Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda máte nějaká zkušenost s měřením během braní Duphastonu. Byla jsem 12 DC u gyn, folik měl 20 mm, píchl mi pregnyl a od 15 DC nasadil Duphaston. Dnes jsem 21 DC (7-8 DPO) a ráno sem zkusila BT (v 7) a měla jsem 36,1. Tento měsíc neměřím, ale běžně mívám před ovu 36,3 po ovu 36,6-8… Duphaston beru 1-1-1 po dobu 10 dní… Může to být těma lékama?
Ahoj,
duphaston spíše zvyšuje teplotu, ale treba to bylo zahnizdeni vajíčka, to muze klesnout teplota nizko i v období po ovu, zkus zmerit zitra, to by mela zase zacit růst BT pokud slo o nidaci. Tema praskama to urcite nebylo. Muzu se zeptat, proc ti dal tak vysokou davku toho duphastonu? Jsi v nejakem centru a nebo ti to predepsal gynekolog? brala si to i dríve?
@Hanka548 píše:
Ahoj,duphaston spíše zvyšuje teplotu, ale treba to bylo zahnizdeni vajíčka, to muze klesnout teplota nizko i v období po ovu, zkus zmerit zitra, to by mela zase zacit růst BT pokud slo o nidaci. Tema praskama to urcite nebylo. Muzu se zeptat, proc ti dal tak vysokou davku toho duphastonu? Jsi v nejakem centru a nebo ti to predepsal gynekolog? brala si to i dríve?
Ahojky, jasně, že můžeš. Jsem u svého gynekologa (ale po kompl. vyšetřeních HP, chlamydie, folikumetrie) a bohužel mě 3 měsíčním braní Gynexu začala trápit krátká lut. fáze a cca 4 dny po ovu jsem až do MS špinila. Z tohoto důvodu mi byl nasazen Duphaston 1-0-1, po 5 dnech zas kapička krve, takže zvýšeno na 1-1-1, zatím se to drží a jsem bez vedlejších účinků.
Ahoj,
teda tim gynexem si me vydesila, taky jsem ho zacala brat, ale jen 14 dni, pak je ovulace. to jsem vubec netusila, ze to muze zkratit lutenalni fazi@Blondýna007 píše:
Ahojky, jasně, že můžeš. Jsem u svého gynekologa (ale po kompl. vyšetřeních HP, chlamydie, folikumetrie) a bohužel mě 3 měsíčním braní Gynexu začala trápit krátká lut. fáze a cca 4 dny po ovu jsem až do MS špinila. Z tohoto důvodu mi byl nasazen Duphaston 1-0-1, po 5 dnech zas kapička krve, takže zvýšeno na 1-1-1, zatím se to drží a jsem bez vedlejších účinků.
@Hanka548 píše:
Ahoj,teda tim gynexem si me vydesila, taky jsem ho zacala brat, ale jen 14 dni, pak je ovulace. to jsem vubec netusila, ze to muze zkratit lutenalni fazi. Tak a jake byly dneska teploty?
Ahojky, je to nějaké divné zas 36,6 dnes
Mě Duphaston teplotu nijak zvlášť neovlivňoval, taky jsem ho brala kvůli špinění hnedka po ovu až do ms a takovýhle pokles teploty u mě znamenal druhou ovu (i přes Duphaston, potvrzeno lékařem při UTZ), ale klíďo píďo to může být zahnízdění (k tomu bych se u tebe přikláněla spíš) nebo i cokoliv jinýho. ale pokud to byl jen jednorázovej pokles a teplota je zpátky nahoře, tak bych se tím nezabývala
Přeju ať je to nidace a ty brzo těhulka!
BTW taky jsem blondýna, tak doufám, že jsem ti to napsala dostatečně pomalu
![]()
@Evulka33 píše:
Mě Duphaston teplotu nijak zvlášť neovlivňoval, taky jsem ho brala kvůli špinění hnedka po ovu až do ms a takovýhle pokles teploty u mě znamenal druhou ovu (i přes Duphaston, potvrzeno lékařem při UTZ), ale klíďo píďo to může být zahnízdění (k tomu bych se u tebe přikláněla spíš) nebo i cokoliv jinýho. ale pokud to byl jen jednorázovej pokles a teplota je zpátky nahoře, tak bych se tím nezabývalaPřeju ať je to nidace a ty brzo těhulka!
BTW taky jsem blondýna, tak doufám, že jsem ti to napsala dostatečně pomalu![]()
Děkuji ![]()
@Evulka33 píše:
Mě Duphaston teplotu nijak zvlášť neovlivňoval, taky jsem ho brala kvůli špinění hnedka po ovu až do ms a takovýhle pokles teploty u mě znamenal druhou ovu (i přes Duphaston, potvrzeno lékařem při UTZ), ale klíďo píďo to může být zahnízdění (k tomu bych se u tebe přikláněla spíš) nebo i cokoliv jinýho. ale pokud to byl jen jednorázovej pokles a teplota je zpátky nahoře, tak bych se tím nezabývalaPřeju ať je to nidace a ty brzo těhulka!
BTW taky jsem blondýna, tak doufám, že jsem ti to napsala dostatečně pomalu![]()
Evulko a pomohl Ti Duphaston?
@Blondýna007 Podle toho k čemu
K otěhotnění mi stoprocentně dopomohl pregnyl a následně duphaston, ale špinila jsem i přes duphík celej první trimestr, ale mimís se udržel a všechno je o. k. před duphíkem jsem 2× potratila do 6tt. Po kombinaci pegnyl-duphaston jsem otěhotněla hnedka druhej cyklus, předtím 2 roky snažení.
@Evulka33 píše:
@Blondýna007 Podle toho k čemuK otěhotnění mi stoprocentně dopomohl pregnyl a následně duphaston, ale špinila jsem i přes duphík celej první trimestr, ale mimís se udržel a všechno je o. k. před duphíkem jsem 2× potratila do 6tt. Po kombinaci pegnyl-duphaston jsem otěhotněla hnedka druhej cyklus, předtím 2 roky snažení.
Tý brďo, tak mi dáváš naději
, a zjistili Ti nějaký problém v HP, nebo někde? Tak gratuluji s dlouhé, smutné, ale nakonec úspěšné cestě za prckem… Jak si snášela Duphaston? Měla si nějaké příznaky už před MS? Jsem zvědavka, viď
…
@Blondýna007 Já měla endometriozu, s tím jsem šla na laparku (asi 5-6 let zpět), pak byl pár let klídek a před dvouma rokama to zase začalo - špinění, k tomu samej zánět a mykóza…HP mi nedělali, ale podle doktora jsem měla v luteální fázi málo progesteronu a proto to špinění a zřejmě i potraty
já jsem dřív žádný podpůrný léky na otěhotnění nechtěla, chtěla jsem to zvládnout přirozeně, ale bohužel…já blbec, kdybych do toho šla dřív, mohla jsem si ušetřit ty dvouletý nervy ![]()
Duphaston jsem úplně poprvé brala asi tři roky zpátky na úpravu cyklu po vysazení HA (ne kvůli snažení, ale měla jsem trombózu) a to jsem nedobrala ani jeden cyklus, páč jsem z něj měla hrozný deprese (fakt, klasická depka jako prase). Letos v lednu a únoru jsem ho zkusila vlastně podruhý i za cenu, že budu psychicky trpět a nic. Všechno v pohodě. Neměla jsem žádný vedlejší příznaky, nebo si je aspoň nepamatuju
BT mi to nijak neovlivňovalo. Před ms jsem příznaky měla a to docela brzo. mám LF klasicky 14 dů a už od 4-5DPO mi bylo „divně“ začínalo mě škrábat v krku, bolela mě strašně hlava a vůbec celý tělo a já si myslela, že to bude chřipajzna, ale nerozjelo se to jako vždycky, bylo to stejný a spíš to ustupovalo, což se nikdy předtím nestalo. Asi dva dny po ovu mě začaly nesnesitelně bolet prsa (bolely každej měsíc, ale teď trochu jinak) a hlavně nejvíc bolely po ránu, bolela mě hlava jak když začíná migréna, na což taky netrpím. 10 DPO přišel i pocit neustálýho hladu, přestože jsem byla najedená a ten samej den jsem už měla na testu prvního ducha. měla jsem z předchozího cyklu „odzkoušíno“, že pregnyl 5000j mi vyprchá do 10. dne od ďobance a 10DPO to byl vlastně 11.den…duch sílil a sílil, už má něco kolem kila, bude to kluk Filípek, kope jak zběsilej a já už se nemůžu dočkat až ho 10. listopadu vyprdnu
![]()
@Evulka33 píše:
@Blondýna007 Já měla endometriozu, s tím jsem šla na laparku (asi 5-6 let zpět), pak byl pár let klídek a před dvouma rokama to zase začalo - špinění, k tomu samej zánět a mykóza…HP mi nedělali, ale podle doktora jsem měla v luteální fázi málo progesteronu a proto to špinění a zřejmě i potratyjá jsem dřív žádný podpůrný léky na otěhotnění nechtěla, chtěla jsem to zvládnout přirozeně, ale bohužel…já blbec, kdybych do toho šla dřív, mohla jsem si ušetřit ty dvouletý nervy
Duphaston jsem úplně poprvé brala asi tři roky zpátky na úpravu cyklu po vysazení HA (ne kvůli snažení, ale měla jsem trombózu) a to jsem nedobrala ani jeden cyklus, páč jsem z něj měla hrozný deprese (fakt, klasická depka jako prase). Letos v lednu a únoru jsem ho zkusila vlastně podruhý i za cenu, že budu psychicky trpět a nic. Všechno v pohodě. Neměla jsem žádný vedlejší příznaky, nebo si je aspoň nepamatujuBT mi to nijak neovlivňovalo. Před ms jsem příznaky měla a to docela brzo. mám LF klasicky 14 dů a už od 4-5DPO mi bylo „divně“ začínalo mě škrábat v krku, bolela mě strašně hlava a vůbec celý tělo a já si myslela, že to bude chřipajzna, ale nerozjelo se to jako vždycky, bylo to stejný a spíš to ustupovalo, což se nikdy předtím nestalo. Asi dva dny po ovu mě začaly nesnesitelně bolet prsa (bolely každej měsíc, ale teď trochu jinak) a hlavně nejvíc bolely po ránu, bolela mě hlava jak když začíná migréna, na což taky netrpím. 10 DPO přišel i pocit neustálýho hladu, přestože jsem byla najedená a ten samej den jsem už měla na testu prvního ducha. měla jsem z předchozího cyklu „odzkoušíno“, že pregnyl 5000j mi vyprchá do 10. dne od ďobance a 10DPO to byl vlastně 11.den…duch sílil a sílil, už má něco kolem kila, bude to kluk Filípek, kope jak zběsilej a já už se nemůžu dočkat až ho 10. listopadu vyprdnu
![]()
@Blondýna007 děkuju a nevěš hlavu, každá to máme jinak. Někdo příznaky má, někdo ne. A pokud ty příznaky nemáš, ještě to neznamená, že to nevyšlo;-) Tak dej pak vědět, jak to dopadlo!
Ahoj holky, poprosím o radu. Graf zatím neúplný, ovulace ovitrellem a testy potvrzena. 21 DC po měření jsem si vzala první Duphaston. Nevíte proč ta teplota tak spadla? Je pravda, že jsem nachlazená, ale je to zvláštní. Díky ![]()