Dva nebo tři roky na MD?

47759
22.1.12 13:54

dva nebo tri roky na MD ?

Ahoj holky, asi se potrebuji jen vykecat a vyslechnout si Vas nazor. K veci: pred ctyrmi mesici se nam narodil, byl planovy. Jeste pred otehotnenim jsem ho upozornovala, ze chci byt s malym doma tri roky, ne dva. Slibil, ze udela co bude v jeho silach. Pristi mesic mi konci materska a kdyz jsme resili co a jak teda bude dal, tak jsme dospeli k tomu, ze budu moct jen na dva roky a pak se budu muset vratit do zamestnani. Pritel se snazi najit si jinou, lepe placenou praci zatim se nedari a ja jsem rada, ze ma aspon nejakou. Jenomze se s tim porad nemuzu nejak srovnat. Kdyz to zacneme zase resit, tak se mi hrnou slzy do oci :-( Od prvniho syna jsem sla do prace uz v jeho roce a pul, no samozrejme me po zkusebni dobe vyhodili, protoze porad marodil. Druheho syna mam s jinym partnerem a rekla jsem, ze to nechci zazit znovu, protoze to byly strasny sceny pri nastupu do jesli u prvniho. Chlap je v tydnu od rana do vecera v praci. Najit si brigadu pro me je ted skoro nerealne, protoze jenom kojim. Nasetrene penize jsme ted investovali do pritelovo ridicaku, protoze ma moznost lepsi prace, ale ten bude mit hotovy az v breznu. Nic mu nevycitam, protoze opravdu vidim, ze ma snahu, ale pro me je nejak nerealna predstava jit od dvouleteho prcka do prace. Vim, ze je to posledni dite, zadne dalsi uz nechci a nemuzeme si to dovolit, takze jsem si ho chtela poradne uzit. Prosim odpustte si komentare tipu, kdyz na to nemate, tak si nemate delal deti. Udelali jsme jednu spatnou investici a ted na to bohuzel doplacime :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.1.12 13:55

No jeste lepsi, nepodarilo se mi nastavit anonymitu :-(

• Citovat
  • Upravit
24292
22.1.12 14:01

Délku dovolené můžeš u zaměstnavatele měnit. Já dala 2 roky, a když budu chtít, přehlásím na 3. Vyhovět mi musí. Vlastně i výšku rodičovského příspěvku můžeš měnit á 3 měsíce. Tak přítel může najít lépe placenou práci a budeš moci měnit. Jak jsi psala, žes měla pro dítko jesle, tak o to bych zase stála od 2 let já. Taky mám 4měsíčňáka :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
22.1.12 14:04
danyk píše:
Délku dovolené můžeš u zaměstnavatele měnit. Já dala 2 roky, a když budu chtít, přehlásím na 3. Vyhovět mi musí. Vlastně i výšku rodičovského příspěvku můžeš měnit á 3 měsíce. Tak přítel může najít lépe placenou práci a budeš moci měnit. Jak jsi psala, žes měla pro dítko jesle, tak o to bych zase stála od 2 let já. Taky mám 4měsíčňáka :-).

:palec: přesně takhle to budu dělat i ja ted v unoru mi konci materska, rodicak si dam na 2 roky a kdyby se nějak zlepsila situace tak si to přehodim na 3 roky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
22.1.12 14:07

Anonymita jde nastavit dodatečně, dáš editovat a tam to je. :-)
jinak tobě vyjde platově na dva roky??? Je to omezeno výškou platu. Já jsem šla na 2 roky, abychom vyšli s hypotékou. A dopadlo to tak, že jsme stejně vyplázli měsíčně 6000 navíc za hlídání malého, navíc to pro něj bylo trauma. Nevím jak u Vás, ale u nás jsou jesle jen soukromé a stojí 6000+1500 strava, takže jsem na tom byla stejně jako s mateřskou, jen jsem chodila do práce a malý k tomu do jeslí. Pokud by to nějak šlo, určitě bych to teď udělala jinak a byla doma do 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
22.1.12 14:09

Holky a to jsou nějaké novinky?? Protože malý má 2,5 a nahlásit se muselo na 2 nebo na tři, ale už se to nedalo měnit!!! resp, dalo se pak prodloužit na 3 roky, ale ten třetí rok jste bez peněz-jste doma zadarmo. Nevím, třeba už je to teď jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.1.12 14:10

Asi mi nic jineho nezbyde a budu doufat, ze opravdu pritel najdu jinou. Defacto on ji muze mit uz ted, brzdi ho jen ten ridicak :-( a zase jsem se parkrat uz spalila, takze se mi nechce verit, ze na nej budou cekat skoro dva mesice :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.1.12 14:13
k.a.c.k.a.1 píše:
Anonymita jde nastavit dodatečně, dáš editovat a tam to je. :-)
jinak tobě vyjde platově na dva roky??? Je to omezeno výškou platu. Já jsem šla na 2 roky, abychom vyšli s hypotékou. A dopadlo to tak, že jsme stejně vyplázli měsíčně 6000 navíc za hlídání malého, navíc to pro něj bylo trauma. Nevím jak u Vás, ale u nás jsou jesle jen soukromé a stojí 6000+1500 strava, takže jsem na tom byla stejně jako s mateřskou, jen jsem chodila do práce a malý k tomu do jeslí. Pokud by to nějak šlo, určitě bych to teď udělala jinak a byla doma do 3 let.

Ted uz je to jedno, nemam se za co stydet, nejsme jedina rodina, kde se resi penize. Ale dekuji za radu ;-)Mame tady statni jesle, ktere by vysli asi na 2000 mesicne, ale cim mensi dite, tim slabsi imunita a ja se bojim, aby nemarodil moc casto a me nakonec nevyhodili :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.1.12 14:25

Nevim kolik ma byt zaklad na to abych mohla zadat jen o dva roky. Takze poradne nevim co a jak jeste bude :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
22.1.12 14:28
ivana-domca píše:
Nevim kolik ma byt zaklad na to abych mohla zadat jen o dva roky. Takze poradne nevim co a jak jeste bude :-(

Jakej zaklad?? to je podletoho kolik jsem předtím brala?? sakra ty v tom ted delají změny kdo se v tom má vyznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.1.12 14:31

Ano je to podle nejake castky hrube mzdy :-(Pokud jsi ji nemela tak pujdes na tri roky. Ja ted nevim, kolik to ma byt :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
22.1.12 14:34

Ja bych to vyresila na tri a do prace muzes ve 2letech prcka nastoupit v nejhorsim rok a pul je dlouha doba to se muze zmenit spousta veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.12 14:36

Na zvyseny rodicak mas narok, ak beries matersku aspon 380 korun na den a uz sa presne napamatam dokedy to musis podat. Ja viem ze ja som lietala takmer na poslednu chvilu :andel:

Ja som sa vracala do prace ked malo smrade rok, a zvykla si v jasliach pomerne rychle … po prvom pokuse v mestskych jasliach, kde tie carodejnice rocne decko nechceli, hoci oficialne beru deti od roka, sme v sukromnych kde mimino prvy tyzden vztekle vrieskalo a teraz uz pomaly potvora mala ani domov nechce.
Lenze ja mam stastie, moj veduci uznava „kreativnu dochadzku“ pokial ho za nasu pracu nekritizuju jeho nadriadeni …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.1.12 14:42
Takze na to ja nedosahnu, neco malo mi chybi
kattkka píše:
Ja bych to vyresila na tri a do prace muzes ve 2letech prcka nastoupit v nejhorsim rok a pul je dlouha doba to se muze zmenit spousta veci.

Kdyz pujdu jenom na tri, tak budemi mit financni penize dokud si pritel nenajde jinou lepe placenou praci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.1.12 14:43
Takze na to ja nedosahnu, neco malo mi chybi
kattkka píše:
Ja bych to vyresila na tri a do prace muzes ve 2letech prcka nastoupit v nejhorsim rok a pul je dlouha doba to se muze zmenit spousta veci.

Kdyz pujdu jenom na tri, tak budeme mit financni potize, dokud si pritel nenajde jinou lepe placenou praci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí