Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Při čtení jiné diskuze mě napadlo podobné téma, ale ať ji neplevelím, zakládám novou.
Z jakého důvodu jste si pořizovali děti?
A ještě odpověď - já si děti porizovala ze zcela. sobeckých a sebestředných důvodů a na blaho společnosti jsem v tu chvíli opravdu nemyslela. ![]()
Když mně spojení „pořídit si děti“ evokuje jako když člověk hlásí kamarádce, že si pořídil nový šaty, s naší trnitou cestou k dítěti to zrovna moc nekoresponduje.
Ale důvodem k rozhodnutí mít spolu děti bylo mimojiné mé přesvědčení, že chytří a šikovní lidé by své geny měli předávat dále
A pak samozřejmě, protože my dva s mužem spolu děti prostě chtěli.
Ze sobeckých. Nicméně ti co dítě nechtějí, ho také často nechtějí ze sobeckých důvodů.
1.nechtělo se mi běhat do obchodu, deleguju to na děti
2.potřebovala jsem zaměstnat rodiče v důchodu
3.chtěla jsem si válet šunky roky na rodičáku a nemuset pracovat….
4.manžel mi nechtěl dovolit domácí zvířátko
5.měli jsme nevyužitý pokoj
Kdo se přidá…? ![]()
No, a pak tak já reagovala příspěvek @Zmatka, že sobecky můžeš být jen vůči někomu kdo žije… Vůči komu je tedy sobecké si dítě pořídit? Planetu nepočítám.
(otázkou je, jak definovat sobeckost. Pokud stačí, že něco dělám kvůli sobě, tak tím ale v některých případech nikomu neškodím, v jiných ale ano)
Vím, že anketa umožňuje jen 4 možnosti. Ale co takhle f), z lásky ![]()
Protoze normalni je nekourit (a taky mit deti)
. O nejakych duvodech jsem nemela cas premyslet, ![]()
Mít děti mi dávalo smysl, když jsem byla vdaná třicítka, ale extra touha tam nebyla, čistě z rozumu. Jakmile mi otěhotnět nešlo, tak ta touha byla silnější až přešla v posedlost.