Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj! Mám 8.měsíčního syna, po narození mě krásně spal od 10 do 5 do rána a pak spal klidně i do půl 10,od 4.měsíce se to změnilo, začal se mě budit kolem půlnoci až jedný na jídlo, hned potom usne, ale co měsíc se to zhoršuje, hlavně tedka v 8.měsíci, včera šel spát kolem půl osmé a spal v klidu ale vzbudil se o půl jedenáctý tak jsem ho nakojila, jenže za hodinu se vzbudil s řevem, dala jsem mu teda UM, jenže stejnak furt kňoural, převaloval se pak se za noc vzbudil ještě snad 2×…máte nějaké rady co stím?? poslední dobou jsem fakt už hodně unavená z toho ![]()
Jejda, co bych zš to u své osmimesicni dala. Myslím, že ti spal abnormálně krásně a teď spí úplně normálně. ![]()
Cca kolem 4. Mesice mi maly začal delat to samé, je to vývojový milník, zcela přirozené a dulezite, učí se vnímat vice své okoli, vstřebává svět a v noci se s tim snaží, se všemi těmi vjemy, vypořádat. V článku viz výše je to velice podrobné popsáno a je tam i návod, jak toto obdobi zvládnout…mam to odzkouseno a funguje to, maly ma 19 měsíců a jsou ok noci a noci horší, záleží na obdobi, zuby, úplněk, nove zážitky, nemoc ![]()
Nejdůležitější je se s tim smířit a srovnat…
@Andy1988 a proc jsi dala um, kdyz kojis?
ono um dobry spanek nezaruci
@iizabela Jj už to čtu
No hlavně přítel se s tím nemůže smířit
Je to období, které přejde. Nesouvisí to s hladem, ale s psychomotorickým vývojem. Dítě v této době udělá velký pokrok, mozek zpracovává zážitky, protože na to přes den nestačí. Za pár týdnů by to měl spontánně odeznít.
S čím se přítel nemůže smířit, že jsi dala UM nebo s tím, že dítě neuložíš v 8 hodin a ono nespí bez přestávky nejlépe až do 7 hodin ráno?
By si měl něco načíst o vývoji dítěte, jeho růstu, spánku a různých obdobích. Na přítele bych v tuto chvíli kašlala, ať si trhne, kdyby to mělo přechodně pomoct, tak bych dítě klidně v noci předala k sobě do postele - v případě řevu, jinak bych si ho nechala hrát a broukat v postýlce za tmy, ono zase časem usne.
@brko Jj to dělám ale někdy to je to samé, už se těším až tohle přestane ![]()
My to měli v 8 měsících stejné do té doby byla malá v pohodě ale v 8 měsících jsem s ní bývala vzhůru do 4 hodin a v 6 ráno bylo po spánku, je to tzv. úzkost, přítel začal dávat malou potom do postele za co sem mu teda nadávala ale musim uznat, že to pomohlo ale nedoporučuji ![]()