Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tom.Tamara píše:
Ahoj! Já bych na tvém místě taky nic nepřiznavala manželovi. Kdo vi zda se to vůbec od toho frajera dozvi. Diť ty pišeš, že ani on neví jestli dítě je jeho. Já byt tebou, kdybych ho někdy potkala a on se tě na to zeptál se smíchem bych to popřela. Musíš to zahrát přesvědčivě, aby on tomu definitivně uvěřil. Pak ti nehrozí, že by už někdo to mohl tvému manželovi řict. A jak ty to tak na 100% můžeš vědět, že to tídě je toho chlapa. Třeba je doopravdy tvého manžela???
Taky že jsem to popřela a opravdu nikdy nepřiznám, ano pokud by se nedejbože stalo, že by se vyskytl zdrav. problém a bylo by nutné jít z pravdou ven, tak to jsem připravena obětovat vše pro zdraví dítěte, budu klidně trpět..
Třeba ale opravdu mého manžela je a jen já jsem nejistá.
V takovém případě bude trpět především tvůj manžel a tvé dítě. Nedělej ze sebe oběť.
@Anonymní píše: …bylo by nutné jít z pravdou ven, tak to jsem připravena obětovat vše pro zdraví dítěte, budu klidně trpět..
Ke zvracení? a kolik mužů má po světě dítě, či dokonce více dětí o kterých nemá jejich manželka ani zdání, a koneckonců se třeba ani onen muž o dítě nezajímá, přestože ví… Žena to tak jednoduché nemá, jí na rozdíl od mužů zůstane starost o dítě, nemůže se k němu nehlásit, nebo jen zaplatit pár stovek v alimentech… většinou to ani nechce, neboť jej miluje ať je od jakéhokoliv týpka..
A takové ty řeči tady, že manžel je chudák, možná je, ale tady se diskutuje, paní se ptala na radu jestli Petr nebo Pavel… a nakonec tu čtu jen samotné úsudky vystrašených chlapů aby se to snad nestalo jim, ikdyž každý teď napíše, že jim by se to stát nemohlo…
A vy „hodby“ zensky, ktery rikate, ze vas ty DNA testy urazi, tak se vzpamatujte. To muzete podekovat svym kolegynim, ktery se vysukavaj, kde muzou.
Pry minimalne tech 15% decek jsou kukacky, to je prilis velky cislo nez to riskovat.
Takový je prostě život. V lidské populaci je tohle podle všech výzkumů relativně běžné chování a pravděpodobně to má evoluční význam. Ale chápu, že nikomu se nechce přinášet oběti evoluci. Mě taky ne.
Proto taky má řada kultur tak přísnou regulaci ženské sexuality, jako třeba Islám.
Zavedeme Šariu a bude konec kukaček! ![]()
@JedenTypan píše:
ke zvraceni, chudak manzel si mysli, ze se rozmnozi la jeho geny se budou sirit a ono houby.se stara o ciziho fakana. Pro kazdyho chlapa by melo byt aboslutni povinnost udelat si test DNA bez ohledu na to, jak si mysli, ze ma kvalitni vztah a super zenskou. V takove veci nelze mit pochybnosti.
@Anonymní píše:
Ke zvracení? a kolik mužů má po světě dítě, či dokonce více dětí o kterých nemá jejich manželka ani zdání, a koneckonců se třeba ani onen muž o dítě nezajímá, přestože ví… Žena to tak jednoduché nemá, jí na rozdíl od mužů zůstane starost o dítě, nemůže se k němu nehlásit, nebo jen zaplatit pár stovek v alimentech… většinou to ani nechce, neboť jej miluje ať je od jakéhokoliv týpka..
A takové ty řeči tady, že manžel je chudák, možná je, ale tady se diskutuje, paní se ptala na radu jestli Petr nebo Pavel… a nakonec tu čtu jen samotné úsudky vystrašených chlapů aby se to snad nestalo jim, ikdyž každý teď napíše, že jim by se to stát nemohlo…
Jezis, zas ten dementni argument. Ono je trochu rozdil mit nejaky tajemstvi, ktery se ty zensky vubec netyka. Nebo kdyz chlap zivi cizi decko, nebo dokonce na nej plati alimenty po rozvodu. ![]()
@jabadabadu píše:
V takovém případě bude trpět především tvůj manžel a tvé dítě. Nedělej ze sebe oběť.
nedělám ze sebe oběť, ale ty děláš ze sebe soudce, odsuzuješ to cos v životě nezažil, buď raději rád, že jsi spokojený s tím co máš, nevíš nikdo, kdy se zrovna ty zamiluješ, nebo se zamiluje tvá žena, dcera, syn a potká je něco podobného, potom možná změníš názor, budeš jej mít třeba stejný, jen nebuděš tak urputně odsuzovat…
Kde ze sebe dělám soudce? Trošku paranoia, ne?
Maximálně si z tebe trochu utahuju. ![]()
@amiii píše:
nedělám ze sebe oběť, ale ty děláš ze sebe soudce, odsuzuješ to cos v životě nezažil, buď raději rád, že jsi spokojený s tím co máš, nevíš nikdo, kdy se zrovna ty zamiluješ, nebo se zamiluje tvá žena, dcera, syn a potká je něco podobného, potom možná změníš názor, budeš jej mít třeba stejný, jen nebuděš tak urputně odsuzovat…
Já bych z toho celkově nedělal vědu. Je jasné, že ženský a mužský pohled na věc se tu výrazně liší, každý hájí své zájmy.
Akorát že některé zde přítomné tuhle akademickou diskuzi berou jako bezprecedentní útok na svou integritu. ![]()
@jabadabadu píše:
Kde ze sebe dělám soudce? Trošku paranoia, ne?Maximálně si z tebe trochu utahuju.
a proč to vlastně teda děláš? Proč chodíš na stránky které si vytvořili maminky a byli určeny právě jim, chtějí si psát o tom jak to vidí právě ony, to by pak každá podobná diskuze tady, byla zbytečná, zatracuješ svým postojem všechny, které řeší problém.
@amiii píše:
a proč to vlastně teda děláš? Proč chodíš na stránky které si vytvořili maminky a byli určeny právě jim, chtějí si psát o tom jak to vidí právě ony, to by pak každá podobná diskuze tady, byla zbytečná, zatracuješ svým postojem všechny, které řeší problém.
Milá zlatá, já jsem ti naprosto věcně napsal svůj postoj ke konkrétní situaci. To, že nekoreluje s tvým pohledem na věc, ještě neznamená, že je to útok na tebe, odsudek, nebo dokonce zatracení. Nejseš evidentně schopná jakékoliv diskuze, protože ta sebou nevyhnutelně nese střet různých názorů.
A ano, jednou jsem si do tebe trochu, naprosto decentně a ve vší slušnosti rýpl. Vůbec to nevnímám jako důvod k hysterčení, jaké tu předvádíš. ![]()
Tento server se jmenuje emimino, nikde tu nevidím, že by tu měli muži zakázáno diskutovat a mě prostě baví sem občas zavítat a někdy dokonce něco napsat, tím spíš, že jsem několikanásobný otec, teda aspoň doufám. ![]()
@amiii píše:
@Anonymní píše:
Taky že jsem to popřela a opravdu nikdy nepřiznám, ano pokud by se nedejbože stalo, že by se vyskytl zdrav. problém a bylo by nutné jít z pravdou ven, tak to jsem připravena obětovat vše pro zdraví dítěte, budu klidně trpět..Třeba ale opravdu mého manžela je a jen já jsem nejistá.
A jak jsi to počítala? Každa žena ma přeci jinák plodné dny. ![]()
Holky potrebovala bych radu, se svym manzelem jsem prez 5 let a muj manzel ma s prvniho manzelstvi holku a kluka nikolu 16let a risu 12let, a byvala manzelku mu asi pred rokem primo predemnou rekla ze risa neni jeho ze si nepreje styky s rysou. vsude pisou ze testy dna se daji udelat pouze do 3 let ditete je to pravda? manzel na kzde dite plati 1500kc, a proc platit na nekoho kdo neni vase? myslite ze by to slo nejak udelat?
ke zvraceni, chudak manzel si mysli, ze se rozmnozi la jeho geny se budou sirit a ono houby.
se stara o ciziho fakana. Pro kazdyho chlapa by melo byt aboslutni povinnost udelat si test DNA bez ohledu na to, jak si mysli, ze ma kvalitni vztah a super zenskou. V takove veci nelze mit pochybnosti.