Manželka přísahala na smrt dcery, že nekouří. Vím, že lže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.9.25 16:09
@Erinne píše: Více

A není pak lepší takový vztah ukončit, než setrvávat s někým, z koho mam „obavy“?

Partnerka peníze má, zajištěná je i práci má dobrou, přesto mi tvrdí, že důvod proč jsme spolu je, že mě miluje.

Přijde mi to hrozně smutné být s někým, koho miluju a bát se ho současně - ale jak mám udělat, aby se mě nebála?

Máme pětiletou dceru a máme s ní moc pěkný vztah. Snažíme se jí být oporou, aby nám říkala vše na rovinu, ať je to dobré ale i zlé. I přesto však dcera nedávno partnerce neřekla úplně pravdu a ona se pak na ni rozčílila, že takhle si to nepřeje, že chce abychom si říkali pravdu ať je jakkoliv bolestivá. Ta myšlenka se mi líbí a takhle to chci mít ve vztahu také, rád bych aby mi partnerka věřila a já mohl ji… Jenže mi přijde v tomhle trochu pokrytecká.

Včera když se ptala co dělám a já ji to řekl na rovinu a ukázal tuhle diskuzi, tak jsem myslel že ocení upřímnost, no houby. Solidně jsme se opět chytli a ja už nevím kudy kam, tak jsem se jí omluvil a slíbil, že už to nebudu řešit, ale vevnitř mě to štve. Chápu že mám hromadu chyb a nejsem ani náhodou dokonaly, ale že se mě partnerka bojí, tak s tím se žije těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41973
1.9.25 16:31
@Nikdo důležitý píše: Více

no, tak to ukončete, už si nevěříte, nevážíte si jeden druhého, není nutno tento vzorec ukazovat dceři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
1.9.25 16:36

Nemusi se te bat, třeba jsou určité věcí, které říkat nechce, jako to občasné kouření a tím, že ji lustrujes ji to zrovna neusnadnujes. Ona neni tvůj majetek aby ti vše musela říkat, i v páru ma člověk rad nejake ty svoje male tajnosti. Samozřejmě že přísahat na smrt dcery je hodně mimo

Příspěvek upraven 01.09.25 v 16:42

• Citovat
  • Upravit
3708
1.9.25 16:39

Všechny děti lžou, pustí je to okolo dospělosti. Musí si tím projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
1.9.25 17:19

Zakladateli, tahle diskuse odhalila tvoje nepříjemné charakterové vlastnosti. Si natolik nesympatický, že tvá žena získává plusové body prostě jenom proto, že je. Važ si ji za to, že tě má aspoň trochu ráda- tohle z ní dělá zcela výjimečnou bytost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
1.9.25 17:45

Lustrujes kazdy maly papirek, co najdes doma, na Googlu? Pry „pak nezbývalo než se podívat do služebního auta…“, to si delas srandu? 8o Nekontroluj manzelku jak male decko, ona se ti opravdu nemusi zpovidat ze vseho. Docela by me zajimalo, kdo s tou prisahou na zivot vasi dcery prisel, uplne te vidim, jak ji svitis lampickou do obliceje, at se sakra prizna. Ale ze ty lzes, zes na koureni prisel kvuli nacichlym vlasum, to je v poradku? A jeste ji ukazujes, jak to propiras na internetu s cizima lidma. Chudak zenska, fakt. :?

• Citovat
  • Upravit
601
1.9.25 17:46

:nevim: Treba ji ani tak nerozčiluje, že si zjistil ze kouří ale to, že se ji do všeho třebas moc “ montuješ “? Nebo si před tebou nechce přiznat, že selhala a kouří? Přítel skrývá před svým otcem, že kouři, protože třeba nechce poslouchat ty jeho věcné kecy.. tak je dost možné že ti to tají protože ji s tím potom nedáš pokoj :nevim: je to zvláštní lhát si v takový “ banalitě “… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
1.9.25 18:08
@Erinne píše: Více

Mne je zle ked to citam, nie aby to clovek musel zazivat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
1.9.25 18:28

Sama od sebe by takhle blbě určitě nepřísahala. Prostě to chtěl a ona chtěla mít klid.

Můj první ex taky vždycky chtěl, abych přísahala na něčí smrt :zed:. Nikdy jsem tak nepřísahala, i když jsem říkala pravdu. Ale tohle vyslovit by mě nikdo nedonutil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
1.9.25 18:31

Na hlavu celé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
1.9.25 18:33

Jasně, ty jsi princ Vilibald, čestný muž a šlechtic. Když se chováš arogantně, k ostatním mluvíš svrchu, špicluješ a lžeš, tak se to nepočítá, protože tvoje modrá krev všechno přebije, že jo. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
1.9.25 18:38

Morálně hodnotný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
1.9.25 22:58

Držím ti pěsti zakladateli. Co Tvé partnerce věřím, je, že Tě miluje. A na rozdíl od nás z této diskuze vnímá i Tvé pozitiva, které určitě máš, jen v této diskuzi nevynikli.
Proč jí to věřím, je to, že když tak strašně lže, nemá to žádnou další funkci, než zachovat Váš vztah. I když by nekouřila, určitě alespoň ví, jak se cigarety v jejím autě i papírek doma vyskytl.
Já bych se Tě také ve vztahu bála, i když obecně moc nejsem schopná pociťovat strach a moc ho necítím. Protože umíš říkat druhým fakt nehezké věci. Umíš o druhých fakt nehezky smýšlet. Je Ti v tu chvíli jedno, jak silný kalibr použiješ. Máš to propracované, jak dokážeš v jednom souvětí popsat druhého jako naprosto neschopného a sebe jako dokonalého. Potřebuješ mít kontrolu - mně jako svou ženu by jsi chtěl mít pod kontrolou. A v tomto se velmi těžce a bolavě musí žít. Co se člověku v tom děje - když o sobě často krát slyší tak hnusně mluvit, a jsou to jeho nejbližší, kdo tak mluví, otřásá to jeho základní sebehodnotou.

Když by jsi mi toto udělal, slídil, jestli před Tebou netajím kouření, mám dvě možnosti. Nebo tři. Přistoupit na Tvou hru, být v tu chvíli nedospělým dítětem, ke kterému se vztahuješ z pozice rodiče. A buď se Ti omluvit a hodně kát a lhát Ti, jak už nikdy nebudu. Anebo přistoupit na Tvou hru a lhát, že já o tom nic nevím. Takto, i když patologicky, může náš vztah zůstat zachovaný. Ty jsi rodič a mne si natlačil do pozice zlobivého dítěte a já se jí nevzpírám, reaguji v rámci ní. Nejspíš proto, že Tě miluji a stojím o Tebe.
Anebo mám druhou možnost, zůstat dospělou a vyhranit se proti Tvé pozici rodiče.

Umíš si představit, jak strašná a ničivá by to byla hádka? Moc z Vašeho vztahu by na konci té hádky, po několika měsících, nezůstalo.

Tady platí jednoduché pravidlo. Nezačínej s dospělými lidmi rozhovor z pozice rodiče. Mluv jako dospělý s úctou a respektem k druhém dospělému. (mimochodem i s dětmi mluv většinou z této pozice). Hodně Tvých problémů to vyřeší.

Druhé pravidlo. V narcisní struktuře osobnosti je paradoxně potřeba posílit své vlastní sebehodnocení. Lidé s touto strukturou se jsou schopni vnímat jako dokonalého (a potřebují k tomu hodně utvrzování od okolí, stejně jako vyvýšení sebe proti druhým). Anebo se vnímají jako naprostý odpad. Nic mezi tím. Toho utvrzování sebe potřebují fakt hodně, jinak se nemají dobře. Doopravdově zdravé sebehodnocení ustojí vědomí, že v tomto jsem dobrý, ale Ty jseš v tom ještě o chloupek lepší. V tomto jsem výjimečně schopný, ale stejně je na světě mnoho a mnoho lidí, kteří mne v tom trumfnou. A toto a toto a toto taky jsou mé slabé místa. V tomto se mohu cvičit a s tímto nic nenadělám, vždy v tom budu slabší. A stejně jsem úžasný člověk - stejně, jako lidé kolem mne. Uč se vnímat své chyby a mít se i s nimi rád. Uč se mít rád druhé s jejich chybami.

A co se týče kouření a jeho přirovnání k nevěře… Většina lidí se shodne, že oni samotní dokážou žít s tím, že jejich partner kouří. Ale nezvládnou žít s vědomím, že jejich partner jim je opakovaně nevěrný. Někteří lidé dokonce v pohodě dokážou žít s nevěrným partnerem. Pokud to opravdu vnitřně cítíš, že kouření prostě nesneseš, ruší to všechny fajn stránky daného člověka pro Tebe, vážně máš možnost Váš vztah ukončit. S kontrolováním druhého ale jen připravuješ peklo na zemi. Pro sebe i toho druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
1.9.25 23:05

@jasperka2 plně souhlasím, je vlezlý a nesympatický a v neposlední řadě hlavně ulhany.. nevěřím mu ani půl slova. Vlastně půl ano. Vše co napsal o ní pasuje na něj a píše vlastně o sobě. Milenka do něj neustále hudra ať nekouří a on ma tendence ale zase mu je jasné že by jeho ženě bylo hned jasné proč přestal kouřit protože vidí do jeho nevěrného života. A jelikož je to lhář a zbabělec tak raději bude dělat asi obojí, s jednou to a s druhou tamto a pak to překrouti a bude řešit neřešitelné nesmysly na netu.. ale tak..od přírody je to falešný člověk pomlouvac první třídy a řídí se heslem - kdo není se mnou, je proti mě. Takže i děti ho chudáci raději poslouchají a když pomlouvá matku, musí bohužel s nim pomlouvat taky. Za to mají aspoň příplatky..ne kecám..ony se ho bobci bojí a vlastně jsou v tak složité situaci že co jim jiného zbývá, možná je i chápu.
Ruce pryč od takového bipolárního monstra! Ten jen se na vás podívá a už vám jedním mrknutím potáhne z peněženky minimálně dvě stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
2.9.25 10:46
@Bramborova píše: Více

Tak hezky si mu to napsala, ale narcis to není schopen dočíst celé a vztáhnout na sebe. Nikdy nepřizná svůj omyl, chybu, nedokonalost, jinak by se rozpadl. A proč se chtít rozpadnout, si řekne a nemá na to odpověď.
My víme proč- kéžby se rozpadl, aby se pak mohl znovu poskládat- jinak, zdravěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí