Dvě hodiny plakal

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1517
22.9.11 08:20

Dvě hodiny plakal

Dobré ráno maminky.

Nevím si rady…můj skoro osmi měsíční syn nemůže večer usnout.Ještě do nedávna usínal krásně sám v postýlce nemusela jsem u něho vůbec být. Pak začaly růst zoubky(6 naráz) a už jsem ho musela uspávat,někdy usnul jen v leže u prsa.Zoubky jsou venku a večer usínání.......dám ho do postýlky a začne strašně plakat,vytáhnu ho pochovám,vrátím do postýlky a zase pláč…podaří se mi ho uspat až třeba po hodině.Ale včera začal plakat spíš řvát a vydržel dvě hodiny,očička měl nateklý,když to vypadalo,že už usnul,jen jsem odešla z místnosti zase ječel.Vzal si ho i manžel,když jsem byla s nimi v místnosti tak to bylo v pohodě,ale jak jsem odešla,tak zase pláč.Nakonec mi usnul vyčerpáním po dvou hodinách v sedě v náruči.Poslední půl hodinu jsem už brečela s ním…nevím co mu je a proč tak strašně plače.Přes den je hodný,pěkně spí a dokáže si sám hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
22.9.11 08:22

Napadla mě separační uzkost, ale to by byl na tobě více upnutý i přez den.

• Citovat
  • Upravit
24798
22.9.11 08:36

Nechce usínat sám, tak ječí - zjevně to pomáhá, tak proč by neječel…

To si teď musíte rozmyslet, jestli přežijete nějaký ten řev a pak zas bude usínat sám, nebo taky se vám do takové metody nechce a budete ho uspávat…
Jiné řešení asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
22.9.11 08:44

Tak dvě hodiny bych ho asi ječet nenechávala, co to kojení, při tom by neusnul? Můj syn dřív usínal večer u kojení, teď už ho nakojím a dám do postýlky, usne buď hned nebo do dvaceti minut, zálží jak moc je unavený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
22.9.11 08:50

Kdyby jen kňoural nebo se vztekal,tak ho nechám vyřvat,ale on plače opravdu hodně.
U prsa nechce usínat.Už jsme vyzkoušeli plno možností,ale nic nepomáhá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
22.9.11 09:08

Romišo a byl dost unavený? Nedáváš ho spát brzo?
Jinak pokud by byl v pohodě když jsem s ním v místnosti, tak bych tam s ním asi byla… Snažila bych se teda neležet přímo u něj, ale třeba něco dělat, aby na mě viděl, ale zůstala bych tam. Pokud dřív usínal sám, tak myslím, že se to časem zase upraví.
Můj syn taky jakmile povolím - třeba ho nakojím ve 3 ráno, když se probudí, přestože už pár měsíců ve 3 nekojíme, tak potom další den se zas vzbudí ve 3. Musím vydržet a nedat mu (on teda naštěstí neřve, jen chvíli kňourá, pak se tam hodinu převaluje a pak usne. A další den už se nevzbudí. Ale dvě hodiny ječet bych ho nevydržela nechat, to bych ho radši nakojila. Vydržím tak max. 20-30 minut.
Prostě bych pomalu zkoušela míň a míň pozornosti a myslím, že se to zas časem vrátí zpět na samostatné usínání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
22.9.11 10:40

Já nechci říkat, že je to normální, t.j. že klidné dítě náhle začne „blbnout“, ale u svých dvou kluků mám tu zkušenost, že nic není definitivní. Jakmile mám pocit, že vše úžasně funguje, „něco“ se zvrtne a já taky hodinu a půl běhám mezi dvěma postýlkama. A asi tím, jak jsou dva, ty nervy se neznásobí, ale rozloží mezi ně a tak asi tolik s jedním nebo druhým „neblbnu“. Navíc když mám ještě vedle rozložené žehlení a už je to docela akutní, ale ne zas tak akutní, abych žehlila do půl dvanáctý, až si jejich veličenstva usmyslí usnout. Takže prostě řvou, pak jdu k jednomu, pak k druhýmu, pak jdu něco vyžehlit, zatímco jeden či druhý nebo oba zase řvou … :nevim: Jako můžu být možná za nějakou drsnou matku, že je nechám řvát (a že to vydržím!!!), ale … jsou dva, a já se prostě nerozkrájím … z tohoto titulu a z této zkušenosti můžu vřele doporučit - jako věnovat se, chovat, dávat najevo, že máma je tady, ale … on se prostě musí naučit, že máma nepatří jen jemu. Máma má taky jiné povinnosti než do hluboké noci chovat. Pochopitelně pokud bolí zoubky, horečky, nemoc, beru zpět, to taky o půlnoci chovám a utěšuju. Ale za „normálního stavu“ - Co je to tady za povstalce?! Jsi mámin kluk, máma tě má ráda, ale - spát!"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
22.9.11 11:30

Zvykl si na uspávání :nevim: Děti se nerady vzdávají příjemných novinek. Takže je to na tobě, buď budeš tvrdá a budeš se chovat jako před zoubkama (ale bez řevu se to neobejde!) nebo budeš uspávat :nevim:
Já jsem zastánce „nechat řízeně vyřvat“. Ale pouze v případě, že je maminka opravdu rozhodnutá a ze svých předsevzetí za žádnou cenu neustoupí. Pokud dítě vycítí nejistotu, využije ji a bude řvát o to víc. V tomhle případě je to týrání dítěte i rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.9.11 13:58
Pipet píše:
Nechce usínat sám, tak ječí - zjevně to pomáhá, tak proč by neječel…To si teď musíte rozmyslet, jestli přežijete nějaký ten řev a pak zas bude usínat sám, nebo taky se vám do takové metody nechce a budete ho uspávat…
Jiné řešení asi není.

souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí