Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky mám za sebou 2 potraty. Oba loni. Pokud to odchází samo je lepší to nechat než do toho násilně zasahovat. Jinak 2× se to bere ještě jako náhoda, kdyby došlo ke třetímu pošlou vás na vyšetření. U mě to bylo o to divnejsi že už jedno dítě doma mám, proč to 2× nevyšlo se neví, prostě by to asi nebylo v pořádku a příroda si poradila sama. Dotretice sem otěhotněla půl roku po tom druhém potratu a musím zaklepat, že už snad úspěšně
je to hroznej nápor na psychiku, ja byla v háji než sem otěhotněla znovu a obrecela skoro každé miminko co sem potkala na ulici
ale nemusí být vše ztraceno, pokud šlo fakt jenom o náhody tak se za chvilku můžeš těšit ![]()
Ja jsem taky potratila dvakrat a vysetreni jsem si zaridila, nakonec to ani nebyl problem, ze se to stalo „jenom“ dvakrat a vse slo na pojišťovnu.. takze byt tebou, tak se domluvím s tvym gynekolog, aby te poslal na genetiku, imunologii atd.
Ahoj, taky jsem potratila 2×, podruhé spontánně v 5tt, a šla jsem s tím na pohotovost, ukecala jsem to jen na utz a dobrý. Chtělo by to aby ti na gyndě vzali krev na základní vyšetření, aspon štítnou žlázu, další se dělá až v CAR, to bývají hematologické poruchy, leidenská mutace, imuno, tyhle problémy má tak 10% holek a většina se vyřeší nějakým lékem před nebo během těhu. Držím pěsti!
Děkuji všem za rady a pozitivní komentáře z doktorem to určitě proberu snad bude vše ok. A myslíte si že může být problém třeba i v příteli měl by jít taky na nějaké vyšetření? ![]()
@Eliska1994 taky si nech zjistit jestli máš v pořádku štítnou žlázu
Mám za sebou 3 potraty, které šly po sobě. Vyšetření v CARU, imunologii, hematologii a genetiku. Důvod potratů nebyl zjištěn. Při dalším těhotenství jsem od zjištění pozitivního testu zaváděla Gynprodyl a píchala si Fraxiparin a nyní jsem ve 20 týdnu a snad už to doklepeme do konce…
Manzel byl na spermiogramu, jestli maji spermie spravny tvar a jeste na vyšetření moci na chlamydie, ureoplazmata atd, v tom byva take nekdy problem.
Mám stejnou zkušenost. V rijnu 2013 jen gestacni vacek a v kvetnu 2014 už i srdeční akce, která pak bohužel vymizela
dr mě i manžela poslal na vysetreni a vše bylo v pořádku. Měla jsem hodně dlouhy a nepravidelný cyklus, což jsem řešila alternativně…A teď tu mám dva male zlobivce.
@Eliska1994 určitě si nech udělat podrobnou imunologii od reprodukčního imunologa. Já potratila dokonce třikrát a problém byl ve zvýšené imunitě. Léčba se ladila půl roku a výsledek mi spinká v postýlce ![]()
Držím palce ![]()
Děkuji určitě nechám, pokaždé když jsem otehotněla tak jsem měla zvýšenou teplotu, myslím klasickou pod paží. Je možné že se tomu to tělo brání.
@Eliska1994 píše:
Děkuji určitě nechám, pokaždé když jsem otehotněla tak jsem měla zvýšenou teplotu, myslím klasickou pod paží. Je možné že se tomu to tělo brání.
to já měla u obou těhotenství co dopadli dobře
@Eliska1994 nevím co je pro tebe zvýšená teplota, ale já v těhotenství mám (měřeno v podpaží lihovym teploměrem) vždycky tak 37 - 37,3. Lehce zvýšená teplota je normalni.
@Eliska1994 zvýšená teplota je právě po ovulaci běžná. Tak aspon máš asi normální cyklus. Když máš štítnou ok, tak můžeš jít rovnou do CAR na ty vyšetření, na to ani papír z gyndy není potřeba a většina vyšetření se hradí z pojištění, kromě AMH a to stojí jen 500, to si nech rovnou udělat taky. Ale když potrácíš tak to může být spíš těmi krevními poruchami nebo imunitou, když jsi mladá.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj prosím o radu s přítelem se snažíme o mimčo ale bohužel to skončí vždy potratem. Minulí rok jsme se rozhodli že by jsme chtěli mimčo, po necelých třech měsících snažení jsem otěhotněla
. Tenkrát jsme byly šťastní už od začátku co jsem to zjistila
. Bohužel ale při první kontrole u dr. se vše změnilo. Tenkrát jsem byla v 7tt a doktor nám řekl že tam nevidí plod pouze gestační váček. Tenkrát jsem byla ještě plná optimismu a věřila jsem, že bude vše v pořádku protože to bylo mé poprvé a o těhotenství jsem ještě skoro nic nevěděla a v rodině tento problém nikdy nenastal neměla jsem důvod nevěřit v nic jiného. Doktor mě objednal za 14 dní se slovy, že se uvidí buďto se plod bude vyvíjet nebo ne. Bohužel na další kontrolu jsem už nedošla protože jsem v 9tt začala mít v noci obrovské křeče a než jsme stihli dojet do nemocnice, začala jsem krvácet a potratila
jsem bylo to opravdu hrozné stála jsem na gynekologické ambulanci a přes pláč ani nedokázala říct co se stalo
. Doktorka mě dělala ultrazvuk a zjisitla že v děloze nic nezůstalo a řekla, že budu muset jít na kyretáž. Nějakou dobu jsme si daly od snažení s přítelem oddych, přeci jenom jsme po tom byly hodně psychicky špatně. Až doteť. Začaly jsme se opět snažit otěhotněla jsem už po měsíci ale už nejsem tak plná optimismu spíš se hodně bojím jestli bude vše v pořádku a ono opět nic tentokrát mě dělali i rozbor krve a v 4 týdnu jsem měla hcg 186. Teť jsem v 5tt a zjistilo se že mě hcg klesá mám 133
a na ultrazvuku opět prázdný gestační váček. Doktor mě řekl že to je neprosperující těhotenství a že mám čekat na MS. Máte někdo podobný problém?
Jak jsem se to dozvěděla tak jsem už zoufalá. Doktor mě řekl že za 14 dní mám přijít opět na kontrolu a že kyretáž nebude nutná pokud se tělo vyčistí samo. Myslíte si že je to dobrý nápad? Nebo mám přeci jen na kyretáž jít? Já si myslím že dva potraty za sebou už něco značí že není něco v pořádku nebo myslíte že to může být jen náhoda? Může být problém i s přítelovi strany nebo jen z mé? A dá se vyšetřit čím by to eventuelně mohlo být? Nejsem si jistá jestli bez nějakého vyšetřeni se mě do dalšího snažení ještě chce. Nikdo mě vlastně ani neřekl čím to je, doktor mě odbyl se slovy to se stává ale mě je 24 let přítelovi také a neznáme žadné páry v našem věku kterým by se toto stalo. Moc bych prosila, kdyby jste mě napsaly co si o tom myslíte.