Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim,
prosim o vase skusenosti.
vcera u lekara v 5+5tt videny vak s akciu srdca.
ked lekar pozeral vajecniky zrazu zbadal nahodne druhy vak ale prazdny. vyjadrovat sa k tomu nechcel vraj 50/50 a uvidime na dalsej kontrole.
mohol si ten druhy vak pomylit aj s hematonom alebo cystou?
ma niekto skusenost ze z toho druheho vaku nic nebude? po dvojickach netuzim.
dakujem
To muze byt syndrom mizejícího dvojčete… slyšela jsem o tom ale zkušenost nemám
Myslím, že ti nikdo moc neporadím. Ne víc než doktor.. Bohužel mateřství je o překvapení. Uvidíš. Držím palce.
@Eliska19860503 píše: Více
Ja len nerozumiem tomu ze ten druhy vak nasiel nahodne a absolutne sa k tomu nevyjadroval. Nemalo by to byt viditelne hned s tym prvym?
@Qwerka píše: Více
Nevyjádřil sr k tomu, protože nic neví jistě a čeká co z toho bude. Přesně tak, jak ti to i řekl. Pokud by to byly dvouvajecné, tak mohlo být jedno oplodněno i později, ale to jsou všechno dohady. Musí se počkat, co z toho bude…
Jasne napisem, mne len nejde do hlavy ze ten druhy vak bol skryty a objaveny nahodou. A ze teda moze byt pozadu ked sme sex mali iba 2× s rozdielom 2 dni. A ze vlastne v prvom uz je akcia srdca a v druhom nic. Otazne je ci vobec videl ten druhy vak alebo nieco ine. Chatgpd hovori ze sanca je takmer nulova.
Nulová na co? No tak si nevšiml, nebo ještě prostě nebyl vidět. 2 dny rozdíl je hodně. Já v 5+ 5 taky ještě neměla akci. Až 6+3. Dokud není srdce tak je to vždycky 50/50. Tak to asi myslel. Nechci tě děsit. Určitě to dobře dopadne.
@Qwerka píše: VíceŠvagrová měla 4 váčky, srdeční akce jen v jednom, dvě už zanikaly, u toho třetího řekla, že se ještě uvidí - to taky zaniklo a narodilo se nakonec jedno. Doktorce taky chvíli trvalo, než je všechny našla. On ten ultrazvuk má svoje limity a doktor taky, takže to prostě nemusí najít (být vidět) hned. Pochybuju ale, že by si to s něčím spletl, když už to našel.
Tak já měla dvojčata je tam mezi nimi vždy rozdílné jakého dne. V 6 týdnů bylo vidět jen jedno embryo a v 8 tam už byly dve embrya se srdeční akcí. Ono je to buď a nebo. Buď ten druhý zmizí, jelikož zůstane prázdný a nebo tak příště budou 2
Lenze ja som ovulaciu posunutu nemala, plod co nameral presne sedi s poslednou menstruaciou.
Len divny je ten druhy nalez, absolutne sa k nemu nevyjadroval.
No to je jedno, uvidim v pondelok.