Velká fontanela – 4x3 cm ve 14 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
474
22.8.05 20:43

Velka fontanela

Ahoj holky,
jen jsem chtela trochu povzbudit, ze nejsme jediny s velkou fontanelou 4×3cm ve skoro 14 mesicich. Ja vim, ze to nic neni, ale stejne neni dne, kdybych nad tim nepremyslela :( Kristynka je uz pekny ero :) a tak se moc bojim, aby se nebouchla do hlavicky, respektive do fontanely. Chodime kazde 3 mesice na kontrolu k neurolozce, ale rada bych vedela, jestli jsme jediny, kdo ji ma takhle velikou :?: Diky za odpovedi.

Simona&Kristy(13 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
22.8.05 21:01

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
22.8.05 21:22

Ahoj !

My budeme mít 15 měsíců a fontanelu máme 3×3cm.Ještě se snad od porodu vůbec nezmenšila a k žádnýmu neurologovi nechodíme.Myslíte, že bysme měli? Náš doktor čeká na rok a půl a pak že se uvidí. Nejhorší je, že čekáme i na varlátka těm se taky moc nechce sešoupnout tak mám strach co bude.
S tou fontanelou je to u nás taky problém, protože malej zjistil, že tam má na hlavičce něco a hrozně si do toho třeba ve vzteku tlačí ručičkama. Já jen doufám, že si neublíží.
Nicméně si myslím, že všechny problémy se jednou vyřeší.Teď se třeba musím smát příspěvkům který jsem posílala před půl rokem a tak doufám, že se za půl roku zas budu smát tomuto.

Pápá Pavla a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
22.8.05 21:49

Ahoj holky,
Lilo- ale povzbudila :D
Pavlo, ja myslim, ze asi nemeli, nase dr. nas tam poslala pro jistotu, hlavne kvuli vitaminu D, my ho mame jist a to i presto, ze se ji jen do roka :( a doufam, ze se tomu budu za pul roku smat i ja/my :D

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.05 08:21

Nic si z toho nedělej můj sym má v 25 měsících fontanelu 1×1 cm, nikam s tím nechodíme, všichni doktoří říkali, že se nemáme bát, že zaroste. Uvidíme

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.8.05 09:24

Můj malý obřík má v 15 měsících fontanelu asi 2×2, jsme v Rakousku, malýmu doktor nedoporučil zatím žádného neurologa, kamarádka-neuroložka mě uklidnila, že do dvou let není třeba se ničeho obávat.
 Gabi

• Citovat
  • Upravit
1817
23.8.05 11:06

Holky,

zajimavy clanek o fontanele je zde:

http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.05 14:32

fontanela

Ahoj, moje dcera se taky narodila s celkem velkou fontanelou, cca 5×4cm. V současné době je jí 18 m a fontanelu má tak 2×1.5 cm- zarůstá jí pomalu. Pediatrička říkala, že sice podle učebnic by měla fontanela zajít do 18 m, ale jsou i výjimky. Pokud se dítě vyvíjí normálně, má přiměřenou hlavičku a dostává dostatek vitamínu D není se třeba ničeho obávat, spíše problém je , když fontanela zachází brzo. Takže jediné doporučení- dávat dál vit D.
 SARA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.12 19:51

velká fontanela

naše dítě má v roce a půl stále dost velkou fontanelu :? může se stát že by někomu nezarostla a muselo by se t řešit třeba nějak operativně? :think: zarostla někomu až později?

• Citovat
  • Upravit
100
29.3.12 19:59

Ahoj,
mne nesrostla uplne, mam na cele jakoby ryhu, da se nahmatat, ale neni to vubec videt a nikdy s tim zadne problemy nebyly. Jako mala jsem mela take velikou fontanelu. Pak uz v dospelosti si toho „nesrostleho svu“ vsimla nahodou doktorka na rentgenu, kdyz jsem mela zanet dutin, do te doby jsem o tom nevedela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí