Dohoda, žaloba - kam dřív?

20.11.12 07:52

dohoda,žaloba -kam dřív?

Dobrý den, tak to moje trápení asi neskončí nikdy. S ex jsme nedávno podepsali dohodu o svěření dítěte do péče a o výživném. Řekl mi, že chce přispívat 5000.-.Dohodu jsem zanesla na soud do podatelny asi 10 dní nazpět. Včera mi EX volal, že to je moc peněz, že mi chce přispívat míň :zed:.Podotýkám, že když jsem původně chtěla 3000.- tak mi řekl, že je to málo, že je mu trapné mi dávat jen tolik, když vydělává víc peněz a najednou zcela obrátil. Řekl, že jestli se nedohodneme tak si to nechá vyměřit soudně - jelikož je OSVČ tak si uzná minimum a já jsem nahraná úplně. No a tak nevím - mám jet na soud a říct tam, že EX je blbec, který řekl, že se u porodnu snažil zatím co já jsem tam na to kašlala a, že po tom co jsme se konečně domluvili tak to ruší? nebo mám tam jet a podat žalobu? :nevim: prosím jak to mám teď udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8504
20.11.12 07:59

Ahoj labilniveverka, pokud jsi na soud podávala dohodu, tak zřejmě i s návrhem na její schválení. V každém případě je vždy nařízeno jednání, kam se předvolávají oba rodiče. V dohodě jste se tedy mohli domluvit, nicméně nezabráníš tomu, aby otec při jednání navrhl něco jiného. Vždy se přihlíží zejména k oprávněným nárokům dítěte. Příspěvek se vypočítává z veškerých příjmů, u OSVČ je to samozřejmě špatně dokazatelné. Můžeš se na to ale připravit a pokud máš přehled o jeho skutečných příjmech, tak jimi argumentovat. Nebo si na internetu najít nabídku práce z jeho oboru a zjistit, kolik za ni nabízí. Pokud máš prostředky na advokáta, ten by tyto skutečnosti měl připravit za tebe.

Nic nikde neruš. Počkej až bude nařízeno jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.11.12 08:25

Jeste bych podotkla, ze pri soudech se prijmy dokazuji rok zpetne. Pokud se mu najednou tri mesice pred jednanim snizi radikalne prijmy, bude soudkyni jasne, ze je to cilene…
Navic ani nemusi vypocitat vyzivne z prijmu, ale z „predpokladaneho“ prijmu, majetku a rodinnych pomeru!
Kolik ti tedy navrhl? A na jak stare ditko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.12 09:00

Klidně svého ex upozorni, že soudci nejsou blbí a pokud jste se dohodli na pětitisících a on najednou během pár dní otočí a doloží nízké daňové přiznání, tak mu to nesežerou. Já rozvodem procházím právě teď a co se manželova potvrzení o příjmech týká, tak rovnou soudkyně řekla, že evidentně neodpovídá skutečnosti a je uměle snížené, takže ho nebude brát v potaz.

LL

• Citovat
  • Upravit
20.11.12 09:02

No on dřív pracoval u nějaké firmy a v zahraničí kde měl přiznaných 17 tisíc ale dostával diety a podobně a dostával kolem 50-60tis. minulý měsíc se stal OSVČ. když dojel řekl ať si tam napíšu kolik chci, říkám, že ať mi řekne kolik je ochotný a on mi řekl 5000.- pak to podepsal a odešel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.12 09:06

No já právě doufám, že mu to jen tak neprojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
20.11.12 09:56

Trvej si na 5.000 Kč a měj připravený dostatek informací ( kdy se stal osvč - výpis z www.rzp.cz), jaký měl dosud příjem, u kterého zaměstnavatele pracoval atd. Přihlíží se k delšímu horizontu - nikoli pouze k poslednímu měsíci. Jednání se neboj, záležitosti patřící do agendy opatrovnického oddělení nejsou tolik formální. Stůj si za svým a tím, že jeho příjmy jsou vyšší než přiznává. Zbytek vypočítá soud dle tabulek, které mají k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí