6měsíční nechce moc mléko

3743
12.12.12 09:01

Pokud vypije 180ml ve 4 ráno, tak do té svačiny určitě netrpí hlady.

Naše děti byly opak, ´v půl roce pily max.90ml, takže jedli po cca 2,5 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
12.12.12 09:02

No snad poradí i ostatní ale mě přijde, že v 6ti měsících je to mléko ještě hodně potřeba a dávat místo něj jiné jídlo, to asi nebude to pravé ořechové, už tak má podle mě dost příkrmů, i když asi jste začínali dříve, když je na UM, že? Nezkoušela jsi třeba změnit značku UM, popř. dávat jiným způsobem, než lahví? Stříkačkou, lžičkou, nějakým tím hrníčkem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
12.12.12 09:07

Já dávám malé jogurt. Jinak ona vypije i při příkrmech 2×170 ml UM, 1× 120 ml UM,. 250 ml kaše, ale i tak ji dávám obden jogurt. Zkus ten, ten vydá za hrozně velkou dávku mléka.

• Citovat
  • Upravit
2017
12.12.12 09:11

Malý je sice kojený, ale taky tomu mléku moc nedá. UM si nevezme ani náhodou, takže mu prso cpu a cpu. Ráno po probuzení nabízím prso a dopoledne dávám jogurt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.12.12 09:14

@CokeLady já dávám spíš samotný bílý, většinou Hollandii, zkoušela jsem do něj dát trochu přesnídávky ale malé to kupodivu chutná víc bez ní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
12.12.12 09:15
@CokeLady píše:
Zkusím ten jogurt, myslela jsem, že je to ještě brzo. A dáváte do toho ovoce nebo klasický bílý samotný?

já dávám jogurt už dávno :lol: :lol: :lol: malé hrozně chutná. Dávám choceňský a do toho dám celý banán nebo jablko, nebo jiné ovoce, hlavně aby se zasytila. Jako mojí malou mlíko nezasytilo už od 2-3. měsíce, ale musely jsme čekat aspoň na ten 17 týden, než začnem s příkrmama, ale byla to hrůza. Děcko furt hladné i po Sunaru komplex :zed: :zed: :zed: a pít chtěla co hodinu a půl :zed: :zed: :zed: Zaplať pánbůh, že už je na příkrmech. Ona sní fakt všechno, je hlavně ráda, že už nemusí jen mlíko, a může se normálně najíst :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2017
12.12.12 09:37

@CokeLady Malý má od začátku rád jogurt samotný, ale občas mu do něj namačkám banán…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
12.12.12 10:26

Jejda nepapá nějak moc?? :) Ale každý mimčo jiný tak bude aspoň pořádný jedlík a kus chlapa ;) Určitě zkus jogurt. Malýmu bude za pár dní taky šest měsíců a bylo nám doporučeno bílý jogurt activia nebo holandia.Tak ho zařadím do snídaně místo mléka, protože to nám taky už moc nějak nejede. Tak přejem dobré chutnání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
28.3.13 14:03

Ahoj, oživuju tuto diskuzi, hledám info o odmítání mlíka, protože můj půlroční syn taky odmítá mlíko. Jenže on si s flaškou nehraje, on vyloženě řve, jen ji vidí. Zcvakne rtíky k sobě a zarputile odmítá. Takhle to u nás vypadá přes den, ale ráno a večer si dá mlíko s chutí a zmizne to v něm jako nic, takže si nemyslím, že by mu nevyhovovalo pití z flašky, nebo chuť mlíka… :nevim: Navíc jiné tekutiny pije taky z flašky…

U nás to teď vypadá takhle:
6:00 - 150 ml mlíka (víc nikdy nechtěl, někdy i 20 ml nechá)
9:00 - 100 g ovocná přesnídávka s nastrouhanou sušenkou Sunarka (přísun lepku a taky je to hustší, tak se víc nají)
12:00 - 120 -150 g masozelenina s přílohou
16:00 - 100-150 g jogurt nebo ovo přesnídávka
20-21:00 - 150 ml mlíka (kaše mu moc nejede)
V noci si někdy vyžádá ještě 150 ml mlíka, ale to vyjímečně.

Přes den mi bohužel docela málo pije, 300 ml mu dá to mlíko, mimo mlíko vypije ještě kolem 250 ml tekutin. Je to málo, řešíme to s doktorkou, ale bohužel jsme nepřišli na způsob, jak do něj dostat víc tekutin. Prostě prý nemá žízeň, dobrovolně by bez tekutin nebyl. Močí krásně, dehydratovaný se mi rozhodně nezdá, stolice je po zařazení laktobacilů v pořádku.

Jelikož mlíka vypije opravdu málo, poraďte mi prosím, jak mám upravit stravu, aby měl zajištěny všechny živiny, které by měl jinak z mlíka. Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1083
28.3.13 14:09

@Theodora92 Na to si ráda počkám, co se dozvíš a jaké budou rady maminek - řeším naprosto totéž teď s dcerkou (5m), jenom vidí flašku a řve jako pominutá :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
28.3.13 14:12

@lenii82 Doufám, že se někdo ozve, je to na budku viď :zed: Bojím se, že až přijde léto, tak si akorát vykoleduje hospitalizaci kvůli dehydrataci.. Ale násilím to do něj stejně nedostanu, tak co mám dělat :think:

• Citovat
  • Upravit
1083
28.3.13 14:18

@Theodora92 Na budku to je doslova :zed: A čím víc je člověk nutí tím je to horší :nevim: A kolik tekutin by podle vaší dr. měl vypít? Naše doktorka totiž toto vůbec neřeší, malá vypije cca 150-200ml čaje za den a to ji přišlo v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.3.13 14:33

@Theodora92 @lenii82
no ja mam ty mnozstvi jidla i UM podobne a to je malemu 7m. a tekutin vypije jeste min, mimo UM tak 150ml stavicky zredene s vodou…
popravde me zatim nenapadlo to nejak extra resit, kdyz dost cura a je v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
28.3.13 14:39

@Ali-Ali Já ani tak neřeším ty tekutiny kolem, ale právě to UM - denně do ní dostanu +/- 500ml UM, což mi přijde v 5m docela málo :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.3.13 14:39

@Theodora92 z jaké flašky mléko dáváš? Asi je průhledná, že? Párkrát jsem totiž slyšela o tom, že některé děti jak vidí bílo ve flašce, spustí ječák. Zkusila bych sehnat neprůhlednou flašku nebo tu stávající něčím obalit, aby nebylo vidět, co v ní je. Jinak ty ostatní tekutiny, 250 ml mi přijde naprosto v pořádku, moje dcera má rok a doteď pila jen kolem 200 ml čaje, až teď vyžaduje víc. Pokud dost čůrá, tak je to podle mě v pořádku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí