Čtyřměsíční úplně odmítá láhev
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
čtyřměsíční úplně odmítá láhev
Ahoj holky, moc prosím zkušené maminky o radu!!! Máme doma čtyřměsíční holčičku, která je od narození plně ne UM, dávám nutrilon. Od pátku začala s pitím šíleně zlobit, hned jak viděla láhev začala úplně hystericky brečet. fakt už jsme nevěděli co s ní dělat. MUDr. nás dokonce poslal do nemocnice, tam nám moc nepomohli:-( veškeré vyšetření v pořádku. Malá vypadá spokojeně, směje se, ale jak má dojít na jídlo je konec. Trochu pomohla změna savičky a krmíme už jen vleže v postýlce, ale i tak pokaždé do ní cpu 120 ml hodinu. Fakt jsme zoufalá!!! Poradíte někdo prosím!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Jindra88
a kdyz ji nechate par hodin bez jidla? zacne pak jist nebo porad s brekem?
nas maly ma totiz necele 4 mesice, taky plne na UM a nedavno se proste rozhodl, ze nebude pit po 3 hod ale po 4. ze dne na den zmenil rytmus a po 3 hod, kdyz jsem mu zkusila dat lahev, tak chytal uplny hystericky zachvat a nechtel ji ani videt. za hodinu si ale vzal flasku uz uplne v pohode ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se stalo něco podobného s kojeným dítkem - pomohlo protáhnout intervaly mezi jídlem o půl až hodinu a krmit v co nejklidnějším, pokud možno zatemněném pokoji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jindra88 Ahoj, taky bych zksila prodloužit interval. Ne půl dne, ale třeba o hodinku
Nemá v pusince třeba afty? Náš malý je teď má (budou mu 3měsíce) a jídlo je teď taky boj
Co zkusit změnu Um, pokud nepomůže ani větší interval mezi jídly
A nebo je teď trend(nízory jsou různé) zavádět příkrmy už od 4.měsíce, tak zkusit třeba už první mrkvičku. je možné, že jí už jen mlíčko obtěžuje a chce pořádnou stravu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No krmíme po čtyřech hodinách ve dne v noci a myslím, že kdybych jí nechala hlady celej den, tak by jí to vůbec nevadilo:-(naopak, když už jí domučíme s jídlem, tak je maximálně spokojená. Měnit mlíko nemá smysl, protože, když se chytí a umoudří se vzít savičku do pusy, tak to vypije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já jsem fakt už zoufalá, ty příkrmy mě napadly už taky, večer zkusíme udělat kaši. Tak snad. ve čtvrtek jdeme na převážení, mám z toho úplně hrůzu. V pusince nic nemá, sie se trochu klube zub, ale ten se klube už tak měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co zkusit UM podavat lzickou (ne celou davku, pak dokoncit lahvi) nebo jsem videla lahev, co je ukoncena lzickou
. Zmenit nejen savicku, ale i lahev
Mne to kojeny syn delal taky, vydrzelo to tyden, pak se umoudril.
- Citovat
- Upravit
A co prestat krmit v noci? budi se sama nebo budite?
nas maly uz mesic v noci nepije, teda naposled kolem 11 a pak az v 8. treba je fakt plna.
mimca nekdy jdou se „spotrebou“ dolu. nas prcek ted vypije min nez vypil pred 2 tydny, ale pribira porad. nevim jak to dela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No v noci budíme, protože by klidně vydržela spát 12.hodin, peditr říkal, že kdyby pila pěkně přes den, tak jí v noci klidně můžeme nechat. Ještě před dvěma týdny mi vypila kolem 800 a teď prostě se sekla a konec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja tedy kojim, takze s UM zkusenost nemam, ale treba to pomuze: ja mam 5ti mes. holcicku, nejdriv jedla tak co dve hodiny max, pak kolem toho ctvrteho mesice se to protahlo na 3 hodiny (vetsinou),no a ted mi asi dva tydny dela to, ze dopoledne proste neji. Kojim nekolikrat i v noci, tak je asi najezena, nebo co ja vim. Proste se naji treba ve tri v noci, pak v sedm jen cucne, v jedenact jen cucne a pak uz od jedne ji normalne. Podle me je to u nas tim, ze uz je dost velka a nepotrebuje jist v noci, ale protoze je zvykla, tak ji…ale pak proste pres den chvili trva, nez ji vyhladne. Kolikrat v noci davas mlicko? Urcite bych zkusila snizit nebo odstranit nocni krmeni - pokud se nebudi, nebude to problem a pres den davala normalne po trech hod. To bych zkusila par dni a kdyby ani toto nepomohlo, pak bych resila dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mi taky našeho kloučka 3,45 měsíce v noci na jídlo nebudíme spí v kuse 8 až 9 hodin a ráno první jídlo většinou fláká máme UM a ráno jí od 60ml do 120ml, přes den pak po třech někdy čtyrech hodinách 100 - 160ml a večer poslední jídlo kolem jedenáctý až dvanáctý večer a to jí většinou v polospánku tak 220ml, ale před tímto posledním večerním papáním je většinou mezera 4 až 5hodin bez jídla
Zkusila bych fakt přestat dávat papat v noci a nechat malinkou spát až se sama vzbudí.
Přeju co ať to papáníčko co nejdříve vychytáte k oboustrané spokojenosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, řešíme to stejné s chlapečkem 3,5 měsíce. Vždycky snědl málem i lahvičku se savičkou a museli jsme ho trochu krotit a najednou ho jídlo vůbec nebaví. Savičku plive, přitom se směje, vypije třeba jen 30 a už se seká. Zatím to neřeším, přibývá, ale už mě to začíná trošku znepokojovat. Snažím se přes den prodloužit intervaly a přemýšlím o tom, že ho přestanu krmit v noci (když se začíná v posteli mlet, vyrážím dělat UM a krmím ho v polospánku, kdy nemá problém vypít i 210ml). Možná je to chyba, zaspal by to a jedl více přes den. Každopádně by teď měl pít cca 1050ml a daří se nám do něj nacpat 750-900 denně, kdy ho opravdu nutíme, dnes tedy vypil zatím jen 490, zkoušela jsem nenutit vůbec a to už mi přijde málo. Uvažuji o změně UM, je na Bebě Sensitivě a o té se mluví jako o té méně chutné alternativě.
- Citovat
- Upravit
Tak holky, teď jsem zkusila dát poprvé naší slečně kaši a vyjela 80ml a málem mě spolkla i s dudlíkem:-) a to byla necelý dvě hodiny po jídle. tak je prostě asi mlsná potvor. tak mě napadalo, že zkusím do každé dávky mlíka přisypat trochu té kaši, jen tak malinko, aby jí to nezabetonovalo. Fakt jí chutnala, byla vanilková a pro ní úplně neznámá chuť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jindra88 nj, madam má mlsný jazýček
Jsem zvědavá na toho našeho prcka, ze zdravotních důvodů je na Nutrilonu HA, ale asi budeme muset na Nutrilon AC(první syn na něm byl od 6.týdne a byla to pálka v cenách
), azatím mu ten hořký patok chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jindra88 ja bych uz prubla ty prikrmy, stejne jste na UM a tam se doporucuje zacit driv…ja zas furt bojuju s kojenim a docela uvazuju o tom, ze zacneme driv nez v sestym, uvidim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit