění hnedka po ovu až do ms a takovýhle pokles teploty u mě znamenal druhou ovu (i přes Duphaston, potvrzeno lékařem při UTZ), ale klíďo píďo to může být zahnízdění (k tomu bych se u tebe přikláněla spíš) nebo i cokoliv jinýho. ale pokud to byl jen jednorázovej pokles a teplota je zpátky nahoře, tak bych se tím nezabývala ;-)Přeju ať je to nidace a ty brzo těhulka!
BTW taky jsem blondýna, tak doufám, že jsem ti to napsala dostatečně pomalu ;) :mrgreen:

Děkuji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
26.7.12 11:36
@Evulka33 píše:
BTW taky jsem blondýna, tak doufám, že jsem ti to napsala dostatečně pomalu ;) :mrgreen:

Evulko a pomohl Ti Duphaston?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
26.7.12 11:44

@Blondýna007 Podle toho k čemu :mrgreen: K otěhotnění mi stoprocentně dopomohl pregnyl a následně duphaston, ale špinila jsem i přes duphík celej první trimestr, ale mimís se udržel a všechno je o. k. před duphíkem jsem 2× potratila do 6tt. Po kombinaci pegnyl-duphaston jsem otěhotněla hnedka druhej cyklus, předtím 2 roky snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
26.7.12 12:10
@Evulka33 píše:
@Blondýna007 Podle toho k čemu :mrgreen: K otěhotnění mi stoprocentně dopomohl pregnyl a následně duphaston, ale špinila jsem i přes duphík celej první trimestr, ale mimís se udržel a všechno je o. k. před duphíkem jsem 2× potratila do 6tt. Po kombinaci pegnyl-duphaston jsem otěhotněla hnedka druhej cyklus, předtím 2 roky snažení.

Tý brďo, tak mi dáváš naději :kytka:, a zjistili Ti nějaký problém v HP, nebo někde? Tak gratuluji s dlouhé, smutné, ale nakonec úspěšné cestě za prckem… Jak si snášela Duphaston? Měla si nějaké příznaky už před MS? Jsem zvědavka, viď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
26.7.12 13:22

@Blondýna007 Já měla endometriozu, s tím jsem šla na laparku (asi 5-6 let zpět), pak byl pár let klídek a před dvouma rokama to zase začalo - špinění, k tomu samej zánět a mykóza…HP mi nedělali, ale podle doktora jsem měla v luteální fázi málo progesteronu a proto to špinění a zřejmě i potraty :nevim: já jsem dřív žádný podpůrný léky na otěhotnění nechtěla, chtěla jsem to zvládnout přirozeně, ale bohužel…já blbec, kdybych do toho šla dřív, mohla jsem si ušetřit ty dvouletý nervy :mrgreen:
Duphaston jsem úplně poprvé brala asi tři roky zpátky na úpravu cyklu po vysazení HA (ne kvůli snažení, ale měla jsem trombózu) a to jsem nedobrala ani jeden cyklus, páč jsem z něj měla hrozný deprese (fakt, klasická depka jako prase). Letos v lednu a únoru jsem ho zkusila vlastně podruhý i za cenu, že budu psychicky trpět a nic. Všechno v pohodě. Neměla jsem žádný vedlejší příznaky, nebo si je aspoň nepamatuju :mrgreen: BT mi to nijak neovlivňovalo. Před ms jsem příznaky měla a to docela brzo. mám LF klasicky 14 dů a už od 4-5DPO mi bylo „divně“ začínalo mě škrábat v krku, bolela mě strašně hlava a vůbec celý tělo a já si myslela, že to bude chřipajzna, ale nerozjelo se to jako vždycky, bylo to stejný a spíš to ustupovalo, což se nikdy předtím nestalo. Asi dva dny po ovu mě začaly nesnesitelně bolet prsa (bolely každej měsíc, ale teď trochu jinak) a hlavně nejvíc bolely po ránu, bolela mě hlava jak když začíná migréna, na což taky netrpím. 10 DPO přišel i pocit neustálýho hladu, přestože jsem byla najedená a ten samej den jsem už měla na testu prvního ducha. měla jsem z předchozího cyklu „odzkoušíno“, že pregnyl 5000j mi vyprchá do 10. dne od ďobance a 10DPO to byl vlastně 11.den…duch sílil a sílil, už má něco kolem kila, bude to kluk Filípek, kope jak zběsilej a já už se nemůžu dočkat až ho 10. listopadu vyprdnu :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
26.7.12 13:32
@Evulka33 píše:
@Blondýna007 Já měla endometriozu, s tím jsem šla na laparku (asi 5-6 let zpět), pak byl pár let klídek a před dvouma rokama to zase začalo - špinění, k tomu samej zánět a mykóza…HP mi nedělali, ale podle doktora jsem měla v luteální fázi málo progesteronu a proto to špinění a zřejmě i potraty :nevim: já jsem dřív žádný podpůrný léky na otěhotnění nechtěla, chtěla jsem to zvládnout přirozeně, ale bohužel…já blbec, kdybych do toho šla dřív, mohla jsem si ušetřit ty dvouletý nervy :mrgreen:
Duphaston jsem úplně poprvé brala asi tři roky zpátky na úpravu cyklu po vysazení HA (ne kvůli snažení, ale měla jsem trombózu) a to jsem nedobrala ani jeden cyklus, páč jsem z něj měla hrozný deprese (fakt, klasická depka jako prase). Letos v lednu a únoru jsem ho zkusila vlastně podruhý i za cenu, že budu psychicky trpět a nic. Všechno v pohodě. Neměla jsem žádný vedlejší příznaky, nebo si je aspoň nepamatuju :mrgreen: BT mi to nijak neovlivňovalo. Před ms jsem příznaky měla a to docela brzo. mám LF klasicky 14 dů a už od 4-5DPO mi bylo „divně“ začínalo mě škrábat v krku, bolela mě strašně hlava a vůbec celý tělo a já si myslela, že to bude chřipajzna, ale nerozjelo se to jako vždycky, bylo to stejný a spíš to ustupovalo, což se nikdy předtím nestalo. Asi dva dny po ovu mě začaly nesnesitelně bolet prsa (bolely každej měsíc, ale teď trochu jinak) a hlavně nejvíc bolely po ránu, bolela mě hlava jak když začíná migréna, na což taky netrpím. 10 DPO přišel i pocit neustálýho hladu, přestože jsem byla najedená a ten samej den jsem už měla na testu prvního ducha. měla jsem z předchozího cyklu „odzkoušíno“, že pregnyl 5000j mi vyprchá do 10. dne od ďobance a 10DPO to byl vlastně 11.den…duch sílil a sílil, už má něco kolem kila, bude to kluk Filípek, kope jak zběsilej a já už se nemůžu dočkat až ho 10. listopadu vyprdnu :mrgreen: :srdce:
:kytka: Krásný příběh, moc gratuluji a držím palečky ať Filípek prosperuje a Tebe to moc nebolí ;) Já jsem teď 8 nebo 9 DPO a cejtim se stejně jako každý měsíc, naopak možná spíš lépe :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
26.7.12 13:44

@Blondýna007 děkuju a nevěš hlavu, každá to máme jinak. Někdo příznaky má, někdo ne. A pokud ty příznaky nemáš, ještě to neznamená, že to nevyšlo;-) Tak dej pak vědět, jak to dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
5.11.19 14:09

Ahoj holky, poprosím o radu. Graf zatím neúplný, ovulace ovitrellem a testy potvrzena. 21 DC po měření jsem si vzala první Duphaston. Nevíte proč ta teplota tak spadla? Je pravda, že jsem nachlazená, ale je to zvláštní. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí