Dvě příjmení

Anonymní
21.11.12 11:24

Dvě přijímení

Ahoj holky, mám otázku - vracela jsem se po rozvodu i s dítětem k rodnému přijímení.

V případě, že bych se v budoucnu vdala a chtěla si nechat přijímení dvě..musím to změnit zase na všech dokladech a vždy psát všude obě, nebo stačí že nyní mám doklady na to původní..? Nebo musím uvést jedno jako primární nebo jak to je?

Ono by možná bylo jednodušší změnit přijímení dítěti, ale to už znova asi dělat nechci, i když je malý..

díky za odpovědi..

S.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11522
21.11.12 11:26

Na vsech urednich dokladech musis mit prijemni 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
21.11.12 11:37

Všude musíš mít příjmení obě, je to celkem opruz, když máš součet písmen 27, jako někdo :oops: :oops: :oops: Pak ale kdykoliv to můžeš na matrice zase změnit. První bys měla jméno po manželovi, druhé pak Tvé rodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.12 11:44

Je aha??? A já chci po manželovi -ová a moje je v mužském tvaru to bude blbý :-D

• Citovat
  • Upravit
nep.Hotaru
21.11.12 11:48

Ahoj,
připojuji se a sleduji tuto diskuzi :-)
Mě by to příliš asi něotravovalo, podepisovat se dvěma… :nevim: Já teď mám svoje jméno + rodné příjmení s 18 písmeny, tak jsem zvyklá na dlouhé vypisování.. Pokud se budu vdávat, tak si hodlám nechat své příjmení a převzít i přítelovo… Přece jen, na své příjmení jsem nějakých 25 let zvyklá a jen kvůli tomu, že je to tak „zvykem“ (nebo snad je to i právně upraveno??), že žena přijímá mužovo příjmení… no prostě mám své nynější ráda a nechci ho jen tak vyhodit ze svého života.. No každopádně, pak bych měla celkem 25 písmen… :nevim: na druhou stranu chci mít i přítelovo příjmení, je tu v ČR málo obvyklé.. :mrgreen:
A co kolonky v dokumentech, vejde se to tam? kdo máte dvě příjmení? :mrgreen: :lol:

A ještě dotaz… fakt musím jeho příjemní převzít i s tím -ová? Já myslela, že to dám jen v mužské podobě, aby to něak vypadalo :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
11522
21.11.12 11:48

A to manzelovo musim mit prvni? 8o ja pocitam s tim, ze si necham prvni svoje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
21.11.12 11:49
@Anonymní píše:
Je aha??? A já chci po manželovi -ová a moje je v mužském tvaru to bude blbý :-D

No, srandu si s tím užiješ, já objednávala rezervaci, řekla jsem svoje dvě příjmení, on prý: takže budete dvě? Já ne, dva, zopakovala jsem své dvě příjmení, pak příjmení manželovo a on: počkejte, tak 3? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
21.11.12 11:51

Tak rezervaci delej jen na 1 prijmeni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nep.Hotaru
21.11.12 11:51

@alsem Musí, to už jsem si zjišťovala :mrgreen:
Taky jsem chtěla mít první svoje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6569
21.11.12 11:52

Manželovo musíš mít první, alespoň tak jsme to řešili na matrice, letos v srpnu, ová u manželova mít nemusíš. Je to bez pomlček. Mám 27 písmen a nevejdu se do kolonek. :nevim: Moje blbost, ale prostě jsem nedokázala vzdát se svého jména, moc ke mně patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
21.11.12 11:53
@alsem píše:
Tak rezervaci delej jen na 1 prijmeni :lol:

Už dělám :) Paradoxně to bylo poprvé, co jsem se do telefonu ohlásila oběma jménama. Od srpna jsem si ještě nezvykla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
21.11.12 11:55

To jsou fakt paka ti nahore, jim to muze byt jedno v jakem poradi to snad budu mit ne :roll: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nep.Hotaru
21.11.12 11:56
@Ester13 píše:
Manželovo musíš mít první, alespoň tak jsme to řešili na matrice, letos v srpnu, ová u manželova mít nemusíš. Je to bez pomlček. Mám 27 písmen a nevejdu se do kolonek. :nevim: Moje blbost, ale prostě jsem nedokázala vzdát se svého jména, moc ke mně patří.

Taky se právě svého nedokážu vzdát :nevim:
Já právě myslela, že to -ová tam být musí, koukala jsem, že -ová se nedává jen v případě cizinců a nebo při pobytu mimo ČR :nevim: Tak to já budu mít teda jen 22 písmen :mrgreen:
Ale přemýšlela jsem, že až si zvyknu na to jeho příjmemní, že bych to svý časem ..jako.. odšoupla :nevim: Ale pořád prostě cítím, že chci mít příjmení svého tatínka, který už tu s náma dávno není.. Pořád prostě cítím, že jsem jeho a je mi proti srsti mít úplně cizí příjmení no :zed: Jsem na hlavu :zed:
To by mě zajímalo co máš za příjmení, že tě to nakonec vyjde na 27 :lol:
To už bych se asi fakt zbláznila :lol:

• Citovat
  • Upravit
nep.Hotaru
21.11.12 11:59

@alsem Viď :zed: Mě taky hlavně štve, že pokud bych přijala je přítelovo příjmení, že ho nemůžu přejmout jen v mužském tvaru, bez toho proklatýho -ová.. :zed: Co jim je do toho, sakra. :lol: Dřív se ženský taky jmenovaly jen Novák a Horák… :lol:

• Citovat
  • Upravit
6569
21.11.12 11:59
@nep.Hotaru píše:
Taky se právě svého nedokážu vzdát :nevim:
Já právě myslela, že to -ová tam být musí, koukala jsem, že -ová se nedává jen v případě cizinců a nebo při pobytu mimo ČR :nevim: Tak to já budu mít teda jen 22 písmen :mrgreen:
Ale přemýšlela jsem, že až si zvyknu na to jeho příjmemní, že bych to svý časem ..jako.. odšoupla :nevim: Ale pořád prostě cítím, že chci mít příjmení svého tatínka, který už tu s náma dávno není.. Pořád prostě cítím, že jsem jeho a je mi proti srsti mít úplně cizí příjmení no :zed: Jsem na hlavu :zed:
To by mě zajímalo co máš za příjmení, že tě to nakonec vyjde na 27 :lol:
To už bych se asi fakt zbláznila :lol:

Počkej, abych nekecala, to si raději zjisti s tím ová… Teď si nejsem jistá, kamarádka má bez překlenutí, ale manžel je Ital, to mi nedocvaklo, já překlenuji a tak jsem řešila jen to pořadí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí