Dva zamlklé potraty

608
7.1.11 22:00

Dva zamlklé potraty

Dobrý večer, potřebovali bychom poradit… Loni v srpnu jsem přišla do jiného stavu, po zhruba osmi týdnech jsem začala špinit a na kontrole bylo zjištěno, že plodu nepracuje srdíčko… Takže nástup do nemocnice a revize dělohy… V květnu se situace opakovala- ve stejnou dobu, opět potrat, ale tentokrát i bolesti… Od srpna se snažíme a NIC… Přítel podstoupil spermiogram, který podle lékaře dopadl skvěle… Z předchozího vztahu mám dvě děti, vše probíhalo v pořádku… Nemáte nějakou zkušenost a radu? K lékaři se chystám, nevíte jaké další vyšetření mě čekají? Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3328
7.1.11 22:15

Možná imunologie,genetika a endokrinologie.Ten spermiogram dělali v andrologické laboratoři? Jedině tam jsou totiž schopni udělat kompletní rozbor zaměřený nejen na počet a pohyblivost spermií,ale i na jejich kvalitu a případné defekty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
7.1.11 22:20

Děkuji za odpověď, já nevím, ten spermiogram objednával můj gynekolog… Já ho ještě neviděla, bydlím 75 km daleko, takže jsem na výsledky telefonovala… Během příštího týdne se chystám na kontrolu, tak snad se dozvím víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
7.1.11 22:29

Mám za seboou taky dvakrát ZT( Starší dítě bylo naprosto bez probémů a hned)Když jsem teď otěhotněla potřetí, tak mi dr. nasadila léky na ředění krve, že je možný, že jsem tem dvěma prckům prostě „ucpala přívod“. Nevím, jestli to bylo tím nebo ne, ale Bára bude mít hnedle dva roky.
Jinak všechna vyšetření byla ok, příčina nezjištěna.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1500
7.1.11 22:34

Dobrý večer,
mám stejnou smutnou zkušenost - dva zamlklé potraty, pak zdravá holčička, další zamlklý potrat a druhá zdravá holčička :-) Po druhém potratu mi dělali vyšetření na imunologii - hlavně kvůli alergii na sperma, zárodečné buňky apod., genetiku - krev + výskyt „vad“ v rodině, pak hysteroskopii - minikamerkou se kouknou do dělohy, zda tam není překážka nebo jiná vada, klasické odběry - jestli není toxoplazmóza a jiné zoonózy… To je myslím vše. U mě byly všechna vyšetření ok - našli mi poruchu fce štítné žlázy, s tím se léčím doteď, v těhotenství jsem brala větší dávky Euthyroxu, ale dle mojí endokrinoložky tím ty potraty způsobeny nebyly. Mě osobně pomohlo nejvíc „zklidnit tempo“, dala jsem tenkrát výpověď v práci a šla na „volnou nohu“, začala jsem cvičit cviky dle Mojžíšové… Ale možná šlo jen o sled blbých náhod, protože před tím třetím potratem jsem měla doma roční dceru a zdálo se, že to nijak zvlášť neprožívám. Tak ti chci jen popřát, ať to nevzdáváš, URČITĚ TO VYJDE!!! Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
7.1.11 22:37

Já mám děti už starší- 8 a 6 let… Přítel nemá žádné, tak jsem si říkala, že do toho ještě jednou půjdu… Tak nevím, jestli je to tím, že už mám po třicítce nebo proč to nejde… Kvůli příteli mě to moc mrzí. Myslela jsem, že to bude hned a bez problému jako u těch dvou zlatíček… Tak si připadám teď neschopná, a že jsem zklamala… Přítel mi tvrdí, že to je mou psychikou, že to nejde, ale nedokážu si poručit na to nemyslet… :-? Jinak děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1500
7.1.11 22:39

Co průchodnost vejcovodů? Můžou se tam časem udělat srůsty… Psychiku bych rozhodně nepodceňovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
7.1.11 22:42

Dá se u neprůchodných vejcovodů menstruovat? Omlouvám se, ale já nikdy problémy s těhotenstvím neřešila, takže v tomto ohledu nemám zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
7.1.11 22:46

Dá a naprosto normálně.K menstruaci nejsou vejcovody zapotřebí.Vím to podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1500
7.1.11 22:47

Nerada bych kecala, ale myslím, že jo. Sliznice se odlučuje, hormony fungujou, ale vajíčko nedoputuje do dělohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
7.1.11 22:48

A když neprojde vajíčko do dělohy, tak proč by potom začínala menstruace? Naposledy bylo na kontrole vše v pořádku, tak snad se nic nezměnilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
7.1.11 22:49
trubka píše:
Nerada bych kecala, ale myslím, že jo. Sliznice se odlučuje, hormony fungujou, ale vajíčko nedoputuje do dělohy…

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
7.1.11 22:49

skusila by som hematologiu, u nma bol problem tam,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
7.1.11 22:50
T.martasek píše:
A když neprojde vajíčko do dělohy, tak proč by potom začínala menstruace? Naposledy bylo na kontrole vše v pořádku, tak snad se nic nezměnilo…

Menstruací se odlučuje děložní sliznice v případě,že nedojde k oplodnění a zahnízdění vajíčka.Vajíčko tedy vůbec nemusí do dělohy doputovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
7.1.11 22:51

Je tedy pravda, že asi poslední tři měsíce mě vaječníky docela pobolívají, někdy i dost silně, ale hned to zase přejde a je to hlavně těsně před MS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty