Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim, 14 dní zpatky jsem si udělala test, na kterem vyšla hodně špatně vyditelná čárka. Ob den jsem si udělala dalsí, možná o malinkato silnější a za dalsi dva dny 3 test, sice taky slabší čárka, ale už myslim dost viditelná. Dnes jsem byla objednaná na kontrolu, ale ráno mi vytekla taková světlá krev, začalo mě bolet břicho a doktor mi řekl že nevidí těhotenství, ptala jsem se ho jestli jsem potratila a on se jenom smál a řek že možný je všechno, ale spíš mám jen menstruaci.. nedokazal mi rict co zpusobilo pozitivní testy a co se se mnou děje. Mam si udelat o vikendu dalsi testy a v pondělí si zavolat co vyšlo v krvi
@Adéla2001
to je mi moc líto, podle mě biochemické těhotenství
něco bylo, neudrželo se a odešlo, proto ta slabá čárka. Já mám za sebou momentálně 3 biochemické těhotenství 3 měsíce za sebou
na psychice mi to moc nepřidává. Věřila jsem, že do třetice všeho dobrého. Co jsem koukala na různé diskuze u caru, 1, 2 biochemka statistická norma, co je více než 3, je dobré prošetřit. Můj dr je de… který nic řešit nechce, protože se těhu prý vůbec nemusí založit a máme se snažit dál.
To bylo nejspíš biochemické, že se to neudrželo a odešlo s ms. Dr u toho nemá šanci cokoliv rozpoznat, bere se to prostě jako zpožděná ms.
Jak už tady píšou výše, mohlo to být biochemické těhotenství.
Ono to není tak, že ty těhotenské hormony zmizí okamžitě, když se nezadaří, zůstanou v těle docela dost dlouho a teprve až dostatečně klesnou, přijde MS.
Takže přesně jak řekli, udělat si další testy, zavolat jak dopadla krev a podle toho se to bude dál řešit.
Biochemické těhotenství, to je fakt časté. Hodně žen o tom ani neví, protože netestují a je to pro ně jen opožděná MS. Stejně jako pro doktora. Proto ti taky doporučil udělat s odstupem další test. to je běžný a správný postup (případně krev).
Potrat se říká úplně něčemu jinému… To je těhotenská ztráta až potom, co je potvrzené srdíčko jako známka života a prosperujícího těhotenství. Myslím, že to co ty, zažila asi skoro každá z nás. Nevěš hlavu a nestresuj se hned potratem, žádný nebyl. ![]()