Dvojčata - jiné chutě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Bin
465
27.5.11 13:17

dvojčata - jiné chutě

maminy dvojčat…jak řešíte, když navaříte pro prcky příkrm a jedno z nich dlabe krásně a druhý se vzteká, že to neche a nechce? vaříte třeba 2 jídla nebo prostě to co jedno z dvojčat odmítá už radši nevaříte vůbec a dáváte oběma jen to, co oběma chutná. mám prostě jednu z holek vybíravou a druhou ne…ta jedna odmítá řepu, brokolici a dneska jsem zjistila, že fenykl taky nebude zrovna terno…druhá poslušně sní, co jí naservíruju. ale kvůli vybíravce mám doma pohotovostní skleničky a dneska jsem jí třeba ošulila a do toho mýho příkrmu trochu skleničky přimíchala…ale nadšená z toho nejsem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44173
27.5.11 13:25

Toto nemusí být problém jen dvojčat, ale i maminek, které mají 2 a více dětí, co už jedí stejné jídlo.
Já to mám doma taky tak - syn má rád sladká jídla, omáčkovitá jídla, knedlíky, buchty,nebo maso s přílohou bez jakékoliv zeleniny.
Já a dcera omáčky nemáme rády téměř vůbec, pokud ano, tak takovou, která se dá sníst s bramborem, sladké obědy taky nemusíme, buchty taky nemusíme,zeleninu máme rády a hodně..
Snažím se dělat kompromis, vařím třeba 2 přílohy nebo část jídla upravím tak, jak to má kdo rád. Dvakrát výchovné to není, ale já bych se taky nenajedla, kdyby mi někdo cpal to, co nemám ráda. Byla bych pěkně protivná, kdybych musela jíst rýži a těstoviny(což snesu občas) a nemohla si udělat brambory, které mám jako přílohu ráda snad ke všemu. Knedlík mám ráda jen se zelím :mrgreen:
Zase taková práce navíc a problém to pro mně není..
Samozdřejmě mám své hranice, aby po mně později nevyžadovali každý úplně něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
27.5.11 13:32
Jana206 píše:
Toto nemusí být problém jen dvojčat, ale i maminek, které mají 2 a více dětí, co už jedí stejné jídlo.
Já to mám doma taky tak - syn má rád sladká jídla, omáčkovitá jídla, knedlíky, buchty,nebo maso s přílohou bez jakékoliv zeleniny.
Já a dcera omáčky nemáme rády téměř vůbec, pokud ano, tak takovou, která se dá sníst s bramborem, sladké obědy taky nemusíme, buchty taky nemusíme,zeleninu máme rády a hodně..
Snažím se dělat kompromis, vařím třeba 2 přílohy nebo část jídla upravím tak, jak to má kdo rád. Dvakrát výchovné to není, ale já bych se taky nenajedla, kdyby mi někdo cpal to, co nemám ráda. Byla bych pěkně protivná, kdybych musela jíst rýži a těstoviny(což snesu občas) a nemohla si udělat brambory, které mám jako přílohu ráda snad ke všemu. Knedlík mám ráda jen se zelím :mrgreen:
Zase taková práce navíc a problém to pro mně není..
Samozdřejmě mám své hranice, aby po mně později nevyžadovali každý úplně něco jiného..

tak uvařit to pro mě taky nebude problém nebude…spíš to krmení…už teď je pro mě náročný krmit z jedný misky dvě potvůrky co jsou hrozně neposedný, strkají si ruce a nohy do pusy a jídlo mažou všude kolem sebe, vyrážejí mi lžičku a misku z ruky…jako mít ještě dvě misky…a než jedný dám sousto a všechno kolem pusiny pochytám, tak druhá už řve, že chce jíst…tak představa výměny misek a tak… :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
27.5.11 13:51

bin a to jim nedáváš na hraní misku a lžičku -ať si tam míchají kašičku, zatímco krmíš? já to tak dělám,jinak bych je nenakrmila
u nás je to tak,že teď co rostou zuby, tak kolikrát ten druhý nechce, takže kdo nechce, jde na zem a ten druhý se krmí a pak se vrátím k tomu prvnímu
já vařím často na dva dny - nikdy totiž netuším,kolik se toho uráčí sníst :roll:
jinak mám pocit,že jim některé věci někdy chutnají a jindy ne.Obecně masozeleninu nemusí (jogurty a přesnídávky, to je jiná :mrgreen: ), takže já to v krizi, když jim to nejede zachraňuji přesnídávkou - vmíchám jim ji do toho a hotovo nebo nenápadně přidám na lžičku a kdo chce bez přesnídávky, tomu dám bez, kdo sní s, dám s

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
27.5.11 13:54

Borisko…ale to víš, že dostávají lžičku do ruky a tou pak vybírají z pusy to moje pracně tam nacpaný jídlo a rozhazujou kolem :mrgreen: dneska jsem tu jednu nechala sahat do tý plný misky, jestli si to sama nedá do pusy…ale ne…prostě jí to nechutnalo. vidíš…přesnídávka mě nenapadla…někdy je šulím tím, že jim do toho zamíchám trohu UM…ale dobrej tip…protože ovovce jim samozřejmě jede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
27.5.11 14:00

týjo, tak z pusy si ho ještě nevytahují :lol: malá je na tom lépe, té občas dám do misky uvařenou zeleninu a ona si ji zkouší dát rukama od pusy a mezitím ji krmím, malý musí ještě kašovitou :roll: a když jsem zkoušela,ať se krmí sama, že ji vedu ruku,tak to je taky někdy lepší
jinak když jedna ti jí pěkně,tak bych možná nakrmila nejdříve ji a pak tu druhou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
27.5.11 14:26
Boriska píše:
týjo, tak z pusy si ho ještě nevytahují :lol: malá je na tom lépe, té občas dám do misky uvařenou zeleninu a ona si ji zkouší dát rukama od pusy a mezitím ji krmím, malý musí ještě kašovitou :roll: a když jsem zkoušela,ať se krmí sama, že ji vedu ruku,tak to je taky někdy lepší
jinak když jedna ti jí pěkně,tak bych možná nakrmila nejdříve ji a pak tu druhou :think:

no asi to tak budu dělat…jedna prostě jí nádherně,otvírá usinu, nevadí jí teměř žádný chutě, ani kousky..druhá by taky nejradši mixovanou stravu furt…na to, že tou jsou jednovajky, jsou teda úúúplně jiný :lol: už aby jedly sami,co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí