Dva plody?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8686
28.5.12 11:44

http://rodina.dama.cz/clanek.php?…

Já jsem o tom slyšela i v nějakém dokumentu, že pokud mají dvojčata vše samostatné a jedno je mnohem větší, dokáží to větší lékaři porodit třeba o měsíc dřív a to druhé až doroste :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.5.12 11:47

Kamaradce na prvni kontrole rekli jeden plod. Na druhe jeeee, oni jsou tam dve, byla v 7.tydnu, jedno velikostne odpovidalo, druhe vypadalo celkem vyrazne mladsi (ruzna stari embryi vyloucena, je po IVF a transferu dvou). Kontrola za 14 dni s tim, ze doktor daval tomu druhemu sanci 50:50 a sam rikal, ze se neda odhadnout, jak to bude dal, zda zanikne nebo se bude dobre vyvijet. Na te dalsi kontrole uz byli obe uplne stejne velky a ted je v 10.tydnu.
Dve ovulace par dni po sobe se samozrejme vyloucit nedaji, ale ja myslim, ze par dni „vekovy rozdil“ u dvojcatek spis byva, ze kazde trosku jinak roste. Nejsme vsichni presne dle tabulek, ze?
Drzim palce, at to dopadne tak, jak ty si prejes. A tech 14 dni utece, uvidis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
28.5.12 11:49

@marti81 Pokud jsou dvojvaječný . teoreticky by šlo ale je to jako s redukci když holky čekali 3 mimi a jedno si nechali vzít a byl risk bud přijdou o 1 nebo o všechny. Zdá se mi to stejně jako blbost - Někdo si asi pěkně vystřelil nebo zázrak – jinak je to nemožné schválně se zeptejte na to gyndaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
28.5.12 11:50
@marti81 píše:
http://rodina.dama.cz/clanek.php?…Já jsem o tom slyšela i v nějakém dokumentu, že pokud mají dvojčata vše samostatné a jedno je mnohem větší, dokáží to větší lékaři porodit třeba o měsíc dřív a to druhé až doroste :nevim:

A pak, že to není možné…

• Citovat
  • Upravit
3035
28.5.12 11:56

@ArankaC. to je unikát nad unikát jinak je to nepravděpodobné a nejsem si jistá zda by to dokazali v ČR .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
28.5.12 11:56

Já měla v 6-7tt taky vidět jen jedno, a v 9tt krásně dvě. Tak to možné je, vydrž do kontroly ;) A gratuluju, dvojčata jsou super :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8686
28.5.12 12:37

u nás se asi ještě nic takového neprovádělo, ale v zahraničí to až taková utopie není, stačí zagooglit
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC2464260/
 http://www.ajog.org/…9-7/abstract

Nicméně zakladatelce přeju, aby se objevilo i druhé :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
28.5.12 12:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
28.5.12 12:58

Ahoj,i já Ti moc přeju,aby těch 14 dní uteklo a tloukla tam dvě srdíčka.My,když jsme byli na UTZ v 5tt,byl vidět jeden,za 14 dní dva,to jsme se jen smáli,pak už jsem jen doufala,že se neobjeví ještě třetí.Byli jsme upozorněný,že je možný vícečetné těhotenství,měla jsem 4 velký folikuly.
Moc Ti přeji,pokud se to potvrdí,pohodové těhotenství.Pro mě to byl docela záhul,když to srovnám s prvnim těhotenstvím.Hlavně že vydrželi u mě dlouho,rodila jsem spontánně v 36+1.Teď už jim bude 22 měsíců a je to mazec,ale krásnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
28.5.12 13:31

děkuji všem za podporu :mavam: doufám, že vše bude v pořádku, bude nás 5 v 3plus1 haha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
28.5.12 13:33

@dadulus no nás bude za pár 7 v 3+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
28.5.12 13:35
@dadulus píše:
Ahoj holky,tak dneska jsem dorazila od MUdr. a docela dlouho koukal na UTZ a nic neříkal, až jsem z toho začala být nervozní. Pak začal. no já vás asi překvapím, vypadá to na dva.
U jednoho jsem už krásně viděla embryo a :srdce: ale u toho druhého zatím jen žloutkový váček? Je možné že je mladší? Dneska jsem 7PLUS3 (nejde mi znaménko) pardon. Na kontrolu zase za 14 dní to já to snad nevydržím :|
Díky za reakce

S nějakými závěry asi počkej na tu další kontrolu - poměrně častý jev je, že za začátku jsou tam váčky dva, ale vyvíjí se pak jen jedno mimčo, říká se tomu Syndrom mizejícího dvojčete - ale stejně tak tam můžou příští týden bít a být i dvě srdíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí