Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Holky prosím POMOC!!
Brala jsem Duphaston na srovnání cyklu. Teď mi ho dal ještě na první tři měsíce v těhu a já mám obličej jak puberťák. Vůbec to neznám, nikdy jsem neměla moc problémy s pletí a teď tohle. Čelo mám jak struhadlo, některé pupeny jsou pěkně velké, no prostě hnus a hlavně vopruz.
Proto prosím, kdo byste mohl vědět jak na to. Buď jaký krém by na to mohl pomoci nebo něco z lékárny!! Snažím se pleť držet v čistotě, ale řekla bych, že se mi s těmi problémy s akné dost i mastí, no fakt nevím, co na to dát. Koupila jsem si kvalitní make-up, takže to sice trochu zamaskuju, ale ráda bych to i nějak „léčila“.
Díky, jsem z toho fakt docela rozmrzelá
![]()
Packo, v těhu jsem sice nic podobného nebrala, nicméně trodám si říct, že snad už v první den těhotenství mi vyskočil první beďák a postupem času se to jen zhoršovalo, docela hnusné akné se mi rozlezlo až na dekolt a na záda. O Pleť jsem se starala opravdu důsleně, ale nic nezabíralo (krátkodobě mi pomáhal povzbuzující peeling od avonu z té jejich puberťácké řady). Vše samo začalo mizet po skončení šestinedělí, takže je otázka, jestli to způsobuje ten lék, nebo poblázněné hormony z těhu…
PS: přeji pohodové těhu ![]()
Ogulaa, moc díky. No já si myslím, že to je tím Duphastonem, protože mi všechny ty problémy začaly právě jeho užíváním. Jenže brala jsem ho 15-24 DC, takže mezitím se pleť stihla čistit, co jsem ho nebrala. Ale teď ho beru vlastně denně, takže to je hrozný. A právě proto si myslím, že je to těmi léky, chjo.
Packo, já si spíš také myslím, že je to těhotenstvím než Duphastonem.
Já ho brala a bez problému. A kamarádka, která měla vždy pleť příšernou,
tak po Duphastonu velké zlepšení. Jako vedlejší účinek si to tehdy dost chválila.
Ty jo, tak nevím teda. Ale zhoršení začalo už od září, co jsem ho začala brát. Tak dobře tedy, s čím máte dobré zkušenosti?? Krémy, kosmetika?? I z lékárny, hlavně aby to pomohlo. Už mám objednaný krém s výtažky z aloe vera, tak snad ho tento týden budu mít, ale přeci jen, kdo by měl s něčím dobrou zkušenost … sem s ní ![]()
Ahoj Packo,
brala jsem Duphaston docela dlouho a nic se mi neudělalo, zato jakmile jsem otěhotněla, tak jsem byla taky chvíli jako puberťák ![]()
ahoj Packa,
já jsem brala nejdříve Utrogestan a pak Duphaston v prvních 14týdnech těhotenství. A pleť jsem měla úplně příšernou. Musím říct, ale že s pletí jsem měla problémy vždycky i když už dávno nejsem puberťák.
Ovšem myslím, že se může kombinovat lék s těhotenstvím a je z toho hotová pohroma a když ještě v minulosti žena trpěla problémovou pletí-nedá se nic dělat. Buď vyzkoušet, co pomůže,nebo se smířit s tím, že chvíli se na sebe nebude moct ani podívat. Mě nepomohlo nic- jen se to mírně zlepšilo používáním kosmetiky Vichy. A pak samozřejmě koncem polykání prášků a 2.trimestrem, kdy ženy obecně mívají pleť krásnou stejně jako vlasy a nehty.
Přeji především pohodové těhu a bezva zdravé mimi.
Holky díky, snad se to časem zlepší a zvítězí ty správné těhu hormony, co způsobují to nej . Díky a pa