Dvojčata - neschopenka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
996
20.4.21 13:24
@Russet píše:
Ale ona není nemocná. Jen těhotná. Samozřejmě se nemusí těhotná strhat, ale zvolnit a pokračovat v obvyklé činnosti. Já bych se doma zbláznila s vycházkami dopoledne a odpoledne.

Tehotenstvi neni nemoc, paneboze, to je zas nazor 🤦🏼‍♀️ 🤦🏼‍♀️ 🤦🏼‍♀️
Cekala jste dvojcata? Telo je prizpusobene na jednocetne tehotenstvi.
Ja za sebe muzu rict, ze ac mam tehotenstvi pekny, tak ty dvojcata narocny jsou! Tak tady prosim nepiste blbosti, kdyz ocividne nemate zkusenost.

Taky jsem byla zvykla fungovat behem celyho dne, ale dvojcata vas trosku vyradi ze hry a vychazky od 13hodin do 19hodin ani nevyuzivam. Nezvladam fungovat jako driv uz nekdy od 17tt.
To, ze vy byste se doma zblaznila neznamena, ze se musi zblaznit kazda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
20.4.21 14:07

@Little_dreamer Ja mam jednovajecna dvojčátka. Od 7tt, co jsem se dozvěděla 2 srdicka, jsem co 2 tydny navstevovala motol na velké ultrazvuky. Nikdy mi nikdo nenabidl neschopenku. Pracovala jsem v kanceláři, takže taky 100% dne práce na zadku. Odchazela jsem z práce v prosinci, v unoru jsem rodila, tzn. byla jsem 1 mesic na neschopence, pak ppm. Upřímně, hodně záleží na tobě. Ja byla úplně v pohodě, dost jsem litala čůrat, takže jsem se od počítače i nachodila :lol: A doktoei mi nic nenabizeli, i přesto, že kluci meli jednu placentu. Naopak když jsem se nechala v prosinci uschopnit, tak jsem si rekla, ze denně budu chodit nakupovat potraviny do krámu 1km, at se aspoň projdu, těhotenství přece není nemoc a za 2 tydny mi zastavovali porod, aniž by mi praskla voda nebo citila kontrakce, prostě na ultrazvuku přišli na to, ze začínám rodit. Pak už jsem jen ležela a z toho i měsíc v porodnici. Takže dokud jsem drepela na zadku, tak jsem mela totálně bezproblémové těhotenství. Ale co těhotenství, to jiný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
20.4.21 15:25
@Russet píše:
Myslím, že donosit toto byl docela kumšt. Že dost ležela.

tak to určitě ano, fyzicky to musel být „záhul“, určitě musela ležet dlouho před porodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.4.21 17:08
@janikema90 píše:
Tehotenstvi neni nemoc, paneboze, to je zas nazor 🤦🏼‍♀️ 🤦🏼‍♀️ 🤦🏼‍♀️
Cekala jste dvojcata? Telo je prizpusobene na jednocetne tehotenstvi.
Ja za sebe muzu rict, ze ac mam tehotenstvi pekny, tak ty dvojcata narocny jsou! Tak tady prosim nepiste blbosti, kdyz ocividne nemate zkusenost.Taky jsem byla zvykla fungovat behem celyho dne, ale dvojcata vas trosku vyradi ze hry a vychazky od 13hodin do 19hodin ani nevyuzivam. Nezvladam fungovat jako driv uz nekdy od 17tt.
To, ze vy byste se doma zblaznila neznamena, ze se musi zblaznit kazda.

Nebuď hysterická. Nechápu smysl téhle debaty. Buď skončí na neschopence nebo bude ještě chvíli pracovat. Jestli jí tady deset těhulí napíše, ať je radši doma, bude se tím řídit? Snad má hledět na vlastní zdravotní stav a rady lékaře. Ne emimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
20.4.21 18:07
@Russet píše:
Nebuď hysterická. Nechápu smysl téhle debaty. Buď skončí na neschopence nebo bude ještě chvíli pracovat. Jestli jí tady deset těhulí napíše, ať je radši doma, bude se tím řídit? Snad má hledět na vlastní zdravotní stav a rady lékaře. Ne emimina.

Hystericka? Kdybys nepsala debiloviny, tak v tehle debate ani nepokracuju.
Sama si dvojcata neodnosila a budes tady vykladat neco o tom, ze to neni nemoc a je jen tehotna.
Tudiz naprosto nevyzadany nazor- od nekoho kdo dvojcata neceka a nema. Tazatelka se ptala tech, co maji zkusenost. A ne tebe co si o tom myslis nebo nemyslis 🙃.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.21 02:03

Cekam dvojvajecna dvojcata, jsem ve 20tt, chodim do prace, pecuji o prvorozeneho syna a neschopenku mi dosud nikdo nenabidl.
Kdyby se tak stalo, nechala bych si vysvetlit proc a rozhodla se.

• Citovat
  • Upravit
5.1.22 08:55

Dobrý den, jsem tu nová a poprvé i čekám mimčo nebo spíš rovnou dvojčata 😀 Jsem docela v šoku a jsem 7tt. Chtěla jsem se ale zeptat zda nemá někdo zkušenost a poradí mi.
Koncem Ledna mi končí v práci smlouva na dobu Určitou ale chtějí mi jí nejspíš prodloužit neví totiž, že jsem těhotná. Ale jde o to, že teď marodím s chřipkou a byla jsem u Gynekologa a ten mě už chce nechat na NP rovnou jelikož čekám dvojčátka a dělám 12 hodin na nohou kr/dlouhý týden a ještě v respirátoru v kterým nemůžu dýchat skoro. Teď nevim, zda můžu nadále už zůstat na NP a nebo jít do práce na 14 dnů a tam jim po prodloužení smlouvy říct jsem těhotná jdu na NP to mi příjde taky blbé kord z mé strany. Jde mi o to, zda budu dostávat normálně koruny i kdyz smlouvu už nepodepíšu nebo jak to je. Možná to je pro někoho kravina ale já se v tom nevyznám. Makala jsem tři roky v kuse a šla do nové práce a tady mi daly právě nejdřív smlouvu na dobu určitou. Tak jestli kdybych zůstala ted na NP jestli to bude mit nějaký vliv na korunky. Děkuju mic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
5.1.22 09:18

Pokud půjdete na neschopenku hned, dokud vám trvá smlouva, peníze za marození za prvních 14 dnů od zaměstnavatele normálně dostanete. Je tam myslím i nějaká ochranná lhůta 7 dnů po ukončení pracovního poměru. Měla byste totiž mít novou neschopenku na jinou diagnózu od jiného lékaře. Dále to pak platí sociálka. Fér by bylo to zaměstnavateli na rovinu říct. Ale otázka je, zda vám v takovém případě tu smlouvu prodlouží. Záleží nejspíš, jakým jste pro ně přínosem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.22 09:24

@lucad77 Tak to ja az by mi skončila chřipka bych šla ke svému gynekologovi pro NP s tím počítam. Mě jen šlo o to, že pokud zůstanu už nadále na NP a smlouva se neprodlouží z tak zda budu pobírat koruny normálně za NP.
Vím, že pokud řeknu, že jsem těhotná smlouva se neprodlouží to vím na 100% už tam jeden takový případ byl. Tak právě teď nevím co v této situaci je pro mě lepší 🙉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
5.1.22 11:29

Peníze za marození dostanete určitě. Jestli budete mít novou neschopenku, tak prvních 14 dní opět platí zaměstnavatel (pokud na ni nastoupíte ještě zaměstnaná, nebo nejdéle 7 dní po případném skončení pracovního poměru), dále OSSZ. Pokud byste pokračovala ve stávající neschopence (což by ale bylo dost divné), vyplácela by vás asi už rovnou sociálka, pokud marodíte víc než 14 dnů. Každopádně zaměstnaná v posledních letech jste, na nemocenskou máte nárok. Já osobně bych zaměstnavateli s těhotenstvím nelhala, bylo by mi to blbé. Ale je to vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí