Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte
Holky mamina mě dneska vystrašila jak blázen, prej mi spadl břuch, tak jsem jí říkala že mě bolí stydká kost a že tam, kde jsem dřív nahmatala čípek dosáhnu na bouličku (asi na hlavičku) pohne se to a navíc chytnu i kopanec do žeber a ona na mě hleděla, že to měla týden před porodem Může to takhle vydržet i měsíc?? Podle MS jsem 33+5, ale podle dr 30+1
Jestli se ti cokoliv nezdá, jeď do nemocnice a nebo zítra ke svému lékaři.
Mě spadlo břicho co si pamatuju asi ve 34. týdnu, do žeber jsem to schytávala pořád, ale hlavičkou.
Ja jsem byla podle doktorky pripravena na porod uz 6 tydnu pred porodem. Dite bylo uplne dole, rikala ze budu rodit kazdou chvilku, ze uz je pripravene jit ven a nakonec jsem prenasela. ![]()
Pokud mas nejake potize, tak se nech zkontrolovat, ale jinak bych neplasila.
Taky mi doktorka v 32tydnu řikala že se chystam na porod a nakonec jsem přenašela 10 dnu pak vyvolavačky a stejně šlo ven cisařem
a břulin jsem měla uplně dole
Ja jsem asi hlavicku nahmatala uz od 33 tydne… a ty poslicky, to bylo skoro horsi nez sam porod!
Panev muze bolet i bez „bliziciho“ se porodu.
Pokud mas ale fakt strach, citis se jinak, tak radsi skoc k doktorce… ja jinak doktory moc nemusim, ale v tomto pripade opravdu plati - radsi trikrat zbytecne, nez jednou pozde… ![]()
mě spona bolela už od 25. týdne, od 30. týdne mě nechal dr. na neschopence, že se mi zkracuje čípek a malá je hodně natlačená dole. Nakonec jsme to doklepaly do 36+4 a den před porodem mi doktor říkal, že jsem otevřená na prst a můžu takhle chodit ještě tři týdny a nebo do 24 hodin porodit. Naštěstí klaplo to druhé protože už jsem byla naprosto vyčerpaná a nikam skoro nedošla. Takže asi navštiv dr. ať víš na čem jsi. ![]()
Hlavičku místo čípku nahmatat nemůžeš, to by musel být čípek otevřený a to bys poznala. Klesnutí břicha nic neznamená, bolest stydké spony je normální… Normální stav pár týdnů před porodem
Jestli se ti něco nezdá, tak se nech vyšetřit, ale myslím, že to nic nebude.
Mě říkala moje Dr. že se malá tlačí dolů už taky cca. od 30tého týdne.. Stydká kost a kyčle bolely moc a nakonec jsem byla na vyvolání ve 41+6.. Takže asi tak ![]()