Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Děje se i něco podobné a jsem přesvědčena, že je to psychické. Když se uklidním a začnu myslet na něco jiné, přejde to
Čím to je, nevím, nemyslím, že mám nějaký stres, nebo starosti.
@Anonymní píše:
Děje se i něco podobné a jsem přesvědčena, že je to psychické. Když se uklidním a začnu myslet na něco jiné, přejde toČím to je, nevím, nemyslím, že mám nějaký stres, nebo starosti.
S nervama to asi souvisí taky, jenže mi se to stává každý den
je to už fakt nepříjemné, chvílema si myslím, že už je po mě a prostě přestanu dýchat
v lednu mě odvezli na pohotovost, protože to vypadalo jak kdybych měla infarkt… nejhorší je, že doktoři nepomůžou a člověk neví co s ním je.
@arua80 Mně se to děje také docela často, třeba ob den a přichází to hlavně večer a v noci. Přes den, jak mám co dělat, jsem v pohodě.
Vsadila na prvním místě na hyperventilační tetanii. Nějaký stres tě donutí zhluboka a usilovně dýchat, což vnímáš jako dušnost, vydýcháš si z krve oxid uhličitý, změní se pH krve, dojde k přestupu iontů a podráždění nervů a ke zmiňovaným projevům. Když to přeženeš ještě víc, dočkáš se i křečí v rukách. Doporučuji akutně dýchat do PAPÍROVÉHO sáčku a neakutně vyhledat psychologa.
Pokud je to od hrudní páteře, což je dost možné, napiš mi do SZ mailovou adresu, pošlu návod, jak si sama pomoci.
To mravenčení je proto, že rychle dýcháš-tetanie, pomoct si můžeš jak píše pudloslava. A příčina dušnosti…těch může být mnoho, pokud na plicním je všechno v pořádku-předpokládám, že vyloučili astma, bronchitidu, zánět…tak by to mohlo být buď psychické, ale to bys měla vědět ty, jsetli je to při stresu, nebo by to mohl být refleux, alergie…a mnoho dalších věcí, ale tyto bývají nejčastější. Nepálívá tě žáha?
Ahoj, mám bohaté zkušenosti. Od 17-ti let se mi to nárazově stává. Především v období stresu. Třeba když jsem s dcerou byla v nemocnice tak i 2 měsíce potom jsem myslela, že každý den je muj poslední. Chodila jsem na rehabilitace s hrudní páteří. Žádný velký úspěch. Nakonec pomohlo doplňování hořčíku. Koukni na něco o tetanii. Každopádně s tebou soucítim.
Ahoj holky, možná tady najdu někoho, kdo má stejný problém jako já. Asi dva měsíce trpím na dušnost, dostávám záchvaty kdy se nemůžu nadechnout, začně mi vysychat v ústech, mravenčit v rukách, dokonce mi mravenčí rty nebo zuby (zní to fakt divně, ale děje se to). Všechna vyšetření jak na plicních, interně v pořádku a já už nevím kudy kam. Vyčetla jsem na internetu ještě něco o blokaci hrudní páteře, máte s tím někdo zkušenosti? Nebo nemáte některá nějakou rychlou pomoc jak si ulevit? Už jsem bezradná a fakt nevím, jak dál.