Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny emimiňačky a prosím o radu… mám známou, ta má pudla (4 měsíce) a našla si přítele s pitbullem (1,5roku),obě jsou fenky. Známá se svým pudlem jezdí k přítelovi domů, kde si ale pitbullka brání své území, pomohlo by, kdyby se všichni hromadně přestěhovali do jiného bytu?
Ať to zkusí první na neutrální půdě. My takhle seznamovali jack russela s dogou a vlčákem. U nich to nešlo, u nás taky ne, tak před barákem. A v pohodě ![]()
@Seizdra píše:
Ať to zkusí první na neutrální půdě. My takhle seznamovali jack russela s dogou a vlčákem. U nich to nešlo, u nás taky ne, tak před barákem. A v pohodě
fenky už se znají, ale jezdí jen pudl k pitbullce a nefunguje to… mě jde o to, jestli pomůže, když se odstěhují z pitbullky území někam jinám…
@kocunka píše:
fenky už se znají, ale jezdí jen pudl k pitbullce a nefunguje to… mě jde o to, jestli pomůže, když se odstěhují z pitbullky území někam jinám…
Já vím že se už znají, proto píšu, ať se ‚seznámí‘ venku, pořádně očuchají atd. Mimo teritorium obou. Pokud si hlídá prostor doma, což je pochopitelný, tak nebyla k dostatečnýmu seznámení dobrá příležitost. My když jsme šli s russlici k sousedům s těma velkýma psaná, tak po ní hrozně vyjela ta jedna. Hlídá si to tam, ani nedovolila se nechat očuchat. Venku v pohodě a pak už i u nich.
Ja bych zkusila toto : jakmile bude chtit jet kamaradka s pudlem k pritelovi, tak at pritel se psem jde nejdriv vn a pocka na ne venku a nejakou dobu aby byly spolecne venku a po chvikce spolecne dom. Pokud s venku nic nedelaj, zvyknou si. Mi takhle museli seznamovat naseho psa se psem od nasich, i kdyz te jejich byly tri mesice a byla h nasich jen asi dva dny, tak kdyz jsme se tam bjevili s nasim psem, sla po ni, tak tak jsem ji chytla, tak sem poslala mladyhose psem ven a ja tam dosla s druhym a dodneska sou kamaradky, at ti tak zkusi.
S pitbulem bych seznamováni vzdala. Nejsou to většinou kamarádští psi.Taky by mohla o pudla přijít.
A ještě fenky jsou horší než psi-většinou nemají konkurenci rády. Takže dohromady ne.
No prave ze fenky se skamaradi lip nez psi. A to ze je to pitbul, je uplne jedno moje prvni pitka mel kamosky jenom fenky a ta druha je taky s fenkama kamos, pokud se teda seznamuji venku.
Ahojky, záleží na tom jak je fenka vychovávaná. Já měla sice od štěňátek fenku rotvíka a zl. retrívra. Pak jsme si pořídili ještě kotě a ta rotvajlerka se o něj tak krásně starala! Měla tehdy 3roky a dokonce měla i falešnou březost
Umřela mi vloni, měla 11a půl roku
tak jsme si pořídili štěně fenku křížence labr.+borderk. A s tou 12letou zl. retrívřicí si rozumí a dokonce si spolu i hrají. To záleží na tom jak je pejsek nebo fenka od štěňátka socializovaná ![]()
Nepomůže.
Pitbul bude pro druhého psa (zvlášť fena x fena) vždy riziko, navíc ještě pro pudla.
I kdyby oba byli zkušení pejskaři a uměli fenky ukáznit tak, že za jejich přítomnosti se snesou, stejně bych je nikdy nenechávala o samotě spolu.
Tak ja bych je taky nenechala samotne, muze se stat cokoliv, jedine ooddelene v jinych mistnostech.
@Lucie_Sx ja furt nemuzu z toho pejsanka z tve profilovky, to je aspon pes, co je to za rasu? Sem tuto rasu snad nikdy nevideka na vlastni oci, asi nejsou tak rozsireni, ze, jak treba labradori ![]()
@Žanysek píše:
@Lucie_Sx ja furt nemuzu z toho pejsanka z tve profilovky, to je aspon pes, co je to za rasu? Sem tuto rasu snad nikdy nevideka na vlastni oci, asi nejsou tak rozsireni, ze, jak treba labradori
Středoasiat
.
Jsou, ale spíš za plotem a mimo města.
@jannina1 píše:
S pitbulem bych seznamováni vzdala. Nejsou to většinou kamarádští psi.Taky by mohla o pudla přijít.
Já mám dvě fenky pitbula a nesouhlasím s tím co píšete vše je o jejich víchově.!!! Moje holky jsou pritulne hodné a mají rády jiné pejsky je to o jejich socializaci k jinejm psům. Zkuste se podívat na pořad pana Desenskeho. Tam se o socializaci psa se psema dozvíte nebo si něco o tom přečíst.
Dobrý den chci se zeptat Fena Selly (5 let ) a Jessie ( 4 měsíce ) potřebovala bych je skamaradit abych byla v klidu jak to mám udělat? Dekuju
@Selly05 co je to za plemena a jak dlouho se znají? Tohle může být tak různé. U nás nikdy problém nebyl, ale mám společenská plemena a vždy k dospělým přichází štěně ![]()