Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.. přemýšlel jsem nad tím a věřím že ten červíček co ti vrtá v hlavě musí být hrozný..ale já bych to asi zkusila nechat být, alespon dočasně a skusila počkat až malej trochu povyroste a jak se bude vyvíjet jeho podoba.. moje malá byla taky zezačátku podobná mě, ale časem se tak měnila že byla zase celá táta a pak zase strašně smíchaná.. takže dej tomu čas a třeba to časem poznáš i bez testů..hlavně bych si tom normálně promluvila s „petrem“ aby jsi si dokázala představit jeho reakci a jak by jste postupovali dál v případě, že by byl malej „pavla“..a taky podle toho bych se rozhodovala co dál…Máš štěstí že „petr“ o tom ví a že jste na to dva.. ![]()
Ja bych urcite radil tam jit, ted ho vsichni stejne berou jako polovicniho a pocitaj s tim, ze nemusi byt jeho. Takze kdyz dokazes, ze je jeho tak to mas vyreseny. A kdyz se ukaze ze neni jeho, tak je to stejne jako tedka akorat je tam uz ta jistota.
Kdyby to bylo jen mezi vama 2, tak by to slo prehlidnout. Ale proste, kdyz ma o te situaci poneti cela rodina, znami, tak to proste nebude delat dobrotu a porad budou hledat, ze se mu nepodoba a ze neni jeho.
No já si myslím že pro Petra to, že bude mít jistotu že není jeho všechno změní, ale zase když jeho bude, hodně ho to potěší. Já bych udělala test tajně, aby Petr nevěděl a podle výsledků bych jednala. Nebyl by Petrův, nikdy bych mu to nepotvrdila, byl by jeho, samozřejmě bych mu to řekla.
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebovala bych poradit.
Více než před rokem jsem měla známost. Bohužel nám to s tím dotyčným (říkejme mu třeba Pavel) z mnoha důvodů neklapalo a tak jsem si za nedlouho našla cestičku zpět ke svému ex (říkejme mu třeba Petr). Nebudu vás zahlcovat podrobnostmi, každopádně jsem na začátku tohoto roku zjistila, že jsem těhotná a oboum mužským jsem to sdělila i s faktem, že jsou tedy tatínkové dva. K mému překvapení mužská pýcha nebyla tak velká jako láska ke mně. Prostě mě i přesto chtěli oba. Já zvolila Petra. Mimoto mi můj doktor řekl, že Petr je pravděpodobnější, takže jsem to oboum sdělila a výsledek byl takový, že měl Petr radost a Pavel, ač byl zdrcený, se s tím časem smířil a nechal nás žít. Teď máme dvouměsíčního chlapečka. Petr je zapsán v jeho rodném listě jako otec. Jsme s Petrem spolu a šťastní (malého strašně miluje), ale červíček vrtá v hlavě: udělat test pro jistotu, a nemuset se tím už nikdy zabývat, nebo neudělat? Navíc můj přelet od jednoho k druhému neunikl mému okolí a má rodina i Petrova čeká, že to co je pravděpodobné, bude i potvrzeno papírově. A co by bylo, kdyby otcem byl nakonec Pavel? Tahle otázka mě trápí už měsíce. Doufala jsem, že se to vyřeší po narození podle toho, komu bude podobný, ale malý je celý já. Žádám vás o vaše názory jak situaci vyřešit, popřípadě o vaše zkušenosti pokud se některá z vás ocitla v podobné situaci.
Díky moc
Já bych je všechny poslala někam
, dítě má dva roky, „Petr“ se tam nechal zapsat, tak o co jde?
Necháte dělat testy, zjistíte, že otcem je „Pavel“ a akorát budete z toho všichni smutní a naštvaní, zakopat, pohřbít a dítěti nic o tom neříkat. Hodně štěstí a síly přeju. ![]()
No jo, ale oni budou celý život dumat, čí to je. Zvlášť, když se to takto vyvrbilo. Jestli test, tak hned. Později by to bylo horší. Nebo si ho nechat udělat bez vědomí těch pánů. Když to vyjde na Petra, tak ho nechat udělat oficiálně a bude póhóda. Když tam Petr nevyjde, tak mlčet.
Já nevím a tak to dítě snad není nikomu podobné? Většinou je alespoň částečně podobné taťkovi…
Tak jestli je stím tatínek smířen a řešit to taky nechce tak prostě příbuzným řekněte že jste si testy udělali že je jeho a nazdar. Jim do toho je stejnak houby a aspoň už se uklidní a nebudou to třeba náhodou vytahovat.
Já bych je teda asi dělat taky nenechala prostě jste se tak na začátku dohodli tak proč to teď vytahovat a komplikovat si život když jste stím smíření.
@jaaajaa píše:
Tak jestli je stím tatínek smířen a řešit to taky nechce tak prostě příbuzným řekněte že jste si testy udělali že je jeho a nazdar. Jim do toho je stejnak houby a aspoň už se uklidní a nebudou to třeba náhodou vytahovat.
Já bych je teda asi dělat taky nenechala prostě jste se tak na začátku dohodli tak proč to teď vytahovat a komplikovat si život když jste stím smíření.
souhlas
Chtěla jsem vědět-jak moc jsoou testy DNA spolehlivé? Všude říkají že 100procent.Ale já fakt nevím. Nejedná se mi o žádné otcovství ale o něco jiného. U nás se totiž něco vyšetřovalo. Někdo se v pracovišti vykálel na koberec-už je to asi měsíc a ted se nám delali po mesíci testy dna aby se poznalo kdo to byl.No a podle testů dna jsem byl označen já. ale já to nebyl.Jak je možné že jsem byl označen? jdou ty testy nejak ovlivnit? Brali nám to z úst-ze slin-tak treba skladbou jídla pití, atd? děkuju za odpovědi, je to pro mě důležite.
@Ale.drozd píše:
Chtěla jsem vědět-jak moc jsoou testy DNA spolehlivé? Všude říkají že 100procent.Ale já fakt nevím. Nejedná se mi o žádné otcovství ale o něco jiného. U nás se totiž něco vyšetřovalo. Někdo se v pracovišti vykálel na koberec-už je to asi měsíc a ted se nám delali po mesíci testy dna aby se poznalo kdo to byl.No a podle testů dna jsem byl označen já. ale já to nebyl.Jak je možné že jsem byl označen? jdou ty testy nejak ovlivnit? Brali nám to z úst-ze slin-tak treba skladbou jídla pití, atd? děkuju za odpovědi, je to pro mě důležite.
Promiň, ale
![]()
A teď - záleží kolik markerů dělali, ale předpokládám, že dost. Takový test se blíží k těm sto procentům, ale mohlo nějak dojít ke kontaminaci vzorků.
@Bábrdl přesně ![]()
ale. drozd: a kde pracuješ, že se to tak řeší???u manžela v práci někdo hovnem pomaloval celé hajzlíky a to dost a DNA určitě nedělali…no, ono by to bylo i celkem finančně náročné…dělá ve fabrice…
pokud dělali DNA z toho výkalu, tak to určitě je 100%,ale pokud až po uklizení…tak ti tam mohla ukápnout slina a víš co…
@Ale.drozd píše:
předpokládám, že je to celý nějakej nejapnej vtip, protože nevěřím, že by byl zaměstnavatel ochoten zaplatit tolik testování DNA kvůli exkrementu, ale každopádně testy jsou na 99,99% a žádným jídlem, ani ničím jiným ovlivnit nejdou. Je otázkou, pokud se to vše opravdu stalo, jestli ty odběry neudělal někdo z firmy jenom „na oko“ a při podezření na tebe ti tohle neřekli, aby ses na základě „testů“ přiznal.
@kočička Evička taky si říkám, že to je nějaký divný…spíš blbej vtip… ![]()