Duphaston vyvolává ovulaci?

4411
17.10.12 17:34

Duphaston vyvolává ovulaci?

Zdravím všechny mamči, snažilky a nesnažilky ;).
Mám otázku od ledna 2012 neberu HA asi v červenci jsem přešla k jinému doktorovi on mi udělal horm. profil a zjistil že mám anovulační cykly i mě stašil s hyperandrogenním syndromem plus nejspíš sníženou funkci vaječníků, ještě nejsme u konce testování a léčení. Říkal, že lámat chleba se bude až únor, březen. Právě od zmíněného ledne spolu s přítele spíme bez jakékoliv ochrany. A bez ovulace je jasné že to nenjde. Ale k otázce, první dva měsíce mi doktor napsal ogrametril, normálně zabíral jak měl (i když moje sliznice a folikuly se defacto ani nehly). A teď se rozhodl ho změnit na právě zmíněný Duphaston. Holky myslíte že Duphaston vyvolává ovulaci? Nebo jaký to pro mě může mít učinek? Díky za odpovědi a zkušenosti. :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69032
17.10.12 17:43

Ne, rozhodně ji nevyvolává. Ale pokud už k ní (přirozeně) dojde, podporuje druhou fázi cyklu. Pokud k ní nedojde, tak pomůže nárůstu sliznice a následné menstruaci, takže cyklus netrvá dlouhé měsíce - ale otěhotnět se při něm pochopitelně nedá. Na podporu ovulace jsou zcela jiné a jinak užívané léky (Clostilbegyt, Tamoxifen, když ty selžou, tak injekční FSH).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
17.10.12 17:49

@ugluk Díky za odpověď. Cykly jsem mívala taky nepravidelné, dlouhé třeba i 65dní, tak se snad teď snaží dát do kupy tohle a pak skočí na tu ovulaci. Všechno se snaží dělat podctivě aby nás nemusel posílat na kliniku. Clostillbegyt ani Tamoxifen mi nikdy nenapsal a ani nedoporučil… Jen jsem brala kyselinu listovou ale o tom mi taky neříkal tak už ji nejím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
17.10.12 17:52

Kyselina listová nenapomůže otěhotnění, ale když už k němu dojde, výrazně snižuje riziko některých vývojových vad.
No, já bych teda osobně kvůli otěhotnění logicky řešila právě tu ovulaci, ale nejsem doktor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
17.10.12 17:55

@ugluk Říká že bude lepší když se to nějak podchytí a pak otěhotním, abych až budeme plánovat druhé s tím neměla stejné problémy jako teď. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
17.10.12 18:01

Teď nerozumím, co chce podchytit :think: Důležitá je příčina toho problému s ovulací (která se ale stejně hodně často nezjistí, proto se defakto obchází). Ono při druhém otěhotnění to může být lecjak - někomu se cyklus zázračně tím těhotenstvím srovná sám od sebe a pak už problém nemá, někomu přetrvává dál a pak se holt podruhé řeší stejně jako poprvé. Ale jestli se to dá nějak srovnat jednou a navěky - nevím, ale já chtít otěhotnět, tak řeším to otěhotnění :) Ale fakt jsem to možná celé blbě pochopila.
No prostě ve výsledku - pokud sama od sebe neovuluješ, tak po Duphasstonu s největší pravděpodobností ani nezačneš. Ale můžeš mít pravidelné cykly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
17.10.12 18:08

Ahoj, já jsem taky brala Duphaston, ovulaci opravdu nevyvolává.

Příspěvek upraven 16.07.13 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
17.10.12 18:13

@ugluk Řekla bych, že si to pochopila tak jak píšeš, správně. On chce zjistit co je za problém (vlatně ještě nevíme co je těma vaječníkama) a poté ho začít léčit. Nechce mě hnát do CARU nebo dalších klinik. Samozdřejmě že chci otěhotnět proto to děláme, ale když neudělá cykly pravidelnými tak nikdy nezjístíme kdy bych tedy mohla mit ovulaci nebo ne. tak si to teda myslím já, ale moc tomu nerozumím :nevim:. Cykly jsem měla 21-65dní dlouhé. Tak už asi chápu proč ten Duphaston, jen nevím proč mi třeba neřekne o tom Clostilbegytu, budu se ho muset zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
17.10.12 18:34
@Ivčis píše:
@ugluk Řekla bych, že si to pochopila tak jak píšeš, správně. On chce zjistit co je za problém (vlatně ještě nevíme co je těma vaječníkama) a poté ho začít léčit. Nechce mě hnát do CARU nebo dalších klinik. Samozdřejmě že chci otěhotnět proto to děláme, ale když neudělá cykly pravidelnými tak nikdy nezjístíme kdy bych tedy mohla mit ovulaci nebo ne. tak si to teda myslím já, ale moc tomu nerozumím :nevim:. Cykly jsem měla 21-65dní dlouhé. Tak už asi chápu proč ten Duphaston, jen nevím proč mi třeba neřekne o tom Clostilbegytu, budu se ho muset zeptat.

No ale pokud ovulaci mít nebudeš, tak jí nenajdete ani při pravidelném cyklu :nevim: Jinak mi nepřijde až takový rozdíl chodit ke gynekologovi a do Caru, jsou to v podtsatě stejní doktoři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
17.10.12 18:39

Tak nějak, jen v CARu jsou doktoři, kteří se se všema možnejma druhama anovulace setkávají dnes a denně a vědí, jak je účinně řešit s tím hlavním cílem - otěhotnět. A rozhodně to nemusí být hned nějaký „drastickým“ způsobem typu umělé oplodnění, i tam se nejprve snaží ovulaci vyvolat. Ono na pravidelné cyklu je fajn akorát to, že je pravidelný. Ale z hlediska otěhotnění je pravidelný osmadvacetidenní anovulační cyklus úplně stejně na houby jako ten 20-60denní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
17.10.12 18:44

@ugluk @alenka84 Holky asi máte pravdu, ale já stím stejně nic neudělám. Tím carem jsem myslela podrobnější testy atd… Určitě nebude mít takove zkušenosti jako gynekolog v CARU kteý jak píše ugluk se stím setkává dnes a denně. Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
17.10.12 18:48

No, v případě potřeby, když už by to trvalo ten rok a furt nic, se klidně můžeš do toho CARu objednat sama, na to nepotřebuješ ani souhlas, ani žádanku od tvého běžného dr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
17.10.12 18:49
@Ivčis píše:
@ugluk @alenka84 Holky asi máte pravdu, ale já stím stejně nic neudělám. Tím carem jsem myslela podrobnější testy atd… Určitě nebude mít takove zkušenosti jako gynekolog v CARU kteý jak píše ugluk se stím setkává dnes a denně. Díky za odpovědi

no myslím, že ten prvotní postup je stejný všude, i u gynekologa i v Caru - hormonální profil, spermiogram, kontrola ovulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
17.10.12 18:51

@ugluk Právě když se nám to nezdálo jsme byli s chlapem na spermiogramu v Olomouci v centu MEDIOL. A výsledky dopadly výborně tak nás tam doktor který dělal rozbor Tomovi pozval že když si nebudeme vědět rady ať se tam kdykoliv stavíme. Asi to vidím tak že se brzy objednáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
snazilka lulik
30.11.13 20:20

:kytka: no ja take beru duphaston ale jen na vyvolani menstruace.az se dostavi tak druhy den cyklu jdu do centra asistovane reprodukce a oni udelaji dalsi testy ktere se mohou delat jen pri menstruaci. nebudou te taky tez jeste testovat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex