dvojčata !!!

36
21.12.04 11:05

dvojčata !!!

Prosím maminky dvojčat, aby se rozdělily se svými zkušenostmi......
Miminko jsme si s přítelem moc přáli, ale dnes jsem byla u UTZ, jsem cca 5+3 a je krásně vidět, že mininka jsou dvě!!! Mám strach jak to vůbec zvládnu. těhotensví, porod a dva křiklounky… chtěla jsem miminko nosit v šátku, ale dvě se tam asi nevejdou, s kočárkem se u nás v domě nedostanu do výtahu..... prosím maminky ozvěte se a napište jak to zvládáte… začínám propadat mírné panice.

Moc děkuju
Kala 5t+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
202
21.12.04 11:51

Ahoj,

hlavně nepropadej panice :-). Moje švagrová si dlouho přála druhé dítě, až z toho byly dvojčata, takže měla pětiletou dceru a do toho dvojčata holky. Taky si myslela že zešílí, ale nakonec je moc šťastná a spokojená. S miminkama je to asi náročnější, že se jim člověk musí hodně věnovat, ale jakmile povyrostou, jsou pořád spolu a vyhrají si, takže má maminka mnohem míň práce. Neboj se toho vůbec. Teď mají Andrejka a Verunka 2,5 roku a jsou to zlatíčka, pořád usměvavé a švagrovka o nich někdy i hoďku ani neví, v klidu si poklidí, navaří a pak se jde do pokojíčku mrknou co si vymyslely, většinou je to nějaký bunkr ze všech peřin a matrací :-D
Hlavně aby byli zdravé a spokojené, pak už jde všechno samo. Hodně síly a odvahy.
 Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.12.04 20:05

dvojčata

Gratuluju k dvojčatům! Neboj, mít dvojčata má spoustu výhod a není to až tak náročné, jak jsem si dřív myslela. Myslím, že je náročnější mít děti s malým věkovým rozdílem, než mít dvojčata, která mají vlastně stejný režim. Největší výhoda je, že při jednom porodu získáš hned dvě děti :)))) a je to tedy opravdu minimálně dvojnásobná radost. Naše dvojčata mají právě 5 měsíců a už to začíná být pěkná sranda, začínají se na sebe čím dál víc řehtat. Jsou moc prima, hezky si už dovedou hrát pod hrazdou, s chrastítky, v noci spí celou noc. Jediné, co se nepovedlo, je kojení, ale dnes už to nehodnotím tak tragicky jako dřív, kdy jsem z toho byla fakt špatná. Děti baští Nutrilon a hezky prospívají a zatím nebyli vůbec nemocní. Taky jsem si myslela, že budu potřebovat daleko víc pomoc mojí mamky, ale zvládám to během dne v pohodě sama. A večer nastupuje tatínek na koupání. Tak se začni pořádně těšit, bude to stát za to, hlavně se šetři, ať ti tam vydrží co nejdéle :))).
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
21.12.04 20:32

Ahojky,
i já gratuluji k 2násobnému štěstí!!! Mít dvojčata je dar a je to moc príma!
Mým holkám je 6,5měs a jsou to zlatíčka! Chce to od začátku jim udělat pevný a stejný režim, brzy si na všechno zvyknou a až se pak doma zajedete, je to už v pohodě! Doufám, že máte tak prímovýho tatínka, jako my, protože pomoc je nezbytná!
Já holky dosud plně kojím (jen mrkvičku v poledne přidáváme), takže buď v klidu, i dvojčata jdou zvládnout!
Jediné snad co mi někdy trochu vadí je, že nemám 4 ruce, když se zrovna chtějí obě chovat. A problém se širokým kočárkem řeším neustále, ale brzy si zvykneš!
Doporučuji ti stránky www.dvojcata.kat. cz, kde najdeš spoustu odpovědí na tvé otázky.
Přeji ti bezproblémové těhotenství a nenech se ani doktory stresovat, protože oni strašně rádi straší a vymýšlejí!!!
Nás double-mamin je tady na miminu dost, brzy snad budeme mít i vlastní deníček, tak tě rádi vezmeme mezi sebe.

KEIKO + 2 holčiny z letních miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
21.12.04 21:55

Ahojky Kalo,
gratuluju ke dvěma dárečkům!!! nepropadej panice teď se akorát dvojnásobně usmívej! neboj dvojčátka jsou super a i když člověk někdy padá na ústa ;-) tak ti dva človíčkové ti to mnohokrát vynahradí! a že už teď se nevejdeš s kočárem do výtahu? :) počkej až se dozvíš kam všude se s dvojkočárem ještě nedostaneš… :lol: :lol:
a opravdu jak píše Keiko, nenech se vystresovat „moudrými“ radami. a jestli to pomůže neznám dvoj ani víc maminu, která by to nezvládala…ona ani jiná možnost není, uvažovat o tom nemá smysl ;-)
já vím, ale napadne to co? ;-)

přeji nádherné těhotenství!

Zdenik a Martinka a Janička 17m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.12.04 07:45

zdravím maminky dvojčátek
chtěla bych vám všem moc poděkovat za podporu a povzbudivá slova. Přesně to jsem potřebovala slyšet. Ujištění, že se to zvládnout dá (já vím, ono se to asi prostě zvládnout musí)...... už jsem klidnější a začínám se těšit. I budoucí tatínek to zatím bere sportovně. Vlastně jsme vždycky chtěli děti dvě. Sice postupně, ale takhle je to taky dobrý. Hlavně aby byly obě zdravé. Ještě jednou moc děkuju a bude-li deníček dvojčátek tak se hlásím. zatím sháním užitečné informace, kde se dá. S jedním miminkem jsme počítali a dlouho na něj čekali ale hned dvě ? Chvilku mi asi bude trvat než si na tu představu zvyknu, ale to nevadí do porodu mám času dost .....

Kala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
22.12.04 10:30

Ahojky Kalo,

pridavam se k obrovske gratulaci a naprosto souhlasim s tim, ze dvojcatka jsou dar a tak se s tim musi i nakladat. Co udelas, kdyz dostanes darek? No jsi stastna a hrda :P Me to trvalo par hodin, nez jsem si na tu myslenku zvykla a pak uz to bylo dvojite obrovske teseni a zrovna vcera mi doslo, ze jsem si to samozrejme vsechno malovala v tech nejruzovejsich barvach a ze holky moje predstavy naprosto prekonaly :P Tesila jsem se, ze to bue parada, ale ze takovahle a ze holky budou tak senzacni, to me teda ani ve snu nenapadlo. A toho hopkani okolo rozhodne neni dvojnasobek, tak 1,5 a ta radost je mnohem vic nez dvojnasobna. No muzes juknout do galerie Jarnich miminek a uvidis jak jedna druhe zkouma ousko a bude jeste lip az si spolu zacnou poradne hrat. Rozhodne odmitej ty sudickovsky nazory jako: pockej az ti budou brecet najednou, pockej az se zacnou tahat o hracky, az zacnou behat…to bude strasny, nebudes vedet kam driv skocit atp. Jsem ochotna uznat, ze nektera obdobi jsou narocnejsi, ale „strasny“? S tim at na me nikdo nechodi, vzdyt to prece k vyvoji ditete patri, ze zacina behat a mluvit a ze to bude dvakrat? No tim lip ne, bude vetsi sranda (ikdyz clovek bude trosku padat na usta, ty deti mu to vynahradej). Takze hlavne bud v klidu a hooooodne si to uzivej a raduj se z toho. Tehotenstvi bylo moje nejvysmatejsi obdobi a na holkach je to videt, jen co proloupnou oci tak uz se rechtaj :D
S kocarkem se take nevejdu mimo jina mista ani do vytahu a tak jsem to nejdriv resila tak, ze jsem nejdrive svezla dolu slozeny kocar, rozlozila ho a pak jsem svezla holky v taskach, ktere jsem do kocarku jen soupla a jelo se, teda nejdriv jsem musela otevrit i druhe kridlo dveri, protoze bych jinak neprojela az mam kocarek 79 cm siroky. Jak zacaly pliskanice, tak jsem se dohodla s lidma v prizemi, ze si budu kocarek davat do jejich kocarkarny (jinak je na kazdem patre), nikdo nic nenamital a tak ho tam nechavam cely i s taskama, jen prikryty a holky vozim tak, ze jednu mam v autosedacce a tim ji mohu polozit a mit volnou ruku na zamykani a druhou mam v naruci (no parkrat jsem je nesla obe najednou, ale trosku uz se pronesou :wink: ). A timhle zpusobem je to pohoda, pocitam, ze jestli je budu schopna poponaset kdyz budou umet samy stat tak odbourame i tu autosedacku. Neboj se vsechno se da vyresit, jen to chce trosku zapojit fantazii. Co bych Ti moc doporucovala a k tomu si temer denne gratuluji, je obstarani si konstrukce na autosedacky, clovek je nemusi neustale vlacet v ruce, mam ji slozenou v aute - tam je tedy tahnu a jeste se to da - a na nakupu nebo k doktorce ji vytahnu, autosedacky do toho nacvaknu a jede se a jeste mam pod nima kosik do ktereho se vejde spousta veci :wink: No tech tipu a vychytavek je spousta a uz jsem se zase pekne rozepsala, jak ostatne byva mym dobrym zvykem :roll:
Mej se moc a moc krasne a vsechno si vychutnavej

Monca a moncicaci 6 mesicu 2 tydny a 6 dni :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
13.2.12 17:31

ahoj, tak se přidávám, taky jsou na UTZ dvě miminka, a taky trochu panikařím … je to mazec, doma mám dvouletou princeznu a teď k tomu dvojčátka, no, jsem na to fakt zvědavá, jak to zvládnu, ale tak ono se to prostě musí zvládnout … pokud bude v provozu ten deníček, tak se taky hlásím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
13.2.12 17:40

Tahle diskuze je stará osm let :lol: Takže bych spíš hledala uzavřenou/otevřenou
skupinu :palec: Gratuluji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
13.2.12 18:12

no, to bude tim prekvapenim, ja jsem cetla rok 2012 … no tak to je mazec :) diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí