Jak uspat v cizím prostředí?

140
20.9.11 14:54

Jak uspat v cizím prostředí?

Syna (19m) ukládám ke spánku bez zdlouhavých procesů uspávání. Musí mít jen dudlíky a muchlíka, pusa, pár slov, odcházím.
Cca od roku jsme nikam necestovali a nespal jinde než doma, v kočáře nebo u mých rodičů. Nyní se chystáme na dovolenou a mě vrtá hlavou, jak tam bude v cizím prostředí a postýlce usínat. Odmítá na usnutí náruč (zkoušeno opakovaně třeba u tchánovců, naposledy o víkendu. Nakonec skončil vždy v kočáře), se mnou v posteli taky nechce ležet.
Možná si jen zbytečně dělám hlavu a bude to vše ok. Jako miminko spal samozřejmě kdekoli, ale teď se obávám, že bude v neznámém pokoji plakat, když ho uložím a odejdu :nevim:
Máte někdo zkušenost?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30628
20.9.11 15:31

Taky to tam dělám, hračky, které má malá na usínání, vozím všude s sebou. Prostě položím do postýlky, řeknu stejnou větu jako doma a odkráčím. Někdy první noc v cizím fňuká, ale většinou se otočí na břicho a usíná dřív, než dojdu ke dveřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.9.11 15:56

U nas funguje fixace na vlastni cestovni postylku. Taky vecer polozim, dam dudlik a odchazim - usina sama. A kdekoli, kde ma svoji postylku se svym polstarkem, funguje uplne stejne jako doma.
Jen pro pobaveni - byli jsme u kamaradu, dojeli jsme tesne pred polednim spanim. Ja po pul hodce rekla kamosce o volnou mistnost (byla to pracovna a byla napul plna pradla), kde jsem Zuzce rozlozila postylku, dala mliko, dudlik (nechala ji tam chuvicku) a odesla si s nima do vedlejsiho pokoje povidat. Ona na me nevericne hledela, jako jestli dite spi, tak jsem rikala, ze jo, a kdyz ne, tak usne :mrgreen: A spala svoje standardni 3 hodiny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
20.9.11 16:01

Taky na mě lidi divně hledí, když mám malou za minutu uloženou a zvládáme dovolené a různé akce i bez chůvičky 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
20.9.11 16:15

Měli jsme z toho taky strach a zvládli jsme dovolenou na jedničku,vem mu věci se kterýma usíná a co má rád a myslím že to bude v pohodě.I když každý dítě je jiný,někdo to hold pozná že není tam kde má :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
20.9.11 16:20

Ahoj,

udělala bych to jak radí ostatní. vzít věci se kterými usíná doma a udělat to jako doma. Rozhodně bych nezkoušela uspávat, mohl by si zvyknout a vyžadovat pak i doma. Samozřejmě kdyby plakal přijít, utišit, zase odejít. Taky to tak dělám s oběma a nemají problém jít spát v podstatě kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.9.11 16:40

Neboj, to bude v poho. Mnohé už bylo napsáno, já jen dodám, že první noc byla u nás v jinym prostředí sice horor, ale pak už v pohodě. Já jsem malýmu třeba dávala i do postýlky svoje tričko, aby měl něco, co nevoní cize :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
23.9.11 20:12

Snad máte pravdu. Díky.
Ještě snad… Jak to řešit, když na místě nebude postýlka? Zatím to nevím s jistotou, ale nejspíš tam bude jen postel, kterou (aspoň doufám) půjde „zastavět“ např. nějakou skříňkou. Cestovní postýlka bohužel nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
23.9.11 20:39

Mozna ze jsem vyjimka, ale ja bych bez nasi cestovni postylky nejela, Zuzka aby takhle krasne usinala potrebuje svoje (spi v ni doma pres den a je na ni zvykla). Takze ji balim vsude s sebou, i kdyz jedeme na jednu noc, je to fakt minibalicek, napr. oproti kocarku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
23.9.11 21:58

Na jednu noc postýlku neberu, v nejhorším se dospíme doma 8-) , na delší „akce“ jo, malá je na ni zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
1.10.11 22:56

Aliiku proč dcera přes den spí v jiné postýlce než ve své co ma na noc? dík :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
2.10.11 21:05

Dito ted uz zvlada obe, ale chteli jsme naucit na cestovni postylku, tak jsme proste pres den davali striktne spat do ni - aby pak zvladala spani pres den (vyjimecne i pres noc) v te cestovni u babicky, na chalupe a tak :wink: Puvodne totiz v cestovni postylce desne jecela :roll: A tak to nejak vyplynulo, ze v noci snad rok spala v „nocni postylce“ ve spacaku atd. a pres den v cestovni postylce, nase dite ma velmi rado ritualy a zazite poradky :wink: :mrgreen:
Ted v lete jsme prestehovali cestovni postylku temer natrvalo k babicce a pres den uz spi doma ve stejne postylce jako v noci…
Jo jeste jsem nenapsala, ze samozrejme i v cestovni ma kvalitni matraci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
2.10.11 22:00

Alííku aha, já si říkala proč ty změny :wink: už chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...