Dvanáctiletá dcera nic nejí

Hanka1
6.8.19 13:11

Psycholog nebo psychiatr, v tomhle veku je to fakt o usta a muze to sklouznout k anorexii raz dva…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
6.8.19 13:13

Muze ti byt porucha prijmu potravy jak je na tom s vahou?

• Citovat
  • Upravit
1259
6.8.19 13:19

A co kdyby s tebou vyrazila na nakup a nechala jsi to na ni co koupit k jidlu a co z toho uvarit.? Pak by se i s tebou podilela na vytvori v kuchyni aby to bylo o ni-aby mela chut si uvarit to co treba chce, co vybrala a vymyslela a mela ze sebe pocit ze to zvladla.??

Kdyz chodi s tim ze ma hlad ale nevi co tak bych se moc nebala anorexie ci ceho, to by byla striktni odmitac ale hledala bych pricinu te nudy z jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
6.8.19 13:20

Já na tom byla stejně. Ve školce do mě rvali jídlo násilím, protože mi nic nechutnalo a byla jsem strašně hubená. A ono mě to nepřešlo doteď. Na druhou stranu zase jenom o rýži jsem nebyla, ale jídel, které bych jedla, bylo a pořád je fakt strašně málo. Maso nejím odjakživa, brambory taky ne. Ryby ne, vajíčka mi nechutnají, jednu dobu jsem nemohla vůbec pozřít žádnou zeleninu, teď ji taky moc nemusím. To vůbec nemusí být psychický problém, žádná PPP nebo tak. I když samozřejmě může být. Zkus zjistit, co všechno jí chutná a nějak to přizpůsobit, chystat jí její oblíbená jídla. Něco jí přece chutnat musí. Ať sama řekne, na co má chuť, sama zkusí něco vymyslet ta třeba to připravte spolu. Časem se to třeba trochu zlepší. Hlavně jí nenuť jíst něco, co jí nechutná, to mi dělávala moje mamka a byl to děs.

• Citovat
  • Upravit
Billi
6.8.19 13:21

To mi dělají oba synové (5 a 7 let). Jeden žije na suchých těstovinách a druhý na rýži a bramborách. Hlavně mladší postupně ubírá jídla, která jí. Přiznávám, že to v září budu řešit s doktorkou, protože se bojím, aby měl dost vitamínů.
Oba mají různá období. Taky chodí, že mají hlad, ale všechno je „ble“.
Hubení nejsou, spíš naopak.
U takto velké slečny bych asi zkusila psycholožku, protože bych se bála, aby to nesklouzlo do problémů. Sama jsem si v 19 letech zadelala na problém, kdy jsem rok nejedla, protože nebyl čas. Pak už to ani nešlo. Nakonec jsem to nějak zvládla, ale chybělo málo.

• Citovat
  • Upravit
1237
6.8.19 13:21

No já bych ji nutila jíst, chutná nechutná nezájem. Jíme to my všichni, já jsem se s tím vařila, tak bez keců bude jíst. Jinak tam bude sedět dokud nesní. Ve dvanácti bych si ji fakt pohlidala. Mívala jsem potíže se synem když býval menší, prostě nezájem a budeš jíst. Když jsem třeba zjistila, ze v jídelně nesnědl oběd, vzala jsem mu 25 Kč z kasičky a hned začal baštit. Někdy se to neobešlo bez pláče. Teď ve třinácti je to pravý opak :mrgreen: Radím důraz a důslednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
6.8.19 13:23

Řešila to kolegyně v práci. Poradila jsem jí, aby dcera napsala jídelníček na celý týden, co by tak chtěla jíst. A nakonec se vařilo většinou dle dcery, ostatním to nevadilo. A časem se přidávaly další a další potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.8.19 13:24

Mam dceru stejneho razeni. Vezmi ji na nakup a nech ji at si tvori jidlo sama. U nas to trochu zabralo. Ted si 3 dny za sebou dela buetgulas bez burtu :mrgreen: dnes to vypada na repete, ale aspon ji. Pije vyhradne dzus.

• Citovat
  • Upravit
53518
6.8.19 13:30
@NikaXS píše:
Dcera byla vždycky velký nejedlík, pořád jsem doufala, že se to časem nějak zlepší, ale je to naopak. Teď jí bylo 12 a nejí už opravdu téměř nic. Ne, že by nechtěla, ale prostě jí nic nechutná, je schopna vydržet jen o rýži. Sice chodí, že má hlad, ale ať jí nabídnu cokoliv nebo uvařím cokoliv, tak to nechce. Zrovna v tomto období, kdy potřebuje energii, mi to dělá už fakt starosti.

Kdyby za mnou chodila, že má hlad a já navařila a stejně to nesnědla, to by mi teda hodně vadilo. Takže příště by se na vaření podílela a musela by ochutnat. Sportuje? Možná že by jí pohyb vrátil chuť k jídlu. Syn je mladší, nejí kvanta, občas na mě taky zkouší, že nebude jíst. Ale sladké po obědě by pak jedl. Neustupuju a musí něco aspoň ochutnat. Nabízím i ovoce a zeleninu, jen tak na kousky nakrájené. Nejsem na nejedlíky zvyklá, u nás se vždycky jedlo s chutí. A vařím dobře, snažím se vybírat taková jídla, aby mu chutnalo. Klidně omáčku, vařím z libového a hodně dávám zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
6.8.19 13:33

Nutit do jidla urcite ne. To je cesta do pekel muze si vytvorit psychicky blok z jidla. Takove deti uz jedi vice ocima. Maji hlad ale vzhled jidla nic moc proto je to ble. Zkusila bych ji nachystat oblozene talire ve tvaru zviratek a tak :) nebo zkusit hru o zkouseni chuti-jestli pozna co to je. Zavazat oci a na jazyk davat ruzna jidla (syr, salam, koreni..co doma jite) a nejlip s jeji kamaradkou aby mohli,,zavodit,, a kdo toho pozna vic dostane neco za vyhru…a tak pokracovat dal: neco uvarit z par ingredienci a vysvetlit ji co v tom je, ze to pri hre ochutnala ze tam neni nic jineho.
Nebo zkusit zapojit do vareni, tak aby ji to bavilo aby to delala sama a ty jen prihlizela. Tak si to sama uvari, uvidi co se tam davalo a treba to i sni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.8.19 13:36
@Renca8 píše:
Nutit do jidla urcite ne. To je cesta do pekel muze si vytvorit psychicky blok z jidla. Takove deti uz jedi vice ocima. Maji hlad ale vzhled jidla nic moc proto je to ble. Zkusila bych ji nachystat oblozene talire ve tvaru zviratek a tak :) nebo zkusit hru o zkouseni chuti-jestli pozna co to je. Zavazat oci a na jazyk davat ruzna jidla (syr, salam, koreni..co doma jite) a nejlip s jeji kamaradkou aby mohli,,zavodit,, a kdo toho pozna vic dostane neco za vyhru…a tak pokracovat dal: neco uvarit z par ingredienci a vysvetlit ji co v tom je, ze to pri hre ochutnala ze tam neni nic jineho.
Nebo zkusit zapojit do vareni, tak aby ji to bavilo aby to delala sama a ty jen prihlizela. Tak si to sama uvari, uvidi co se tam davalo a treba to i sni :)

To už mi na dvanáctiletou přijde moc velké hraní. Nedělám z toho vědu, dítě snadno zjistí, že jídlem si celkem vynutí pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85911
6.8.19 13:38

@NikaXS to mi prijde podezrele. Sla bych k detske na komtrolu a treba zazadala o zadanku pro psychologa/psychiatra. Anorexii maji bohuzel v dnesni dobe uz mnohem mladsi deti :( diky TV a kamaradkam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
6.8.19 13:42

Ahoj, u syna řeším to samé (10.let) ale on má chuť vždy na něco nezdravého - bramburky, sušenky a tak… Již jsme to řešila s psychiatrem. Kontrolu máme koncem září tak uvidíme.
Já ho proste nutím jist!!! Zeptám se na co má chuť a to uvarim :lol: pak sedí u stolu dokud to nesní. Do té doby zákaz na televizi a na vše. :nevim:
Má cca 4-5.jídel denně (snídaně, svačinu, oběd, svačinu a veceri)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.8.19 13:42

@Renca8 jedna se o dvanactiletou holku boha, takoveto opicky u jidla jsou vhodne tak vekove pro predskolaka… 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
pujda
6.8.19 13:43
@aknadar píše:
No já bych ji nutila jíst, chutná nechutná nezájem. Jíme to my všichni, já jsem se s tím vařila, tak bez keců bude jíst. Jinak tam bude sedět dokud nesní. Ve dvanácti bych si ji fakt pohlidala. Mívala jsem potíže se synem když býval menší, prostě nezájem a budeš jíst. Když jsem třeba zjistila, ze v jídelně nesnědl oběd, vzala jsem mu 25 Kč z kasičky a hned začal baštit. Někdy se to neobešlo bez pláče. Teď ve třinácti je to pravý opak :mrgreen: Radím důraz a důslednost

Nutit určitě ne. Už jen to samotné nucení, kdy ví, že jí rodiče nechápou a nedokážou vyjít vstříc je pro psychiku dítěte fakt zlo a nic dobrého to neudělá. Nehledě na to, že tak k jídlu dost dobře získá ještě větší odpor. A zůstane to v ní do dospělosti, bude to mít rodičům za zlé a fakt ji to nikam dopředu neposune, spíš naopak. Doteď mám v živé paměti to, jak mě nutili jíst ve školce nebo ve škole jídla,,které mi nechutnaly. Pak jsem to na záchodě zvracela, protože jsem to v sobě prostě nemohla udržet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko