Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bytsamsebou no ja si to fakt nevymyslela, videt to bylo. Ja jsem srdce neviděla, to rekla doktorka, ale v jedny dutince plod vidět byl a zřetelně, bylo to vidět a bylo to oproti tomu druhému dost velky. Rekl ze to odpovídá pátému týdnu a ten druhý váček byl prostě vedle a menší a prázdný ![]()
Zkušenosti ostatních jsou ti k ničemu. Prostě musíš počkat jak to dopadne. Ale musíš být těhotná déle 4+5 je sotva něco vidět na ultrazvuku natož srdce.
@JancaS84 asi těžko, poslední ms byla 11.7. Byla jsem u doktorky, tak asi vi, co rika a ja vim, co bylo videt. Rekla ze to pátému tydnu odpovídá. Přece bych si to nevymyslela, ted me normalne sere, ze jsem si neřekla o fotku. Našla jsem na googlu něco dost podobného tomu, co jsem videla - v podstatě to samé- jen s tím rozdílem ze ten prázdný vaček byl o hodně menší.
A doktorka potvrdila, ze to je 4+5? Prece pokud beres antikoncepci, tak se nemuzes ridit posledni MS, pri HA neni prava MS, takze nekde pri brani nastala chyba, a stari zjisti az podle UZ.
Jinak ja bych pockala, jak se to vyvine, leky na udrzeni bych v tomto pripade nebrala a pockala.
Ve 4+5 určitě nemáš videt srdeční akci, to nebývá vidět jeste vůbec nic, natož poznat ze jde o dvojčata. Bud jsi teda těhotná dyl, nebo te dr krmi. Počkej par týdnu a uvidíš, ted bych se fakt nehroutila.
@hani28 řekla ze to odpovídá pátému týdnu, ten větší “vacek” mel myslim 0,82cm a v něm byl vidět bílý malý plod, proste cosi kulatého nebo jak to popsat a on mi rekl ze dokonce vidi začínající srdeční akci
Já ti můžu napsat svou zkušenost… Já jsem otěhotněla a na prvním UTZ byly dokonce 3 váčky a to jsem se teda taky složila. Mudr to neřešila, sama říkala, že se to většinou neudrží v takovém počtu. Asi za týden jsem začala špinit, tak jsem šla na kontrolní UTZ a byly tam už „jen“ dva. Ty jsem donosila a vše ok. Takže u mě to špinění znamenalo zánik jednoho.
@Miluška1980 a v takovém případě ten Vacek co odejde proste zmizí a nebo tam zůstane tak velký jak byl a postupně se vstřebá?
@Anonymní píše: Více
Zmizel úplně, na tom kontrolním ultrazvuky už vůbec nebyl, pouze dva
Znám velmi podobný případ a na dalším ultrazvuku byly 3. To byla ale urcite veliká výjimka. Přeji, ať to dopadne dobře, hlavně, ať jsi v pořádku ty.
Jak psaly holky. Ve 4+5 nemůže být vidět embryo se srdeční akcí. Buď tě krmí doktorka, nebude nás krmis ty..
@karkarka no na to mam ted urcite náladu, prave se mi zhroutil svět, ja si takový věci vymyslet nemam zapotřebí! A doktorka muze krmit ale ultrazvuk byl otočený na me, predemnou to měřila a ja to vsechno videla. ![]()
Nádech, výdech. Pokud jsi 4+5tt, tak máš horu času na rozmyšlení … a příroda na zařízení …
Mě jen překvapuje, kolik ženských zde je těhotných při správném používání antikoncepce.
Jinak pokud se mi těhotenstvím hroutí svět, tak zařídím, aby jeden z nás byl neplodný. ![]()
Ahoj, omlouvám se za anonym. I přes antikoncepci jsem otěhotněla. Třetí nečekané a naprosto neplánovane těhotenství. Po tom, co jsem se totálně složila jsme s manželem usoudili, ze to tedy nejak zvládneme. Ze se budeme muset hodne uskromnit, vyměnit auto, praci, atd, ale ze to pujde a ja od včerejšího večera špiním, je to úplný začátek 4+5tt. Lekla jsem se, zavolala k MUDr. a ta mi řekla ať přijdu. Řekla mi, ze tam jsou DVĚ bublinky vedle sebe s tim ze v jedné je uz vidět plod dokonce se srdeční akci, druhy je o dost menší a vypadá zatím prázdný. Je tam i dost velká krevní sraženina. Rekla mi, ze pokud mermomocí chci, muze mi dat léky nejake ba udržení, ale ze si mysli ze to stejne nepomůže, kdyby to melo odejit tak to odejde i tak. Proste mi nebyla schopna říct nic, ja od te doby brecim a klepu se. Další dvě deti doopravdy nezvládneme ani náhodou. Je mi hrozne, rekla ze nedokáže odhadnout.. bud odejde to jedno a nebo uz mozna odešlo? (Resp. se přestalo vyvíjet) nebo odejdou obě a proste potratím a nebo na dalším ultrazvuku to mensi může být uz větší a budou se vyvíjet obe. Prosim všechny, ktere mají takovou zkušenost, aby mi napsali, jak to dopadlo. To jedno miminko bych si ve finále asi i přála, ale dve doopravdy nehrozi. 😭 Je mi to tak hrozne moc líto.