Udělat test DNA?

Anonymní
20.11.12 19:03

Udělat test DNA?

Ahoj, potrebovala bych poradit.
Více než před rokem jsem měla známost. Bohužel nám to s tím dotyčným (říkejme mu třeba Pavel) z mnoha důvodů neklapalo a tak jsem si za nedlouho našla cestičku zpět ke svému ex (říkejme mu třeba Petr). Nebudu vás zahlcovat podrobnostmi, každopádně jsem na začátku tohoto roku zjistila, že jsem těhotná a oboum mužským jsem to sdělila i s faktem, že jsou tedy tatínkové dva. K mému překvapení mužská pýcha nebyla tak velká jako láska ke mně. Prostě mě i přesto chtěli oba. Já zvolila Petra. Mimoto mi můj doktor řekl, že Petr je pravděpodobnější, takže jsem to oboum sdělila a výsledek byl takový, že měl Petr radost a Pavel, ač byl zdrcený, se s tím časem smířil a nechal nás žít. Teď máme dvouměsíčního chlapečka. Petr je zapsán v jeho rodném listě jako otec. Jsme s Petrem spolu a šťastní (malého strašně miluje), ale červíček vrtá v hlavě: udělat test pro jistotu, a nemuset se tím už nikdy zabývat, nebo neudělat? Navíc můj přelet od jednoho k druhému neunikl mému okolí a má rodina i Petrova čeká, že to co je pravděpodobné, bude i potvrzeno papírově. A co by bylo, kdyby otcem byl nakonec Pavel? Tahle otázka mě trápí už měsíce. Doufala jsem, že se to vyřeší po narození podle toho, komu bude podobný, ale malý je celý já. Žádám vás o vaše názory jak situaci vyřešit, popřípadě o vaše zkušenosti pokud se některá z vás ocitla v podobné situaci.
Díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30317
20.11.12 19:08

A co chce tatínek? Chce mít jistotu nebo chce vaše mimčo vychovávat a je mu jedno jestli je jeho nebo ne? Podle toho bych se zařídila a hlavně to chce vědět co se bude dít, kdyby náhodou vyšlo najevo, že je dítko Pavla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.11.12 19:11

Tak to teda „babo rad“ :lol: myslim, ze ty sama si musis rozhodnout, jestli jsi schopna unest moznost, ze otcem by byl Pavel.
Jetsli te ale do toho testu netlaci partner (za coz ma muj obdiv), tak bych to nechala plavat. Pokud to netrapi jeho, tak se na to vykasli. Jak by jednou mel papir potvrzujici, ze jeho dite to neni, tak uz by to nikdy nebylo jako driv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.11.12 19:13

Jo a jeste zasadni dotaz, pokud by byl otcem Pavel, dozvedel by se to? Rekla bys mu to nebo byla by moznost, ze se to dozvi? Protoze pokud by to vedel, tak si muze dite „narokovat“ - chtit ho na vikendy atd. Takze to dobre zvaz!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
20.11.12 19:26

Já bych na testy šla, nedokázala bych žít v nejistotě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.12 19:27

Tatínek říká, že ho bude pořád milovat stejně, ale to se může samozřejmě změnit. Do ničeho mě netlačí, to spíš mně to vrtá v hlavě. A navíc tu jsou ti příbuzní, které nelze jen tak setřást… Kdyby to byl Pavel tak nevím… To by záleželo jak bychom se s Petrem domluvili. Ale já osobně bych nechtěla aby to vědět. Pletl by se nám do života a určitě by nám ho i znepříjemňoval. Třeba by pak i malého poštvával proti nám… Neříct mu to, je ale prostě nefér. Pak je ale otázka proč ten test teda dělat, když bychom mu to neřekli. Akorát by nám to ublížilo… a kdo ví. Třeba by se Petr jednou naštval a řekl chlapci něco ve smyslu: „Ty ale stejně nejsi můj“ a bylo by to v háji

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
20.11.12 19:39

No já myslím, že byste to asi měli nechat tak, jak to je teď. „Petr“ už před narozením malého věděl, do čeho jde, všechno jsi mu řekla a on se s tím smířil. Kdybyste šli na testy a zjistilo se, že tatínkem je „Pavel“, myslím, že byste si zbytečně zkomplikovali život. Je sice ta možnost, že by se ukázalo, že „Petr“ je skutečně tatínkem, a věřím, že by měl určitě radost a dal by to patřičně najevo. Na druhou stranu si myslím, že kdyby se papírově potvrdilo, že tatínek není, asi by to s ním zamávalo. Mohl může ti říkat, že ho bude mít rád stejně, ale ten fakt už tam prostě bude a už nikdy nezmizí. Nech tomu čas. Třeba maličkej začne mít rysy po tatínkovi, je miminko, ještě se může něco ukázat. Třeba to i „Petr“ bude jednou chtít vědět. Na ostatní rodinu se vykašli, tady je hlavní, že to máte srovnaný vy dva.

• Citovat
  • Upravit
121
20.11.12 19:42

Ahojky, já bych na testy určitě šla. Přesně ten červíček by mě hlodal taky.. a takhle aspoň budeš mít jasno. Navíc jestli tebe i malého Petr miluje jak píšeš, nic se na tom nezmění ani pokud zjistí že tátou je Pavel. Vždyť asi věděl že jeho otcovství není úplně jisté a přes chtěl být s Tebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
20.11.12 19:44
@RadkaCh píše:
No já myslím, že byste to asi měli nechat tak, jak to je teď. „Petr“ už před narozením malého věděl, do čeho jde, všechno jsi mu řekla a on se s tím smířil. Kdybyste šli na testy a zjistilo se, že tatínkem je „Pavel“, myslím, že byste si zbytečně zkomplikovali život. Je sice ta možnost, že by se ukázalo, že „Petr“ je skutečně tatínkem, a věřím, že by měl určitě radost a dal by to patřičně najevo. Na druhou stranu si myslím, že kdyby se papírově potvrdilo, že tatínek není, asi by to s ním zamávalo. Mohl může ti říkat, že ho bude mít rád stejně, ale ten fakt už tam prostě bude a už nikdy nezmizí. Nech tomu čas. Třeba maličkej začne mít rysy po tatínkovi, je miminko, ještě se může něco ukázat. Třeba to i „Petr“ bude jednou chtít vědět. Na ostatní rodinu se vykašli, tady je hlavní, že to máte srovnaný vy dva.

jo to je taky pravda. A nebo si ty testy nech udělat jenom pro sebe, to taky jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.11.12 19:46

@Colenne
no tim bych si nebyla jista. ted si muze rikat, ze beztak je stejne otcem mit papir na to, ze je to 100% dite nekoho jineho, je dost velky rozdil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
20.11.12 19:48

Jestli ten červík hlodá jen v tvý hlavě, tak si nech udělat test dna ať máš jasno a neřikej o tom ani Petrovi, když je mu to jedno, hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
20.11.12 19:49

Urcite bych test nechala udelat, at to vyjde tak nebo tak, lepsi vedet najisto, a od toho pak muzete situaci resit. Da se test udelat i tajne, Petr o tom ani nemusi vedet. Ve spanku mu setri par slin, posli do laborky a budes mit jasno. Preji hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.11.12 19:57
@Ali-Ali píše:
@Colenne
no tim bych si nebyla jista. ted si muze rikat, ze beztak je stejne otcem mit papir na to, ze je to 100% dite nekoho jineho, je dost velky rozdil…

Právě to myslím. Představ si, že jsi muž v této situaci. Každá ta věc už jenom jinak zní, natož si ji potom srovnat v hlavě. Asi následovně:
„S větší pravděpodobností je tvůj.“
„Není tvůj, je Pavla.“

• Citovat
  • Upravit
1449
20.11.12 20:02

I kdyz nekdy chlap dobrovolne zavre oci, znami maji 100% bilou blondatou modrookou dceru, a pritom je jeji ‚otec‘ (zname manzel) cernej jak saze puvodem z Ghany, manzelka je bila, blond a modrooka. Kazdej kdo ho potka mu rika a udelal sis test, ta holka neni tvoje, a on to svadi na kombinaci genu a pry ji veri, test si nechce dat udelat. Maji i syna, to je typicky misenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
20.11.12 20:02
@Ali-Ali píše:

to je dost možný, nicméně zmiňuji jen svůj názor, svůj postoj/radu… Já bych chtěla mít vztah založevý tzv. na „čistým štítě“ a myslím že tak jako žena porodí s jistotou své dítě, tak bychom těm mužským mohly dopřát v tomhle ohledu aspoň minimálni luxus vědět, jestli dítě, které bude součástí jejich života je jejich vlastní.. i za cenu že to dopadne špatně.. Nevím jestli bych vůbec chtěla vztah (byť podle toho co píše krásný) založený na lži..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí