Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
potřebuju poradit, ale zároveň vím, že je to trošku z jiného soudku.
Už skoro dva roky se mi dělají neustále hleny v puse. Někdy je to tak hrozné že musím pořád odplivávat (to jsem ale dáma co?). Začalo to když jsem začala být těhotná, nikdy před tím jsem to neměla, pak najednou z ničeho nic. Ale co se chci zeptat, co to může být? Manžel říká, že budu mít nejspíš ucpaný dutiny. Co si o tom myslíte?
Doktorovi jsem zatím nic neříkala, protože mám strach z případného píchání dutin. Bolí to?
A ještě musím dodat, že mě občas bolí část hlavy jako za očima. Prosím poraďte.
Moc děkuji
Verčo,
já nevím, jestli by to mohly být dutiny, ale být tebou, upaluju k dr. Já jsem na záněty dutin trpěla, ale projevovalo se to jinak, bolelo mě čelo a taky pod očima, kde právě ty dutiny jsou.
Už 2 roky ale potíže nemám. Pomohlo mi na to brát GSImunostim, což jsou tobolky s oslab. bakteriema, které způsobují nachlazení, angínu…Od té doby jsem fit. Jo a jsou bez předpisu a berou se 2× ročně. Na jaře a na podzim.
Zdraví Berča ![]()
Ahoj Verunko,
sucitim, problemy s dutinami su hrozne protivne. ![]()
V kazdom pripade by si sa ale mala rozhybat! Pokial to co vypluvas je tak dozelena
, je pravdepodobne, ze sa jedna o bakterie…mozno sa ti v dutinach nejaka uchytila, v tehu a po porode si urcite mala znizenu imunitu a teraz sa jej tam paci a mnozi sa
A to potom riskujes od bolesti hlavy, zubov a permanentnej unavy mozno aj vaznejsie veci… ![]()
Ziadna panika, mozes skusit najskor svojpomocne veci - poznam tu nechhut ist k doktorovi s vidinou pichania… ![]()
Skus Euphorbium (su bud tabletky, sprej do nosa alebo kvapky na lyzicku). Je to homeopatikum a zabera tak dobre, ze mi ho doporucovala aj inak proti alternativne zamerana obvodacka.
Ako kazde homeopatikum, necha tvoje telo poradit si s tym samo - prve dni ti ten problem akoby este nabudi, mozno sa budes citit ako zlahka prechladnuta a potom zacne poriadna produkcia
. Je to nechutak citit tie kusance aj pri reci, ale naozaj ti to pomoze si tie dutiny vycistit. Ciel je dostat ten humus uplne PREC! ![]()
A potom take tie klasicke babske veci: pozor na prievan, aby si to podporila, nos doma trebars capicu aby na dutiny boli pekne v teplucku, skus naparovanie a mozno si pomozes aj sama akupresurou - stlacaj pevne body sumerne okolo, nad a pod nosom vzdy tak 20 sekund, poznas ich tak, ze budu neprijemne. ![]()
Z doktorov skus najprv nejakeho co praktikuje akupunkturu - ta naozaj pomaha a nie je sa coho bat.
No a ked sa to nezlepsi tak do 10 dni, tak naozaj chod k doktorovi, konieckoncov ani to prepichovanie nie je smrtelne - skor neprijemne nez naozaj bolestive. S najvacsou pravdepodobnostou ti mozno este napise aj antibiotika.
Tak tolko moje nazbierane zivotne skusenoti, dufam, ze sa toho rychlo zbavis! ![]()
Souris
Ahojky,
nemyslim si, ze by to doktor resil hned takovou radikalni cestou jako je pichani, aniz by pred tim nezkusil jinou lecbu. Jak uz tady nekdo psal, myslim si, ze mas oslabenou imunitu a breberky maji tudiz pre. Me se velice osvedcil Biostim - na predpis lekare, bere se 3tydny a pak tyden pauza. Brala sem ho od podzima do zimy a mela sem v krkujako v pokojicku.
Takze hlavu vzhuru a lecbe zdar!!
Ahoj,
myslím si, že píchání dutin se nemusíš bát. Řekla bych, že by to mohl být nejspíše nějaký chronický zánět nosohltanu. Příčina může být různá - infekce, alergie.. Zkus se domluvit se svým praktikem, jestli by Ti nenapsal žádanku na ORL vyšetření - podle výsledku by Ti určitě doporučili nejlepší léčbu.
Viťka
Verunko,
myslím, že máš spíše zahleněný organizmus. Já jsem před léty dostala radu, že mám zkusit na rok makrobiotickou stravu. Samo, že jsem se toho nedržela (bez jogurtu, sýru a masa to nešlo)
, ale docela často narážím na radu proti zahlenění organizmu - zkus vynechat na nějaký čas mléko a všechny mléčné výrobky, taky je prý výhodné zkusit dodržovat bezlepkovou dietu. Stačí prý tak 3 měsíce a měla bys vidět rozdíl. Kdybys měla zánět dutin, tak to určitě poznáš.