Dva roky a nechodí

9
12.5.11 12:08

dva roky a nechodi

moje dcerka ma dva roky a jeste nechodi udela par krucku a to je vse cvicime vojtovku uz skoro rok a nejak se boji pustit se sama nevite o necem jak by som ju mohla podporovat aby chodila?je mi to moc lito lebo mame neter je ji rok a pul a vsude posloucham jaka je sikovna ze beha a mluvi a nase nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20885
12.5.11 12:10

no nevím ale tohleto jsi už přece musela probírat s odborníkem!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21597
12.5.11 12:12

no, vím, že to je těžké, ale tohle by spíš měla doporučit rehabilitační sestra nebo neurolog, jestli chodíte. jinak pro podporu samostatné chůze se doporučuje aktivní chodítko. je to pro děti, které stojí, obchází nábytek, ale bojí se pustit do prostoru.
vypadá třeba takto: http://www.malvik.cz/…/FP-Choditko
ale na tvém místě bych to probrala i s lékařem. abyste ještě víc neuškodili. a z řečí si nic nedělej. okolí je velmi bezohledné, že ti ty úspěchy neteře tak předhazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
12.5.11 12:16

Sestřenice měla něco podobného, ale její kluk má DMO, nakonec zjistili , že Vojtovk, kterou s ním cvičila od narození, stimulovala v opačném směru, takže po dvou letech přestali cvičit, že se nedá nic dělat a chlapeček se alepoň plazí vím, že to není tvůj případ, ale neškodí jí taky ta vojtovka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.5.11 12:47

s odbornikem to probrane mam neurolozka rikala je vse ok a na rehabilitaci mi taky rikaji ze ji to pomaha a urcite ji to pomaha mela rok a nelezla mi po styrech a kdyz jsme zacali cvicit tak tie pokroky tam byli videt ale ted mi to prijde jako by jsme stali na tom samym miste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
12.5.11 12:55

Ahojky,ty s tím alespoň něco děláš,ale švagrové dcerka bude mít v červnu dva roky a taky nechodí.Jde za ruku,ale tak divně vrávorá,není si vůbec jistá.Oni to ale narozdíl od tebe neřeší a výdy ji omlouvají,že se jí nechce.Máme stejně starou dcerku a to se nedá srovnat.U ní když se jí nechce tak se jí nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
12.5.11 12:57

Leni, dcerka mi začala chodit sama ve 20 měsících, takže chápu, jak se cítíš, když „ostatní už přece chodí a ta naše pořád nic“. Zkus se od toho ale oprostit, i když je to někdy těžké. Každé dítko je jiné a některá holt potřebují víc, než ta ostatní.

Pokud nemá dcerka jiný závažnější problém, je to teď opravdu jen otázka času a motivace.
Pokud RHB Mudra nemá nic proti, také bych zkusíla chodítko, nebo třeba kočárek, který bude tlačit před sebou.
Potom jsme zkoušeli třeba sednout si kousek od dcerky a nalákat na cokoli, co má rádá (balónky, kamínky, venku na kytičky.. ). Postupně jsem vzdálenost zvětšovala. Nic ale nenutit, nelámat přes koleno, prostě si hrát. Pokud si dcerka ještě není jistá, musí důvěru v samostatný pohyb získat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.5.11 13:39
lenia04 píše:
moje dcerka ma dva roky a jeste nechodi udela par krucku a to je vse cvicime vojtovku uz skoro rok a nejak se boji pustit se sama nevite o necem jak by som ju mohla podporovat aby chodila?je mi to moc lito lebo mame neter je ji rok a pul a vsude posloucham jaka je sikovna ze beha a mluvi a nase nic :nevim:

Ahoj
mojí Verče je 2,5r Vojtovku jsem cvičila skoro od narození do 24m trápila jsem se a jen brečela,že malá nechodí. Posadila se v den prvních narozenin,začala lozit v 18m a poprvé si stroupla na nožičky v 22m u židle pak to ško rychle a celou zimu jsme už bez kočáru. Ono jde o to,že se už bojí. Dítě,které se postaví kolem roku je ještě hloupé,ale dvouleté už má větší strach jít do všeho po hlavě. Moje malá taky je nejistá vylést na kolotoč atd… prostě se bojí. Netlač na pilu ono se to podá. Řid se pokynama neurologa pokud ti řekl,že to bude vpořádku koupila bych vozíček a nechala malou tlačit doma at chodí stím. Něco podobného jsem mněla pujčené za ruce jsem nevodila. Hodně štěstí a pevné nervy já vím přesně jak ti je a jaké máš pocity. Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
12.5.11 15:57

ahojky, naše dcera nechodí vůbec a nikdy chodit nebude, myslím si, že když dítě chodí je velice dobré, pokud si myslíš, že vojta je nedostačující tak ještě existuje Bobath, který je opravdu super a určitě by se vám to líbilo… http://www.cadbt.cz/…_koncept.htm nelekej se, toho, že je to pro děti s DMO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.16 08:32

Omlouvám se za anonym ale jde o švagrovou :-)
Její 25 měsíční dcerunka pořád nechodí, ani pořádně sama nestojí. Všichni říkají že za chvilku už začne, že je jen líná, ale to už si říkáme rok. Švagrová samozřejmě chodí na cvičení ale žádný posun tam není. Nevím jak jí mám víc pomoct, hlavně co říkat babičkám, které to vidí jako chybu matky, že s ní necvičí pořádně, ale ona se fakt snaží. Je to hrozné už, máte někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
15.4.16 08:47

A co malé je? Ma nějakou diagnózu? Co říkají lékaři a fyzio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.16 08:49
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym ale jde o švagrovou :-)
Její 25 měsíční dcerunka pořád nechodí, ani pořádně sama nestojí. Všichni říkají že za chvilku už začne, že je jen líná, ale to už si říkáme rok. Švagrová samozřejmě chodí na cvičení ale žádný posun tam není. Nevím jak jí mám víc pomoct, hlavně co říkat babičkám, které to vidí jako chybu matky, že s ní necvičí pořádně, ale ona se fakt snaží. Je to hrozné už, máte někdo zkušenost?

co je lidem do toho? dítko má evidentně nějaký problém, když v tomto věku nechodí a předpokládám, že ho švagrová řeší.. podpoř ji v tom, že pro ni budeš, když bude třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.16 08:52

@MilijonDolarBejby @martina.se zatím se nic nenašlo nebo spíš ani nehledalo, budou jí dělat v blízké době CT nebo magnetickou rezonanci, nevím přesně, tak se uvidí…

• Citovat
  • Upravit
11117
15.4.16 09:01

No to nejde moc rict - nikdo nevime presne, co ji lekari rikaji. mozna to presne nerika ani ona vam (taky jsem to neresila s rodinou hned a detailne).
pokud chodi na cviceni, znamena to, ze ma malou nejake odbornik pod dohledem a to je podstatne. babickam co rict nevim, u nas si taky cast vzdalenejsi rodiny asi klepe na celo, ze me trilete dite ma pleny a nemluvi, ale ja zatim proste nemam chut s kazdym resit diagnozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
15.4.16 09:03

Prostě jí podpoř. Chval malou za každý pidipostup a snaž se jí od babiček trošku odstínit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí