Dva roky a nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Syn se začal zhoršovat s jídlem od cca 1,5r, v současné době mám občas pocit, že žije z vlhkosti ve vzduchu. Druhý už taky občas stávkuje.
Už jsem měla cuky, když něco nejedli, tak dát něco jinýho, ale snažím se držet, to bych tu taky mohla za chvíli každýmu vyvařovat extra porci oblíbeného jídla
Takže buď dostanou, co je, nebo maximálně suchý chleba a pak až další jídlo a hotovo. Hlady neumřou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych taky řekla jeslti nezačíná vzdorovat:-) u nás to s jídlem bylo u staršího vždy hrůza ale po tom 2roce to bylo opravdu strašný on má ještě ABKM takže nemůže vše a je dost těžký nabízet mu něco co by ještě snědl
poradilabych asi vydržet v nabízení ale asi nenutit, my musíme i teď a to jsou mu skoro 3 roky vymýšlet různý povídání (za koho musíme jíst za dinosaury, babičku atd
) aby snědl k obědu aspoň polévku..docela to funguje vždy se soustředí za koho budeme jíst a ani si nevšimne že je vše snědeno:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jutinka píše:
Tak mu dej co má rád, možná má jen období vzdoru
Nejí ani to co má rád a vždycky jedl teda ano leda nějaké kokino jenže tomu bohůžel nedám dokudd nezačne pořádně jíst
- Citovat
- Upravit
Moja dvojrocna sa tiez v obede hrabe az do vecere. Aspon teda si chodi pytat jablcko a pomelo a vodicku, takze hladom neomdlieva. Ale aky bobek vyrobila dnes pri kupani do vanicky… volala som chlapa aby to vylial do zachodu, vanicka je na mna trochu tazka, a ten z tej nadielky snad bude mat nocne mory do velikonoc ![]()
Netusim z coho to decko zije a vyraba bobky… ale ocividne nestrada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co když se mu stáhne žaludek a pak do sebe nic nenacpe tím že vůbec nejí
Blbě přemýšlím asi že
ale šve mě to byl vždycky strašněj jedlík a nebyval ani vybiravý.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Co když se mu stáhne žaludek a pak do sebe nic nenacpe tím že vůbec nejíBlbě přemýšlím asi že
ale šve mě to byl vždycky strašněj jedlík a nebyval ani vybiravý.
Já vím, on je to pro matky jedlíků dost šok, když dítě najednou odmítá, ale neboj, žaludek se nestáhne, jen zkrátka dítě už nepotřebuje takové množství jídla
Před půl rokem u nás byla situace taková, že ročák snědl mohem víc jak tříleťák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je jakobych četla o svém synovi
Za pár týdnů mu budou dva roky a poslední měsíc je to katastrofa. Vždycky byl jak žíravina, ničím nepohrdnul a snedl opravdu všechno, co jsme nachystali. A teď nejí nic kromě masa. Jakmile je maso, tak ho sbaští ihned, ale čehokoliv jiného se ani nedotkne (pečivo, omáčky, ovoce, jogurty - prostě ničeho). Nechce už ani sladkosti. A dneska když jedl s manželem řízek, dokonce z něj odloupal i ten trojobal a snědl jen maso ![]()
Vždycky ho bavilo, když jsem mu nakrájela jablíčko na plátky a on si z nich vánočními vykrajovátky vykrájel různé tvary, které pak jedl. Ale teď to vykrájí a strká to do pusy nám, když nechceme, nacpe to psovi (ten neodmítne nikdy).
Taky už ale nevím, co s ním. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
Syn se začal zhoršovat s jídlem od cca 1,5r, v současné době mám občas pocit, že žije z vlhkosti ve vzduchu. Druhý už taky občas stávkuje.
Už jsem měla cuky, když něco nejedli, tak dát něco jinýho, ale snažím se držet, to bych tu taky mohla za chvíli každýmu vyvařovat extra porci oblíbeného jídlaTakže buď dostanou, co je, nebo maximálně suchý chleba a pak až další jídlo a hotovo. Hlady neumřou.
mám to stejně, jen to přišlo ve 2,5. na jídlo si obvykle vzpomene v 9 večer před spaním. Má smůlu. zrovna včera jsem tu měla rozepři s mámou, že přeci chudinka by měl něco dostat, když od oběda nejedl.
Dneska zas divadlo u tchýně, že není možné, aby neobědval. přeci se s ním nebudu dohadovat u každého jídla, jestli to sní nebo ne.
Zkusím namotivovat, to jo, ale její za maminku za tatínka s předškolákem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš jídelníček
Snídaně: chleba s máslem a šunkou-sni šunku chleba hodí psovy
Oběd: Sní tak 2 lžičky a jde od stolu
svačina: banán 2× kousne odloží, jogurt sni celej ty miluje, ovoce přežvíká vyplivne záleží co má zrovna na svačinu
Večeře: Chleba se sýrem prstama sliže sýr chleba hodí psovy
No moooc doufám že to brzy přejde ![]()
- Citovat
- Upravit
Naše Mája jí podobně. Když za den sní jedno celé jídlo, je to úspěch, taky se ve všem vrtá. Neřeším, nehroutím se, kdyby měla hlad, nají se. Sladké ani nic mezi jídly nedávám. Ústupky nedělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak přesně mladej v měsíci kdy mu byly dva tak začal stávkovat on velikej jedlík a najednou si vybíral a na noc kaše už vůbec ze dne na den ted mu je 26 měsíců a zase dobrý
tak neboj jen to zkouší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelce neporadím ale opravdu v tom nejsi sama, syn 25 měsíců taky dost špatné jí už tak téměř dva měsíce.. bývá dost nemocnej, atb a tak, takže to přičítám i tomu…
já osobně do jídla nenutím, náhradní většinou nedávám.. občas, když odmítne večeři, nabídnu pak za půl hodinku mlíko.. ale jinak má smůlu, trápí mě to, ale nehubne tak, aby pediatra považovala za nutný to nějak razantněji řešit a kdybych mu měla nabízet vše možné dokola a ukecávat ho, tak bych se zbláznila.
Akorát jsme se tedy dostali k rituálům u jídla, které jsem nikdy nechtěla - jí u televize, na gauči, za běhu…
ale já už jsem opravdu ráda, když něco jí.. má taky 11,5kg..
Nevím, jestli je na to nějaká rada ale nejsi v tom sama, tak to asi u těch dětí bude normální
navíc čím víc cítí z Tebe nervozitu, tak tím spíš se „vzpírá“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moni25 Davidek nevazi malo, tolko ma aj moja Viki, a to ma dve brady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem předem se omlouvám za anonym ale mám důvod. Syn 2 roky vždycky jedl hezky a všechno jenže teď za poslední asi měsíc vůbec nejí oběd odmítá, večeři, svačiny taky prostě nic nesní a pak chodí a říká že chce papat ja mu nachystám jídlo on si kousne přežvíká a vyplivne a odejde od stolu. Nikdy tohle nedělal jen prosím o radu nebo zkušenosti, nevím zda ho mám nechat že mě třeba jen zkouší nebo má blbé období a nebo to mám nějak rešit váží 11,5 kg. Díky za příspěvky