Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat zda nemáte zkušenost. Dočasně cca na rok potřebujem vyřešit spaní, máme teda palandu ale ta starší spí stále dole, je jí 5 let, mladší je 16mesíců a čekáme za měsíc 3. mimi. Nevím zda starši zkusíme už nadobrou přesunout nahoru a nebo mě ještě napadlo, zda nepořídit dolů postel 140 a že by holky spaly spolu v posteli. Ale nemám zkušenost i s ohledem na věk té mladší jestli by vůbec takhle usla. Jekmile sestričku změrrči v pokoji tak se rozdivočí:-)
@Lucka13 To máš ještě dobrý, já mám palandu na kterou se rok práší, protože dcerka 5 let spí pořád v postýlce vedle postele a ta druhá 3 roky se mnou v posteli, starší spala na palandě týden, a šla zpátky do postýlky že se tam bojí, v březnu se narodí malá a já pořád nevím jak to vyřešit, holky jsou hysterický když se jenom zmíním že už je čas na velkou postel, tak nevím,4 se už do postele nevejdem ![]()
@zvidavajanca píše:
@Lucka13 v 5 letech může vklidu na palandu, ne?
no to může, právě nad tím přemýšlím, za prvé co by bylo lepší pro malou, protože spí s námi zatím v ložnici a navíc ta starší je dost náměsíčná tak se trochu i bojím aby nezbuchla.
@Lucka13 v tomto věku spal kluk nahoře na palandě a v pohodě
jen věděl, že kdyby něco, má večer zavolat, já přijdu a pomůžu mu dolu ![]()
@mamule42 píše:
@Lucka13 To máš ještě dobrý, já mám palandu na kterou se rok práší, protože dcerka 5 let spí pořád v postýlce vedle postele a ta druhá 3 roky se mnou v posteli, starší spala na palandě týden, a šla zpátky do postýlky že se tam bojí, v březnu se narodí malá a já pořád nevím jak to vyřešit, holky jsou hysterický když se jenom zmíním že už je čas na velkou postel, tak nevím,4 se už do postele nevejdem
Zdravím, vím, že je to staré, ale jak to tenkrát dopadlo? Uvažujeme nad třetím, ale reálně hrozí podobná situace jako u vás. Zvykly si holky na palandě? U nás palanda nepřipadá v úvahu, spíš něco takového https://www.eranabytek.cz/…-guliver-16/. Z toho nespadnou, ale nevím, co na to budou říkat, že jeden spí na „hlavní“ a druhý na vedlejší koleji… ![]()